Skip to content

Filmul in care Sebastian Stan este tanarul Donald Trump, „The Apprentice” este in competitia oficiala la Cannes 2024. Povestea e regizata de iranianul Ali Abbasi („Holy Spider”), Jeremy Strong din Succession este si el in distributie

Filmul despre tineretea si debutul ca afacerist ale lui Donald Trump cu actorul de origine romana, Sebastian Stan, in rolul fostului presedinte american, The Apprentice a fost selectionat in competitia oficiala la Cannes.

Din distributie mai fac parte Jeremy Strong, castigator al premiului Emmy pentru „Succession”, in rolul lui Roy Cohn, si actrita din „Borat 2” si „Bodies Bodies Bodies Bodies”, Maria Bakalova, in rolul Ivanei Trump.

Se stie ca filmul va fi o explorare a puterii si a ambitiei, plasata intr-o lume a coruptiei si a inselaciunii. Este o poveste mentor-protejat care traseaza originile unei dinastii americane. Plina de personaje mai mari decat viata, filmul dezvaluie costul moral si uman al unei culturi definite de invingatori si invinsi.

Filmul va povesti eforturile lui Trump de a-si construi afacerea imobiliara in New York in anii ’70 si ’80, cercetand, de asemenea, relatia sa cu infamul avocat Roy Cohn, interpretat de Jeremy Strong. 

Povestea este regizata de iranianul Ali Abbasi (Holy Spider), castigator al unui premiu la Cannes si a fost filmat in noiembrie anul trecut.

Scenarist e un fost jurnalist care a mai zguduit lumea politica prin cartile sale. Gabriel Sherman, autorul cartii „The Loudest Voice in the Room: How the Brilliant, Bombastic Roger Ailes Built Fox News – and Divided a Country”. Romanul sau a inspirat miniseria Showtime „The Loudest Voice”, care l-a avut in rolul lui Roger Ailes pe Russell Crowe si la noi a fost difuzata pe HBO.

Anul acesta, Stan a primit nominalizari la Globurile de Aur si la Emmy pentru interpretarea rockerului Tommy Lee in drama biografica „Pam & Tommy”, produsa de Hulu.

La inceputul acestui an Stan a castigat Ursul de Argint la Festivalul de film de la Berlin pentru cea mai buna interpretare in rol principal pentru rolul sau din „A Different Man”

El este cel mai bine cunoscut pentru rolul sau din Universul Cinematografic Marvel in rolul lui Bucky Barnes. Cea mai recenta aparitie a sa in rolul eroului a avut loc in serialul Disney+ „The Falcon and the Winter Soldier”, iar urmatorul sau rol va fi in „The Thunderbolts”, in 2025. De asemenea, Stan l-a interpretat pe cofondatorul Robinhood, Vlad Tenev, in filmul din aceasta toamna despre actiunile GameStop „Dumb Money”, iar printre rolurile sale recente se numara „Ghosted”, „Sharper”, „Bupkis”, „Fresh” si „The 355”.

Cel mai recent film al lui Abbasi, „Holy Spider”, a fost selectat ca propunerea Danemarcei pentru cel mai bun film international de lungmetraj la Premiile Oscar din acest an. Filmul, despre un jurnalist care investigheaza un criminal in serie in Iran, a concurat, de asemenea, pentru Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes si a castigat premiul pentru cea mai buna actrita pentru Zar Amir Ebrahimi. Abbasi a regizat, de asemenea, doua episoade din serialul HBO „The Last of Us”.

Vestea despre proiect vine in timp ce fostul POTUS este judecat la New York pentru frauda. Desi se afla in prezent sub acuzatii multiple in mai multe cazuri, Trump, pus de doua ori sub acuzare, are in vedere o revenire in Biroul Oval, fiind actualul favorit al Partidului Republican pentru 2024.

Citește în continuare

Au mai rămas

Vezi trailerul