Skip to content

Talentatul domn Samsung Neo QLED – mai mult decat un prieten inteligent, decat o lectie de stil, eleganta si atentie la nevoile tale. 6 functii care duc televizorul de acasa intr-o alta era a tehnologiei

Talentatul domn Samsung NEO QLED nu e o trimitere intamplatoare la filmul lui Anthony Minghella cu Matt Damon, Jude Law si Gwyneth Paltrow in rolurile principale, pentru ca noile functii ale acestui televizor lansat in 2021 il fac un prieten inteligent si rafinat, pregatit sa-ti ofere detalii sofisticate si exacte legate de filmele, concertele si expoziile tale preferate, dar si sa te indrume in chestiuni care tin de sanatatea ta sau nevoile tale speciale.

Noul televizor Samsung NEO QLED vine cu inovatii in ceea ce priveste display-ul si sunetul si, cel mai important, acest televizor are functii smart inspirate din nevoile consumatorilor si sunt adaptate pentru viata noastra actuala.

Televizorul Samsung NEO QLED ofera tot continutul de divertisment intr-un singur loc de la HBO/ Netflix pana la marile expozitii ale lumii prin aplicatiile pe care le puteti descarca din Smart HUB.

In primul rand este o piatra de hotar in ceea ce priveste calitatea imaginii: are cel mai bun contrast si cea mai buna imagine gratie tehnologiei avansata 8K AI Upscaling, care utilizeaza date generate din 16 retele neurale specializate, pentru a reproduce imaginea la nivel de rezolutie 8K, indiferent de calitatea sursei continutului.

In ultimele luni am scris adesea despre marile muzee ale lumii care fac tururi virtuale gratuite online (aici despre 4 ore prin Hermitage sau aici despre un tur in Palatul Garnier din Paris). Samsung Neo QLED are Quantum Matrix Technology Pro care impreuna cu inovatia Quantum Mini LED ofera o reducere a efectului de ‘blooming“ (lumina de fundal neuniforma) si un negru profund prin controlul precis al zonelor de iluminare ceea ce face ca orice tablou sa fie vazut in culorile autentice si cu profunzimea pe care ai avea-o daca ai fi in muzeu in fata acestuia.

Pune aceste functii alaturi de filmele preferate, mai ales in secventele care contin atât zone luminoase, cât si zone intunecate. Tehnologia Quantum HDR 4000 ofera performante superioare atât pentru tonurile negre cât si pentru cele stralucitoare, astfel incât vezi fiecare detaliu pe care se presupune ca trebuie sa-l vezi.

Adauga si efectul generat de functia Object Tracking Sound Pro (OTS Pro), un sunet dinamic care urmareste actiunea pe tot ecranul ( de exemplu  daca o masina se muta dintr-o parte intr-alta a ecranului, sunetul se muta si el) si e evident ca obtii cel mai sofisticat cinematograf pe care-l poti avea in propria locuinta, cu o calitate a sunetului si a imaginii exceptionale.

Si ca totul sa fie cat mai aproape de o lume a viitorului care ne era atat de greu de imaginat in ultimii 20 de ani, inclusiv in filme, Samsung NEO QLED are tehnologia de sunet SpaceFit care analizeaza ambientul camerei pentru a calibra automat si a optimiza sunetul televizorului. Pur si simplu pornesti televizorul si SpaceFit Sound vine automat in ajutorul tau, iar tu te poti bucura de un sunet impecabil si cele mai imersive senzatii la vizionarea concertelor live sau a filmelor, indiferent cum si unde decizi sa-l asezi in camera.

Pentru iubitorii de sport – de la fotbal, la tenis sau Formula 1 – televizorul are optiunea multi view care permite pana la 4 continuturi diferite simultan pe ecran. Va imaginati cum puteti urmari un turneu de tenis de Grand Slam intr-o asemenea companie?! Sunet care se misca dupa minge, calitatea exceptionala a imaginii si… mai multe meciuri simultan ca sa stii situatia de pe mai multe terenuri unde joaca favoritii tai.

Samsung NEO QLED are si Ultrawide GameView, o functie care le ofera utilizatorilor optiunea de joc nu doar in formatul de ecran 21:9, ci si pe 32:9, pentru un camp vizual mai larg. De asemenea apare si Game Bar, care e un meniu rapid cu ajustari de setari legate de gaming. 

Munca de acasa poate avea o alta perspectiva cu Samsung NEO QLED si functia Google Duo care permite conferinta cu pana la 32 de persoane, in plus exista functia PC on tv, si puteti accesa MS Office 365 din browserul web.

Samsung NEO QLED a avut in vedere si sustenabilitatea si incluziunea – asigurarea unor facilitati speciale si pentru cei care au nevoi speciale.

Telecomanda nu are baterii, are pe spate un sistem care absoarbe atat lumina artificiala cat si cea naturala, iar 28% din materialele care o contin sunt provenite din reciclarea altor resurse. 

Samsung NEO QLED vine si cu functii precum Caption Moving, Sign Language Zoom si Multi Output Audio care ofera persoanelor cu deficiente de auz sau nevazatoare posibilitatea de a isi optimiza vizionarea in functie de nevoile preferintele lor.

Citește în continuare