Skip to content

O librarie din Marea Britanie prescrie poezii pentru diferite boli. Libraria Poetry Pharmacy pune accent pe o buna sanatate mintala si bunastare

Poezie cu prescriptie medicala este un concept implementat de o librarie independenta din Shropshire, Marea Britanie, fiind prima farmacie poetica din lume care prescrie poezie si alte carti frumoase. Libraria Poetry Pharmacy (Farmacia Poeziei) pune accent pe o buna sanatate mintala si bunastare, parte din cartile pe care le comercializeaza fiind din acest capitol.

Multe dintre carti au fost donate de poeti si cel putin jumatate dintre carti sunt din biblioteca poetului David Scott, donate de sotia sa Miggy Scott. Pe langa colectii, Poetry Pharmacy are mai multe antologii, carti de poezie pentru copii si carti despre teoria si practica scrierii poeziei.

Mai mult, libraria are si o cafenea cu prajituri, un spatiu de biblioterapie, o sectiune dedicata poeziei, ateliere si programe de retreat.

Libraria dispune si de un magazin virtual, iar rafturile sunt denumite dupa diferite stari de spirit, ca “Problemele inimii” sau “Pentru zilele in care lumea este prea mult pentru noi”. Libraria este disponibila aici.

“Intregul proiect a fost gandit ca un vehicul pentru poezie care sa fie livrata oamenilor, mai ales celor pentru care nu este facila intalnirea cu poezia, un loc primitor si neintimidant, pentru a contracara perceptia la scara larga ca poezia este „dificila, obscura si nu pentru mine”. Credem ca poezia poate face atat de mult pentru a se potrivi sau a schimba starea de spirit, pentru a ajuta in atat de multe moduri prin o buna sanatate mintala. Farmacia Poeziei este o modalitate pentru a aduce efectele terapeutice ale poeziei sub un singur acoperis, cu accent pe bunastare si incluzivitate,” explica fondatorii conceptul din spatele librariei.

Un alt proiect al librariei este o masina de ambulanta cu carti, acestia fiind prezenti si la targuri si festivaluri pentru a “prescrie” poezie, dar si o camera de consultatii – atat fizica, cat si virtuala, prin care fondatoarea librariei ofera terapie cu poezie.

Citește în continuare