Skip to content

Acum poti vedea pe Orange TV Go filmul care a facut senzatie la sfarsitul anului trecut in cinematografele din toata lumea: The Creator. Filmul tocmai a primit doua nominalizari la Oscar

„The Creator”/ “Creatorul” a fost filmul care i-a bucurat mult la sfarsitul anului trecut pe fanii cinematografiei SF pentru ca aducea pe marile ecrane toate temele actuale ale tehnologiei, dar si fricile conexe.

Cum in aceste zile “The Creator” a intrat in selectia speciala a filmelor de pe platforma Orange TV Go, am ales sa vi-l recomandam la categoria: TREBUIE vazut. In plus filmul toccmai a primit ieri doua nominalizari la premiile Oscar pentru cele mai bune efecte speciale si cel mai bun sunet.

Filmul are actiunea in 2055, cand o inteligenta artificiala (AI) detoneaza un focos nuclear deasupra orasului Los Angeles. Ca raspuns, majoritatea natiunilor occidentale pornesc un razboi impotriva Inteligentei Artificiale pentru a preveni disparitia umanitatii; acestora li se opune o rezistenta din partea oamenilor din asa-numita Noua Asie (formata din Asia de Sud-Est, Japonia, Taiwan, Bangladesh, Bhutan, Nepal si parti din India) care continua sa sustina progresele facute de IA. Armata incearca sa il asasineze pe „Nirmata”, misteriosul arhitect sef din spatele progreselor IA. Apare totodata Nava USS NOMAD (North American Orbital Mobile Aerospace Defense), o divizie  dezvoltata ca o statie spatiala avansata capabila sa lanseze atacuri de pe orbita.

Sergentul Joshua Taylor din armata americana este un agent sub acoperire care lucreaza impreuna cu sotia sa insarcinata, Maya Fey, despre care armata crede ca este fiica lui Nirmata. Când fortele militare le ataca casa, expunându-l pe Taylor ca agent sub acoperire care incearca sa o foloseasca pe Maya pentru a-l gasi pe Nirmata, Maya fuge, dar este lovita de un atac NOMAD.

Acest thriller SF epic al regizorului Gareth Edwards ii prezinta pe John David Washington si Gemma Chan in spectaculoase peisaje cu privelisti ametitoare, care parca ne arata ca Christopher Nolan nu este singurul regizor britanic de la Hollywood care gândeste (si se joaca) la scara mare.

Dupa o perioada in care a realizat filme de franciza precum „Godzilla” si „Rogue One: A Star Wars Story”, Edwards a creat acum acest film original ambitios, scris impreuna cu Chris Weitz, cu care a lucrat si la filmul lui de debut din 2010, „Monsters”, foarte apreciat de critici.

“The Creator” este un SF cu niste idei care se potrivesc cu efectele digitale de ultima generatie, chiar daca povestea e spusa in traditia filmelor „Blade Runner” al lui Ridley Scott sau „District 9” al lui Neill Blomkamp, cu o teama de necunoscut a unui colonialist care se strecoara si care se potriveste cu cea din „Apocalypse Now” al lui Coppola.

Dincolo de referintele smart la filme celebre de gen (care arata cat de bine pregatit e de fapt Gareth Edwards), ce are cel mai spectaculos acest film e atentia la detalii pentru intregul univers creat.

Sunt o multime de idei care sunt abordate in film: despre rasism, despre agresivitatea americana care isi doreste suprematia pe scena mondiala, viitorul omenirii in contextul alienarii prin tehnologie.

E un film care se joaca cu emotiile spectatorilor, are multa adrenalina si va va face sa va mai ganditi inca o data “cat de periculoasa este Inteligenta Artificiala?!”

Vedeti impreuna cu familia “Creatorul”, e un film care va genera multe discutii si, poate, va va face sa cititi mai multe despre inteligenta artificiala. Il gasiti pe platforma Orange TV Go, aici.


Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si cand sunteti in miscare, in plus, puteti castiga super premii la concursurile din aplicatie.

Citește în continuare