Skip to content

50 tinute optimiste din noile colectii de primavara-vara 2021

Majoritatea colectiilor de moda din sezonul primavara-vara 2021 au fost create in timpul pandemiei. Designerii au lucrat pe cont propriu, din intimitatea propriei case si au tinut sedinte pe Zoom cu echipa creativa pentru a realiza prototipurile care au fost prezentate in cadrul evenimentelor precum „Saptamana Modei”.

Dincolo de tendintele in materie de taieturi, rochii inspirate din anii ’90 si umeri bufanti, optimismul este principalul element regasit in aproape toate colectiile marilor case de moda si branduri de lux care influenteaza creatiile din magazine precum H&M sau Zara.

Culorile optimiste, vibrante, luminoase si pastelate predomina in acest sezon iar motivul nu este greu de intuit. Lumea are nevoie de speranta, de energie calda, pozitiva si de optimism iar culorile au puterea de a influenta starea de spirit, asa cum puteti descoperi mai jos.

Un element important al optimismului regasit in moda acestei primaveri este inclusiv culoarea anului 2021 aleasa de Pantone – „Illuminating Yellow”. Este o culoare asociata fericirii, bucuriei, a razelor blande ale soarelui, energiei pozitive si puterii. Este o nuanta care incapsuleaza sentimente profunde ale gandirii umane, aducand promisiunea unui viitor insorit si prietenos. 

Hainele optimiste sunt definite de culori, imprimeuri si siluete care amintesc de copilarie, de deserturile preferate cu inghetata in diferite culori, de fata de masa si de tablourile cu flori din casa bunicilor, de benzi desenate si desene animate.

Rodarte primavara-vara 2021

Imprimeurile grafice inspirate din benzi desenate si graffiti-uri rebele, siluetele „baby-doll” sau „printesa” care amintesc de hainele papusilor din copilarie, motivele florale de tipul trandafirilor sau garoafelor stilizate in stil impresionist, sunt elemente cu un aer de nostalgie din vremuri in care viata era mai simpla, mai vesela si mai lipsita de griji.

AZ Factory primavara-vara 2021

Pata de culoare a acestui sezon este rozul-acadea, urmat de alte nuante derivate din roz care acopera o paleta intinsa intre rozul pudrat al pantofilor de balet, fuchsia, roz neon si rosu-pepene.

Halpern primavara-vara 2021
Lutz Huelle
Brandon Maxwell primavara-vara 2021

Albastrul azuriu are efect calmant si imprima o energie pozitiva, imprumutand din nuantele Oceanului Indian si ale cerului, in zilele senine.

Etro, primavara-vara 2021

O alta tendinta proeminenta in directia optimismului este escapismul, senzatia de evadare pe care imprimeurile sau anumite siluete o pot oferi. Pot fi motive inspirate de porturile din Marea Mediterana care duc cu gandul la vacantele pe coasta franceza sau intr-o insula greceasca, asa cum e cazul colectiei Etro.

Etro, primavara-vara 2021

O alta forma de evadare este prin siluetele care amintesc de cea mai populara noua serie lansata pe Netflix in perioada pandemiei: Bridgerton. Chiar daca perioada istorica in care este plasata actiunea serialului este cea a Regentei, cu peste 200 de ani in urma, rochiile din serial au devenit deja un laitmotiv al sezonului de primavara-vara 2021. Mai jos veti gasi colectia Erdem care se potriveste de minune acestei tendinte.

Citește în continuare