Skip to content

Jena Malone a marturisit ca a fost agresata sexual in timpul filmarilor „Jocurile foamei”. Pentru ca nu vrea ca agresorul sa fie supus cancel culture, actrita nu a facut public numele lui

La mai bine de 10 ani de la filmarile pentru franciza „The Hunger Games” / „Jocurile foamei”, actrita Jena Malone a postat o fotografie pe Instagram din acea perioada, in care povesteste in descriere ca a fost agresata sexual in timpul filmarilor.

„(…) Filmam intr-o mosie frumoasa din zona rurala a Frantei si i-am cerut soferului sa ma lase sa ies in acest camp ca sa pot plange si surprinde acest moment”, a spus Malone. „Chiar daca acea perioada petrecuta la Paris a fost extrem de grea pentru mine, treceam printr-o despartire urata si am fost agresata sexual de cineva cu care lucrasem, am fost atat de recunoscatoare pentru acest proiect, pentru oamenii cu care am devenit apropiata si pentru acest rol uimitor pe care trebuie sa il joc.”

Actrita a explicat ca in acest moment vede intamplarea ca „un amestec de emotii pe care abia invat sa-l rezolv. Mi-as dori sa nu fie legat de un eveniment atat de traumatizant pentru mine, dar asta este adevarata salbaticie a vietii, cred. Cum sa tii haosul cu frumusetea. Am muncit foarte mult sa ma vindec si sa invat prin tehnica justitiei restaurative  cum sa fac pace cu persoana care m-a violat si cum sa fac pace cu mine insami.”

(Justitia restaurativa urmareste sa pună in balanta problemele victimei si ale comunitatii, precum si nevoia reintegrarii sociale a infractorului, sa acorde asistenta victimei in procesul de recuperare si sa acorde tuturor parţilor dreptul de a fi prezente si de a se implica activ in justitie )

In urma marturiei sale, un utilizator a raspuns ca agresorul ei ar trebui sa sufere repercursiuni, mai ales ca isi vede in continuare de viata,  insa actrita a mentionat ca tehnica justitiei restaurative i-a permis vindecarea. Ulterior, actrita a spus ca nu vrea sa mentioneze numele agresorului din cauza fenomenului cancel culture, argumentand si faptul ca nu vede cum sistemul de justitie penala ar putea influenta vindecarea ei.

Totodata, actrita a indemnat publicul sa ii scrie in privat, daca au nevoie de un spatiu sigur in care sa povesteasca despre traume similare.

Jena Malone a crescut in lumea filmului, fiind o fosta vedeta pentru copii, cunoscuta din filme ca „Donnie Darko” si „Contact”. Intr-o discutie recenta cu Jude Dry de la publicatia IndieWire, aceasta a spus ca a fost „optimista” cu privire la schimbarile de la Hollywood in urma miscarii #MeToo.

Desi mai multe publicatii internationale au cerut o replica din partea Lionsgate, producatorul seriei „Jocurile Foamei”, momentan nimeni nu a raspuns oficial.

Intre timp, „Jocurile Foamei” au o noua productie, unde Viola Davis va juca rolul principal, tot in regia lui Francis Lawrence.

Pentru noul film, regizorul Francis Lawrence revine la conducerea universului „The Hunger Games”. Cele patru filme lansate intre 2012 si 2015 – dintre care trei au fost regizate de Lawrence – au transformat lumea distopiana a Panemei intr-una din cele mai profitabile francize cinematografice din istorie, cu peste 3 miliarde de dolari stranse din incasarile de box office.

Citește în continuare