Skip to content

Editura Nemira lanseaza „Vremea dispretului” (Seria WITCHER, partea a IV-a) de Andrzej Sapkowski intr-o editie tie-in. Sezonul 3 al serialului Netflix are premiera pe 29 iunie

Editura Nemira lanseaza Vremea dispretului (Seria WITCHER, partea a IV-a) de Andrzej Sapkowski, intr-o editie speciala avand coperta tie-in, cu personajele mult-indragitului serial The WITCHER, produs de Netflix, in prim-plan.

Sapkowski a reusit sa construiasca prin cartile lui un univers unic, magic, populat de fiinte cu puteri supranaturale, o lume in care surprizele isi gasesc locul, cu scenarii dominate de elemente imprevizibile.

Pachetul complet cu romanele scrise de Andrzej Sapkowki, alaturi de volumele de povestiri din serie este disponibil in imprintul Armada powered by Nemira. Primele trei audiobook-uri pot fi gasite pe platforma AudioTribe.ro, narate de talentatul actor Ionut Grama, impreuna cu ebook-urile seriei.

Netflix a remarcat seria si a pus in valoare maiestria universului sapkowskian, astfel a luat nastere serialul The WITCHER, ajuns deja la cel de-al treilea sezon, ce va avea premiera pe 29 iunie (prima parte) si pe 27 iulie (a doua parte).

De altfel, autorul a fost consultant creativ pentru serial. „Sunt fericit ca Netflix face un serial bazat pe cartile mele si vor ramane fideli materialului si temelor pe care le-am scris in 30 de ani.”

„Sunt teme morale si intelectuale profunde in aceste carti, care merg mult mai departe decat alte fantasy-uri. Este o poveste despre prezent si provocarile prezentului, ascunsa sub o coperta fantasy. Este o poveste despre noi, despre monstrul si eroul din inimile fiecaruia dintre noi.”, au declarat producatorii serialului.

Recent, a avut loc The Witcher Fest, un eveniment global dedicat fanilor universului, organizat de Netflix in Lodz, Polonia, la care a fost prezenta atat echipa filmului, cat si autorul, precum si volumul „Vremea dispretului” – editia in limba romana.

Romanele au stat si la baza seriei de jocuri cu acelasi nume. Primul joc video WITCHER s-a lansat in 2007 si a fost un succes imediat, la fel continuarea din 2011, iar partea a treia s-a lansat in 2015 in luna mai si a atins recordul de 1 milion de precomenzi. Romanele autorului polonez au intrat in cultura populara, mai intai in spatiul est-european, apoi si in Vestul Europei si America, odata cu traducerea in limba engleza, inceputa tot in 2007.

In lumea lui Geralt, nu doar monstrii din umbre ameninta pacea, ci insisi oamenii, regii si armatele lor, dezertorii si rebelii, fiecare cu propriul interes.

Bine ascunsi in inima padurii, elfii si alte creaturi pana atunci oprimate castiga tot mai multi adepti si lanseaza tot mai multe atacuri-surpriza. Magicienii se lupta intre ei, isi vand puterile la pretul cel mai mare sau simpatizeaza cu elfii rebeli.

Pentru Geralt si Yennefer, e tot mai greu sa-si tina promisiunea de a o apara pe Ciri de oricine si orice ar vana-o, pentru ca ea este cheia salvarii lumii intregi.

Citește în continuare