Skip to content

Lista castigatorilor si aparitiile de pe covorul rosu la premiile Oscar 2021.

Filmul „Nomadland”in regia lui Chloé Zhao castigat cele mai importante premii in cadrul celei de-a 93-a editie a galei Oscar 2021. Evenimentul a fost desfasurat in conditii exceptionale avand covoare rosii si transmisiuni live din Australia si Marea Britanie, pe langa petrecerea organizata in Union Station din Los Angeles.

Nascuta in China, Chloe Zhao a devenit prima femeie de culoare care a castigat trofeul pentru cel mai bun regizor.

De altfel, lista completa a castigatorilor include o diversitate rasiala istorica in randul premiilor Oscar. Organizatorii evenimentului au cedat presiunilor de pe retelele de socializare si au ales castigatori care, desi nu erau favoriti ai criticilor de film si ai publicului la casele de pariuri, au respectat conceptul de diversitate care a provocat numeroase scandaluri in ultimii ani.

Rezultatele voturilor membrilor Academiei de Filme Americane sunt considerate drept o urmare a evenimentelor sociale desfasurate in ultimul an in SUA: miscarea Black Lives Matter si procesul lui George Flloyd, incheiat in urma cu cateva zile.

In acelasi timp, Netflix iti continua ascensiunea in cinematografie cu sapte trofee castigate pe parcursul galei Oscar 2021.

In timp ce trofeele castigate de „Nomadland” – pentru film, regie si actorie – trofeu acordat lui Frances McDormand – cea mai mare surpriza a ceremoniei realizata in conditii de distantare sociala a fost victoria lui Anthony Hopkins.

Era de asteptat ca trofeul pentru cel mai bun actor in rol principal sa fie acordat lui Chadwick Boseman pentru interpretarea sa finala dinaintea sa moara „Ma’ Rainey’s Black Bottom”. In schimb, a fost castigat de Anthony Hopkins pentru interpretarea din „The Father”. In mod traditional, gala Oscar se incheie cu decernarea trofeului pentru „Cel mai bun film”. In acest an, ceremonia s-a incheiat intr-o nota negativa cu premiul pentru „Cel mai bun actor” pentru care Hopkins nu a fost prezent. 

Daniel Kaluuya a castigat „Cel mai bun actor in rol secundar”pentru „Judas and the Black Messiah”. Trofeul pentru „Cea mai buna actrita in rol secundar” a mers la Yuh-Jung Youn pentru rolul matriarhal din „Minari”.

Documentarul „Colectiv”, prima nominalizare a Romaniei la Oscar, nu a castigat nici una dintre categoriile la care a fost nominalizat.

Lista completa a castigatorilor o gasiti mai jos.

Best Picture– Nomadland

Best Actor– Anthony Hopkins, The Father

Best Actress-Frances McDormand, Nomadland

Best Director- Chloé Zhao, Nomadland

Best Supporting Actress– Yuh-Jung Youn, Minari

Best Supporting Actor– Daniel Kaluuya, Judas and the Black Messiah

Best International Feature– Another Round

Best Documentary Feature–  My Octopus Teacher

Best Animated Feature– Soul

Best Original Score- Soul

Best Original Song- “Fight for You,” Judas and the Black Messiah

Best Original Screenplay- Promising Young Woman

Best Adapted Screenplay–  The Father

Best CinematographyMank

Best Makeup and Hairstyling–  Ma Rainey’s Black Bottom

Best Costume Design– Ma Rainey’s Black Bottom

Best Film Editing– Sound of Metal

Best Sound– Sound of Metal

Best Live-Action Short– Two Distant Strangers

Best Animated Short– If Anything Happens I Love You

Best Documentary Short – Colette

Best Visual Effects– Tenet

Best Production Design– Mank

„Am gasit intotdeauna bunatate in oamenii pe care i-am intalnit oriunde am mers in lume”, a spus Zhao in discursul de multumire. 

Lansat de Searchlight Pictures, detinut de Disney, „Nomadland” a avut premiera la un drive-in si a debutat in cateva cinematografe americane, dar si-a gasit cel mai mare public pe Hulu unde poate fi urmarit in exclusivitate.

Frances McDormand care a castigat trofeul pentru „Cea mai buna actrita” pentru rolul din Nomadland, a implorat publicul sa caute filmul si sa il vada: „Va rugam sa vizionati filmul nostru pe cel mai mare ecran posibil. Si intr-o zi, foarte, foarte curand, sa ii duceti pe toti cei pe care ii cunoasteti intr-un cinematograf,sa stati umar la umarin acel spatiu intunecat si sa urmariti fiecare film care este prezentat in aceasta seara.” A fost al treilea Oscar castigat de McDormand, singura femeie care are mai multe trofee este Katharine Hepburn cu patru premii.

Cel mai ambitios spectacol de premii organizat in timpul pandemiei, gala Oscar 2021 a avut un covor rosu prin care le-a cerut invitatilor sa redea eleganta de alta data intr-un an sumbru. 

Va invitam sa vedeti mai jos aparitiile de pe covorul rosu si pozele cu castigatorii premiilor Oscar 2021, in frunte cu Alexander Nanau si producatorul Bianca Oana.

Citește în continuare