Skip to content

Recomandarea saptamanii de pe Orange Movie Go Unlimited – The Ghostwriter cu Ewan McGregor si Pierce Brosnan in rolurile principale

In saptamana in care toata lumea vorbeste despre ghostwriterul din spatele biografiei printului Harry (J.R Moheringer tocmai a publicat un eseu –aici– in The New York Times care a devenit viral), Orange TV Go si urban.ro aleg sa va recomande filmul “The Gostwriter” – Marioneta, cu Ewan McGregor, Pierce Brosnan si Olivia Williams in rolurile principale.

Filmul e regizat de Roman Polanski si co-scris de acesta cu Robert Harris, care a scris si romanul pe care se bazeaza scenariul.

“The Ghostwriter” este un thriller in toata regula, avand ca fundal politica internationala si crimele de razboi, cu trimiteri subtile la politica britanica pe vremea lui Tony Blair. De altfel Harris este un jurnalist politic care a fost candva un apropiat al lui Blair.

In „The Ghost Writer”, Polanski vrea sa il evoce cel mai clar pe Hitchcock. La fel ca maestrul, Polanski isi construieste scenele prin intermediul unei muzici amenintatoare, al ritmurilor de montaj, al unui sentiment accentuat al locului si al unei figuri centrale, un inocent, care se lupta sa preia controlul asupra unui cosmar viu.

Personajul principal (McGregor) este un scriitor de povesti lejere, nu un jurnalist de investigatie sau un romancier de inalta tinuta, ci un tip care „scrie fara credit sau semnatura” memoriile celebritatilor. Ultima sa carte era despre un magician.

De data aceasta, scriitorul fantoma a dat lovitura cu biografia unui politician foarte puternic, primul ministru britanic Adam Lang (Pierce Brosnan) numai ca are motive mari de ingrijorare.

La cateva momente dupa ce a obtinut slujba, un fost ministru il acuza pe Lang ca a autorizat predarea ilegala de cetateni britanici pentru a fi torturati de CIA. In  plus, el este al doilea scriitor care munceste la aceste memorii, pentru ca primul, consilierul de lunga durata al lui Lang, s-a inecat in circumstante suspecte.

Fostul lider britanic este izolat de lume, traind intr-o bula de securitate cu o sotie glaciala, Ruth (Olivia Williams), o asistenta, Amelia (Kim Cattrall), care ar putea fi amanta sa, si un detasament de securitate mereu prezent, daca nu chiar opresiv.

Veti vedea un thriller in care armele de captare a atentiei spectatorilor sunt exprimate prin nelinistea care se strecoara in fiecare cuvant, dar si mizeria maritala a politicianului care nu e deloc ceea ce pare.

Veti remarca in film si muzica scrisa de compozitorul Alexandre Desplat, castigator a doua premii Oscar, care mai are in portofoliu muzica pentru filme ca “Julie & Julia” si “The Twilight Saga: New Moon”.

Daca vreti sa faceti din living-ul dvs un cinematograf de mare clasa, vedeti intr-o seara “The Ghostwriter”, care poate fi gasit pe Orange Movie Go Unlimited aici.

Pentru a putea accesa filmul trebuie sa activati optiunea Movie Go Unlimited pentru 5.2 lei/luna care este disponibila numai clientilor postpaid (abonatilor Orange)

Citește în continuare