Skip to content

O librarie din Portland a scos la vanzare un parfum unisex cu aroma de carte pentru cei aflati in izolare. Alte 4 parfumuri care amintesc de carti.

Pentru cei nostalgici dupa parfumul reconfortant din librariile cu carti uzate, Powell’s City of Books, o librarie populara din Oregon, a lansat un parfum unisex, numit „Powell’s by Powell’s”, care surprinde mireasma specifica a cartilor.

Cei de la Powell’s s-au inspirat sa le ofere ceva reconfortant iubitorilor de carti, carora le lipseau librariile dupa ce au fost inchise temporar din cauza coronavirusului. Astfel, au creat o esenta care reproduce mirosul hartiei vechi, care creeaza atmosfera unui labirint de carti, unei biblioteci secrete.

Parfumul costa 24,99 de dolari si cuprinde elemente de violete, lemn si biblichor, esenta care descrie mirosul cartilor vechi.

„Powell’s by Powell’s” se vinde intr-o sticla de 30 ml, cu un ambalaj care imita o carte si care poate fi expusa pe un raft printre alte volume. De la lansarea produsului pentru precomanda, libraria a primit deja peste 1000 de comenzi, reactia oamenilor fiind „covarsitor de pozitiva”.

Proprietara librariei, Emily Powell, a declarat ca parfumul este o amintire minunata despre unul dintre lucrurile pe care bibliofilii le indragesc la librariile independente, asa cum este si Powell’s. Ea a adaugat ca „in aceste vremuri dificile si stresante, Powell’s by Powell’s este cadoul perfect pentru a provoca amintiri pozitive pentru iubitorii de carti de pretutindeni.” Conform descrierii, Powell’s by Powell’s ii transporta pe cei care il folosesc intr-un loc de mirare, descoperire si magie, cunoscut pana acum doar in literatura.

Un parfum care aminteste de vechile sali de biblioteca este Page 29 de Francesca dellʻOro.

Parfumul contine arome de piele si lemn de inalta calitate, caldura rasinilor aromate, dulceata boabelor de vanilie, note de iris si vetiver. Toate aceste ingrediente creeaza imaginea unei biblioteci marete dintr-un palat, unde se gasesc carti luxoase, stantate cu aur, iar incaperea are ferestrele larg deschise, pentru a se simti aroma tomnatica a frunzelor cazute. Este un parfum oriental floral si a fost lansat in 2015.

Opus 1870 de la parfumeria britanica Penhaligon’s surprinde cu o esenta curata si proaspata de hartie de calitate superioara.

In ciuda prezentei notelor citrice, acesta contine esente de lemn de santal, trandafir, piper, coriandru si scortisoara. Opus 1870 miroase ca o carte noua intr-o zi de primavara.

O creatie reusita, care evoca mirosul hartiei, asemanator cu o carte scoasa de pe un raft dintr-o librarie, este Paperback de la Demeter Fragrance Library.

Acest parfum transpune utilizatorul intr-o calatorie in libraria preferata, cu carti care au hartia imbatranita de vreme, amintind cu nostalgie de zilele relaxante si invaluie cu note de violete si potpourri.

Ame Noire creat de Mansfield este un alt parfum cu esenta de „biblioteca”.

Mireasma acestuia sugereaza o camera intunecata, in care nimeni nu a deschis o fereastra de foarte mult timp, unde sunt pastrate manuscrise stravechi. Este un parfum unisex, cald, picant, cu note de lumanare de ceara si tamaie, ca intr-o biblioteca foarte sobra. Acestea sunt completate cu o cutie cu violete zaharisite, a caror dulceata delicata face ca atmosfera gotica si mohorata a parfumului sa fie mai vie.

Citește în continuare