Skip to content

In scolile din Alabama urmeaza fi permisa din nou practicarea de yoga. Elevii nu vor avea, insa, voie sa foloseasca cuvantul “namaste”

Autoritatile din Alabama sunt pe cale sa permita elevilor sa practice din nou yoga in scoli. Este vorba despre elevii din scolile primare, gimnaziale, dar si cei din licee.

In anul 1993, yoga a fost interzisa in scolile din statuil american Alabama. In acelasi timp, atunci au fost interzise actiuni care promovau hipnoza si sedintele de meditatie in scoli. Masura legislativa care a impus regulile au venit din partea politicienilor conservatori.

Totusi, elevii vor putea face miscarile specifice yoga, fara a putea rosti mantre sau cuvantul “namaste”.

Democratul Jeremy Gray, unul dintre cei acre sustin acum reintroducerea orelor de yoga, spune ca in scoli unii profesori au continuat sa predea copiilor asemenea disciplina, nestiind de masura de interdictie din 1993. In plus, multi profesori au vrut sa ofere asemenea lectii copiilor in timpul cursuruilor online, pentru a-I ajuta sa faca fata stresului.

Jeremy Gray a practicat fotbal american in timpul facultatii si spune ca in timpul acelor ani a aflat despre yoga si a putut vedea beneficiile miscarilor, atat supra corpului, cat si asupra psihicului.

Acum, noua initiativa legislativa care presupune reintroducerea orelor de yoga in scoli prevede ca toate exercitiile ce vor fi predate elevilor trebuie sa aiba nume in limba engleza. Totusi, elevii vor putea opta daca merg sau nu la o ora de yoga.

Studiile arata ca exercitiile de yoga ii pot ajuta foarte mult pe copii, acestia putandu-se concentra mai bine.

Cei mici invata, practicand yoga, sa practice recunostinta pentru lucrurile frumoase din jurul lor, din viata lor. In plus, isi insusesc si valori cum ar fi auto-disciplina, curatenia sufletului si adevarul.

Practicile de yoga includ tehnici de respiratie, dar si diferite posturi ale corpului, de aceea pot fi benefice si pentru copii, mai ales in aceasta perioada, plina de stres. De asemenea, copiii care invata de acasa sunt supusi deseori anxietatii, traiesc stari de tristate avand in vedere ca nu mai au contact cu mediul cu care erau obisnuiti, nu mai tin legatura fizica cu prietenii de la scoala. Orele de yoga ii pot linisti, ii pot invata sa respire correct, sa isi mentina o postura corecta.

Aici gasiti cateva sugestii de mici afaceri din Romania care au fost construite in jurul ideii de sport. Multe dintre ele promoveaza practicarea de yoga.

Citește în continuare