Skip to content

Gua Sha – instrumentul care poate face minuni pentru tenul vostru

Gua Sha este un accesoriu facial de remodelare a fetei special conceput pentru a va pune in valoare trasaturile naturale. Usor de utilizat acesta poate fi introdus cu usurinta in rutina de ingrijire fiind un accesoriu care isi are originea in medicina chinezeasca. Reprezentand una din cele mai vechi tehnici de masaj, numele accesoriului se traduce astfel: Gua inseamna „a razui (freca)”, iar „sha” – rau/nociv.

Gua Sha este deosebit de util pentru drenajul limfatic al fetei noastre, deoarece muschii fetei nu sunt solicitati foarte mult

Miscarile masajului facial vor ajuta miscarea limfei si vor avea drept rezultat un aspect mai tonifiat si mai sculptat. La inceput, este un pic durero, dar cu cat utilizati mai mult acest instrument inflamatia se reduce usurand astfel disconfortul si tensiunea de la nivelul muschilor fetei.

Gua Sha este fabricat din jad, piatra vulcanica sau os, care are o forma care ii permite sa contureze cu usurinta liniile fetei. Pentru a nu va accidenta sau pentru a evita aparitia rosetii sau a vanatailor va recomandam sa il folositi corespunzator, cu presiune usoara, iar inainte de a incepe masajul sa aplicati pe ten cateva picaturi de ulei sau ser pe care le folositi in mod normal in rutina voastra de ingrijire.  Porniti de la gat in sus si incercati in timpul masajului sa urmariti conturul natural al fetei prin aceasta tehnica de masaj a fost conceputa pentru a calma tensiunea in muschii fetei, pentru a stimula circulatia sangelui si pentru a incuraja drenajul limfatic.

Prima utilizare Gua Sha dateaza din epoca paleolitica cand instrumente de piatra au fost folosite pentru a atenua simptomele durerii

Forma moderna a instrumentului a prins contur cu ajutorul medicinei traditionale chineze aceasta fiind folosita in mod traditional de catre medicii pentru a trata problemele legate de durerea cronica cauzata de inflamatii. In conformitate cu medicina traditionala chineza, qi sau chi-ul este energie care curge prin corp. Multi oameni cred ca qi-ul unei persoane trebuie sa fie echilibrat pentru a asigura sanatatea si bunastarea, qi-ul stagnant fiind o posibila radacina a inflamatiei – a.k.a. Potrivit traditiilor chinezesti frecarea suprafetei pielii  ajuta la spargerea acestei energii si reduce inflamatiile.

Citește în continuare