Skip to content

Recomandare de vacanta de la Orange TV Go: A Haunting in Venice cu Kenneth Branagh, Tina Fey si Jamie Dornan. Un film politist de vazut cu zambetul pe buze

Vine vacanta de Sarbatori si vom avea timp de relaxare, prieteni si filme bune. Studiile arata ca in aceasta perioada, dincolo de povestile de Craciun, cele mai apreciate filme sunt cele care ne amuza, ne relaxeaza, au distributii spectaculoase si, daca se poate, decoruri si costume frumoase. Si, neaparat, un happy end.

Asa ca luand in calcul aceste informatii in care sigur va recunoasteti, urban.ro va recomanda o poveste ecranizata anul acesta, cu actori superbi si atmosfera italiana misterioasa: “A Haunting in Venice”, film pe care il gasiti pe Orange TV Go.

„Bantuind prin Venetia” este un film politist american lansat la inceptul acestui an, produs si regizat de Kenneth Branagh dupa un scenariu de Michael Green, bazat pe romanul Agatha Christie din 1969, Hallowe’en Party.

Filmul e gandit ca o continuare pentru “Moarte pe Nil” si este a treia poveste in care Branagh isi reia rolul detectivului belgian Hercule Poirot.

 Daca aveti o vacanta de Sarbatori intre adulti, acesta este un film perfect de vazut impreuna cu prietenii. E inca un exemplu de productie lansata anul acesta care a fost gandita pentru public adult (ca montaj si constructia firului narativ) pentru ca adultii sa se reintoarca la a viziona lungmetraje, nu doar seriale.

Genul acesta de povesti e valoros in cinematografie prin prisma distributiei, costumelor si decorurilor, iar Kenneth Branagh si-a exersat mana ca regizor (si interpret al lui Poirot) cu “Moarte pe Nil” si “Crima din Orient Expres”, asa ca si acum avem o distributie foarte buna: Tina Fey, Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio si Michelle Yeoh.

Povestea pe scurt si fara spoilere este asa: la scurt timp dupa evenimentele din „Moartea pe Nil”, Poirot al lui Branagh traieste in Venetia, unde s-a retras suficient de confortabil pentru a-si permite un bodyguard care lucreaza 24 de ore din 24, Vitale Portfoglio (Riccardo Scamarcio), care sa il protejeze de potentialii clienti care il abordeaza pe strada pentru serviciile sale. In ciuda faptului ca Poirot insista ca nu are prieteni, este vizitat de unul dintre ei: Ariadne Oliver (Tina Fey), o scriitoare de romane politiste care si-a facut un nume prin fictionalizarea aventurilor detectivului belgian. Ariadne il invita pe Poirot sa participe la o sedinta de spiritism in noaptea de Halloween a unei foste cantarete de opera, Rowena Drake (Kelly Reilly), care s-a stabilit intr-un palazzo despre care se spune ca este bantuit, iar el accepta cu reticenta.

La sosire, Poirot este bombardat cu tot felul de mituri si zvonuri despre cladire, care a fost candva sediul unui orfelinat, ale carui spirite ale copiilor au jurat sa se razbune pe cei vii. El este sceptic in ceea ce priveste notiunea de fantome, chiar si dupa sosirea doamnei Reynolds (Michelle Yeoh), un medium care pare sa invoce spiritul Aliciei, fiica moarta a sopranei, in timpul sedintei de spiritism.

Unul dintre participantii la sedinta de spiritism este omorat si Poirot incepe sa-si faca treaba, adica investigatia, mereu intr-un mediu inchis, cu un verdict previzibil: criminalul e in fata noastra doar ca nu am aflat inca de toate amanuntele.

Avem atmosfera de palazzo venetian, costume foarte elegante si actori faini, deci e un film care pastreaza reteta filmelor politiste glamour si se vede cu cafea, prajituri si zambetul pe buze. Si e amuzant sa o vedem pe Tina Fey, care a prezentat multi ani galele de premii de la Hollywood, intr-un rol de atotcunoscatoare usor agresiva care isi ascunde competenta indoielnica in spatele unui strat subtire de condescendenta.

Daca vreti sa cititi cartea din care e inspirat filmul, Petrecerea Hallowe’en de Agatha Christie, e bine sa stiti ca e tradusa la noi la Editura Litera si, ca fapt divers, autoarea i-a dedicat-o scriitorului P. G. Wodehouse.

Puteti vedea filmul „A Hunting in Venice” la orice ora va e confortabil si in orice zi de vacanta cand vreti sa va relaxati si sa va simtiti bine. Il gasiti pe Orange TV Go aici

Citește în continuare