Skip to content

Tendinte. PANTONE dezvaluie 15 culori care vor fi in voga in sezonul de toamna-iarna 2023/2024.

Dupa dezvaluirea culorii anului 2023 la inceputul lunii decembrie, Institutul de Culoare PANTONE se orienteaza deja spre 2024 si prezinta nuantele care vor fi regasite in sezonul de toamna-iarna 2023/2024.

Paleta de culori include atat nuante viu colorate dar si o serie de tonuri neutre, inspirate de Saptamana Modei de la New York unde cei mai influenti designeri americani si-au prezentat recent colectiile pentru anul viitor.

Potrivit specialistilor PANTONE – institutul fiind considerat autoritatea suprema in materie de culori si tendinte la nivel mondial – nuantele anului viitor ofera o perspectiva asupra schimbarilor care vor avea loc in urmatoarele luni. Acestia descriu lunile reci de la finalul acestui an si inceputul anului viitor ca „o noua realitate” in care atat designerii dar si cei pasionati de moda vor cauta sa-si exprime bucuria si creativitatea.

Printre cele 10 nuante dezvaluite ─ care includ si un albastru inspirat de celebra piatra Lapis Lazuli ─, se numara si „Viva Magenta”, culoarea anului 2023 despre care puteti citi mai jos, dar si cinci tonuri neutre denumita „New Classics” care ar putea fi baza unor tinute expresive.

Leatrice Eiseman, directoarea executiva a Institutului de Culoare PANTONE a declarat intr-un comunicat de presa ca selectia de culori „depaseste ceea ce credem ca este posibil pentru a ne catapulta in aceasta noua era, ducandu-ne intr-un loc in care granitele de timp, loc si identitate nu mai sunt fixe.”

Desi par relativ abstracte, declaratiile ei sunt legate de conceptele de metaverse, multiverse si inteligenta artificiala despre care se afirma tot mai des ca vor schimba intreaga perceptie pe care o avem asupra lumii inconjuratoare.

Descoperiti mai jos toate cele 15 culori regasite in paleta de tendinte a anului viitor.

Citește în continuare