Skip to content

Noul volum „Povesti de seara pentru fete rebele” va cuprinde personalitati ca jucatoarea de tenis de origine romana Emma Raducanu, activista de mediu Greta Thunberg si actrita Zendaya.

Rebel Girls a anuntat un nou volum in seria sa bestseller „Povesti de seara pentru fete rebele / Good Night Stories for Rebel Girls”, cu femei sub 30 de ani care „rup barierele”, ca jucatoarea de tenis Emma Raducanu, activista de mediu Greta Thunberg  sau cantareata si actrita Zendaya.

Noul volum se va intitula „Good Night Stories for Rebel Girls: 100 Inspiring Young Changemakers” si va fi publicat pe 27 septembrie 2022, iar prefata va fi semnata de Bindi Irwin, care apare si in carte. Bindi este o cunoscuta activista pentru mediu si animale, fiind o  personalitate TV, care are grija si de o gradina zoologica. Ea este fiica lui Steve Irwin, cunoscut din seria TV „The Crocodile Hunter”. Dupa moartea tatalui sau, Bindi a continuat munca in conservarea faunei salbatice cu spectacolul „Bindi: The Jungle Girl”, devenind cea mai tanara interpreta care a castigat vreodata un Daytime Emmy la 9 ani.

Al cincilea volum al seriei va prezenta lucrari ale creatorilor cu varste cuprinse intre 11 si 30 de ani, inclusiv 13 autori care au contribuit si ilustratii originale ale a 90 de artisti din intreaga lume.

Jess Harriton, editor, a declarat: „Acest volum prezinta puterea si potentialul tinerelor fete si femei de astazi. Pe masura ce sarbatorim aceste fete rebele contemporane, care fac lumea mai buna in atat de multe moduri, dam putere comunitatii noastre globale de fete sa se vada ca niste adevarate creatoare ale schimbarii.”

Seria „Povesti de seara pentru fete rebele” este disponibila si in Romania, prin editura Litera. Volumul prezinta femei de la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate in aceasta carte de catre 60 de ilustratoare din toata lumea.

Regine, inventatoare, pictorite, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru prezentate in carte sunt modele de curaj, de perseverenta si de generozitate pentru toti aceia care vor sa-si implineasca visurile.

Citește în continuare