Skip to content

Roger Waters a anuntat datele pentru turneul european care incepe din primavara lui 2023.  „This Not A Drill Tour” este ultimul turneu mondial al artistului, biletele pornesc de la 50 de euro

Datele pentru turneul „This Not A Drill Tour” a lui Roger Waters, unul dintre cofondatorii formatiei Pink Floyd, au fost anuntate pentru Europa. Concertele incep din martie 2023, de la Lisabona, iar alte orase confirmate pana in acest moment sunt Barcelona, ​​Madrid, Milano, Cracovia, Zurich, Bologna si Praga, unde se incheie turneul pe 24 mai 2023.

Turneul de adio al artistului a fost amanat din 2020, din cauza pandemiei, iar in prezent, se desfasoara in SUA.

In varianta din SUA a „This Not A Drill Tour”, spectacolul il prezinta pe Roger Waters ca voce principala, chitara, bas si pian, alaturi de Jonathan Wilson la chitara si voce, Dave Kilminster la chitara si voce, Jon Carin la clape, chitara si voce, Gus Seyffert la bas si voce, Robert Walter la clape, Joey Waronker la tobe, Shanay Johnson la voce, Amanda Belair la voce si Seamus Blake la saxofon.

„This Not A Drill este o noua extravaganta rock & roll/cinematica inovatoare. Este o acuzare uimitoare a distopiei corporative in care ne luptam cu totii sa supravietuim si un apel la actiune pentru a iubi si proteja planeta noastra”, a scris Roger Waters pe canalele de socializare. Detalii despre bilete si locatiile concertelor, aici.

Roger Waters este unul dintre artistii activisti care nu doar se implica in comentarea situatiei politice din lume, ci scrie versuri care subliniaza problemele politice ale lumii.

Intreaga cariera muzica a celor de la Pink Floyd, dar si a sa personala dupa despartirea de trupa are ca baza stirile legate de nedreptatile lumii, de la razboaie la incapacitatea statelor de a creea un spatiu de siguranta pentru cetateni (albumul si turneul “The Wall”) sau recent, manifestul politic de pe ultimul sau album, “Is this the life we really want” (2017), impotriva lui Donald Trump, un album considerat un manifest anti-capitalism, anti-coruptie, anti-razboi si anti-conformism.

De asemenea, Roger Waters este unul dintre cei mai controversati artisti, care foloseste muzica si ca mesaj politic. In 2021, a boicotat Israelul prin melodia “Supremacy” interpretata cu cu grupul palestinian de muzica traditioanala Le Trio Joubran (2018), fiind acuzat in mai multe randuri de antisemitism care a dus la alte repercursiuni. Din acest motiv, radiourile din Germania au refuzat sa ii mai difuzeze melodii si sa vorbeasca despre concertele care urmau sa aiba loc in Germania. Ca raspuns la aceasta situatie, Roger Waters doreste ca Israelul sa isi schimbe politicile fata de populatia palestiniana.

La concertul “The Wall” care a avut loc in 2013 la Bucuresti, tot ca mesaj politic impotriva cortinei de fier a daramat simbolic o caramida din zidul care incercuieste Casa Poporului.

Indiferent de mesajele puternic politice transmise, majoritatea criticilor muzicali din intreaga lume atribuie atat formatiei Pink Floyd, cat si lui Roger Waters o sonoritate aparte, conectata la discografia lor completa si usor de recunoscut de fani, cu elemente specifice ca ticaitul ceasului, latratul ori sunetul pulsului.

Citește în continuare