Skip to content

Sebastian Stan, de nerecunoscut in filmul „A Different Man”. Dupa transformarea in Tommy Lee care i-a adus o nominalizare la Premiile Emmy, actorul de origine romana joaca rolul unui barbat care sufera o reconstructie faciala. 

Asa cum spune si titlul noului film in care joaca, Sebastian Stan se prezinta ca un om diferit – „A Different Man”.

Dupa ce a devenit celebru in seriale precum „Gossip Girl” si a atins faima la nivel global cu rolul Winter Soldier din blockbusterele Marvel, actorul de origine romana se afla intr-o perioada in care isi reinventeaza imaginea ca un artist versatil. 

In „A Different Man”, film regizat de Aaron Schimberg, Stan joaca rolul lui Edward, un barbat cu neurofibromatoza care sufera o interventie chirurgicala de reconstructie faciala. Ulterior, devine obsedat de un actor care il joaca intr-o piesa bazata pe povestea vietii lui. Din distributie mai fac parte Renate Reinsve si Adam Pearson.

Filmul este produs de compania A24 si a fost scris de Schimberg, aflandu-se in procesul de filmare in zilele acestea in New York. Primele imagini cu Stan transformat in barbatul desfigurat au fost dezvaluite de paparazzi care au fost prezenti in apropierea platourilor de filmare insa actorul a postat o fotografie oficiala pe contul lui de Instagram, in urma cu cateva ore.

Stan este de asemenea implicat in film din postura de producator executiv, un lucru care indica nivelul ridicat de incredere si implicare pe actorul il are in acest proiect.

Transformarea lui a fost realizata de Mike Marino. Este un artist specializat in machiaj prostetic care a mai lucrat si la „The Batman”, filmul lansat anul acesta unde a fost responsabil de transformarea spectaculoasa a lui Colin Farrell in rolul Pinguinului. A mai lucrat si la „Joker” cu Joaquin Phoenix si „Black Swan” cu Natalie Portman, ultimele doua roluri fiind castigatoare de Oscar pentru actorii protagonisti care au trecut prin transformari considerabile.

Desi nu se stie cand va fi lansat noul film, marcheaza o schimbare de directie pentru Sebastian Stan, una care a inceput cu rolul din „Pam & Tommy” care i-a adus o nominalizare la Premiile Emmy – despre care puteti citi mai jos. Si a continuat cu „Fresh”, unul din filmele favorite de la Festivalul Sundance de anul acesta. 

Stan va putea fi vazut in curand si in lungmetrajul „Sharper” in regia lui Benjamin Caron, unde joaca alaturi de Julianne Moore, Justice Smith si John Lithgow.

Pe langa abilitatile de tobosar, transformarea din „Pam & Tommy” i-a permis lui Stan sa interpreteze un rockstar problematic – Tommy Lee – aflat intr-o relatie foarte controversata cu modelul Playboy Pamela Anderson.

La 39 de ani, Sebastian Stan are rolul principal in serialul „The Falcon and the Winter Soldier” de pe Disney+. Reia rolul Soldatului Iernii pe care l-a mai jucat in alte productii de succes lansate de Marvel: „Captain America: The Winter Soldier”, „Captain America: Civil War”, „Black Panther”, „Avengers: Infinity War” si „Avengers: Endgame’.

Alaturi de Stan joaca Anthony Mackie in rolul lui Falcon in timp ce Wyatt Russell debuteaza in rolul lui John F.Walker, un succesor al lui Captain America creat de guvernul american. Din distributie mai fac parte si Erin Kellyman, Danny Ramirez, Georges St-Pierre, Apedero Oduye, Don Cheadle, Emily VanCamp si Daniel Bruhl. Filmarile au avut loc in Atlanta, SUA si in Cehia in perioada octombrie 2019-martie 2020, fiind sistate din cauza pandemiei. Au fost reluate in septembrie 2020 si finalizate o luna mai tarziu. Primul sezon a fost lansat in primavara anului 2021 si a fost foarte bine primit de public si presa de specialitate deopotriva, fiind nominalizat pentru 5 Premii Emmy.

Lansarea serialului a avut loc printr-o campanie de marketing la nivel mondial prin care scutul lui Captain America a fost proiectat pe cele mai cunoscute obiective turistice din lume.

Citește în continuare