Skip to content

Dupa Oradea, Brasov si judetul Prahova, si in Maramures va exista un bilet unic pentru obiectivele turistice. Visit Maramures Pass va costa 25 lei si devine disponibil din mai 2023

Toate muzeele din judetul Maramures vor putea fi vizitate cu bilet unic in urma unui parteneriat dintre principalele muzee si Organizatia de Management al Destinatiei Maramures. Pentru inceput, din programul Visit Maramures Pass vor face parte Muzeul Judetean de Arta „Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Muzeul de Stiinte Astronomice Baia Mare, Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures, si Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures.

Proiectul prevede infiintarea Biletului Unic de vizitare a muzeelor partenere, care va putea fi achizitionat din luna mai 2023. Acesta va avea o valabilitate de 5 zile de la activare, mai exact de la efectuarea primei vizite folosind Biletul Unic.

Preţurile vor fi cuprinse intre 5 si 25 de lei: 5 lei pentru prescolari, elevi, studenti, 15 lei pentru pensionari, si 25 de lei pentru adulti. Biletul Unic va putea fi achizitionat de la fiecare muzeu partener sau online de pe site-ul www.visitmaramures.ro.

Topul obiectivelor turistice din judetul Maramures cuprinde Manastirea Barsana, Cimitirul Vesel, Mocanita de pe Valea Vaserului, Cascada Cailor, si Lacul Albastru, printre altele. 

In Romania, mai este implementat sistemul de tip bilet unic in Prahova, Oradea si Brasov.

La Brasov, turistii pot achizitiona online biletul unic prin intermediul caruia pot fi vizitate muzeele brasovene si cele doua biserici monument de interes pentru publicul larg,  Biserica Neagra si Biserica Sf. Nicolae.

Biletul ofera acces la Muzeul Prima Scoala Romaneasca, Muzeul de Arta Brasov, Muzeul Judetean de Istorie – Casa Sfatului si Bastionul Tesatorilor, Muzeul de Etnografie Brasov si cele trei sectii ale sale – Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului, Muzeul Etnografic Sacele si Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea, Muzeul de Arta Brasov si Muzeul „Casa Muresenilor” – inclusiv Casa „Stefan Baciu”. 

Biletul a fost initial lansat in format fizic, ,Brasov Visit Ticket, iar acum acesta va putea fi achizitionat si online, fiind vandut prin intermediul platformei Booktes.com. Mai mult, biletul poate fi cumparat si de pe website-urile institutiilor muzeale sau la intrarea in fiecare obiectiv, prin accesarea unui cod QR.

Si Oradea are un program de stimulare a turismului local. Municipalitatea ofera intrari gratuite la muzee pentru turistii care stau mai mult de doua nopti in oras.

Pentru minim doua nopti consecutive intr-unul dintre hotelurile partenere, turistii pot avea acces gratuit la Muzeul Tarii Crisurilor, Muzeul Orasului Oradea – Complex cultural, Muzeul Istoriei Evreilor, Casa Darvas – La Roche si Sinagoga Sion.

Mai mult, pentru a incuraja descoperirea orasului, din pachet mai face parte si un card de transport public gratuit pentru 24 de ore. Totodata, o serie de oferte si reduceri sunt disponibile la restaurantele si cafenele din oras.

Si in judetul Prahova exista un bilet unic pentru vizitarea tuturor muzeelor. Biletul se poate folosi in 30 de zile si costa doar 30 de lei pentru 28 de obiective turistice.

Cele mai cunoscute obiective turistice din program sunt Muzeul Ceasului din Ploiesti, unicat in Romania si care ilustreaza evolutia mijloacelor de masurare a timpului pe o perioada de peste 400 de ani, de la mijlocul secolului al XVI-lea pana in prima jumatate a secolului XX.

Muzeul de Arta Ploiesti se afla intr-un palat impresionat, iar colectiile de arta cuprind lucrari de Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, dar si de generatia anilor ’30 si artisti contemporani.

Una dintre cele mai vechi si mai bine conservate case din Romania este Muzeul „Casa de Targovet din secolele al XVIII-lea – al XIX-lea”, care se afla tot in Ploiesti.

Citește în continuare