Skip to content

Maine Printul Charles soseste in Romania. Majestatea Sa va fi primit la Palatul Elisabeta de Majestatea Sa Margareta si Alteta Sa Regala Principele Consort Radu

Majestatea Sa Margareta si Alteta Sa Regala Principele Consort Radu il vor primi, miercuri, la Palatul Elisabeta pe Alteta Sa Regala Printul de Wales, aflat intr-o noua vizita in tara noastra, anunta Biroul de presa al Casei Majestatii Sale Custodelui Coroanei.

Printul de Wales a vizitat Palatul Elisabeta de patru ori pana acum, in 2011, 2016, 2017 si 2018.

Printul Charles detine doua proprietati in România: una in Valea Zalanului (judetul Covasna), care este deschisa turistilor, si o alta in satul Viscri (judetul Brasov). Casa de la Viscri este si sediul Fundatiei Printul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregatire de care benecifiaza ucenici, mesteri artizani, studenti si arhitecti din intreaga tara.

Gospodariile detinute in Romania de Printul Charles au fost restaurate ca experiente autentice transilvanene, prin metode si cu materiale traditionale care imprumuta obiceiuri si din culturile unguresti si saxone. 

Reparatiile au durat doi ani iar din 2012, casele au intrat in circuitul turistic, fiind promovate prin articole in ziare si reviste renumite precum Vanity Fair, The Times, The Telegraph si House & Garden

Fundatia Printul de Wales sustine pastrarea patrimoniului, agricultura si dezvoltarea durabila a Romaniei si urmareste imbunatatirea calitatea vietii oamenilor, mai ales a celor ce traiesc in spatiul rural.

Cea mai mare parte a muncii noastre consta in cursuri de pregatire practice, care sa ajute la gasirea unui loc de munca.

n 2016, Fundatia Printul de Wales a oferit cursuri de restaurare pentru mesteri si specialisti din Romania. Cursuri practice despre unelte si materiale traditionale, tehnici de reparatie si intretinere a cladirilor istorice. Cursurile au avut loc in Transilvania.

In ultimii ani, FIundatia Printul de Wales a avut si programe de amenajare de gradini de legume si pomi fructiferi pentru familii nevoiase. Fundatia a asigurat rasaduri si seminte potrivite fiecarui tip de sol.

Citește în continuare