Skip to content

Unde sa faceti escalada in Bucuresti?

Escalada este un sport plin de aventura si adrenalina, o activitate care ne tonifica corpul si mintea, provocandu-ne mereu sa ne depasim limitele si sa incercam ceva nou.

O activitate care “imita” catararea pe munte, escalada pe structuri artificiale reprezinta depasirea unor obstacole pe un teren abrupt, ajutandu-ne de puncte de asigurare, dar care nu sunt folosite in ascensiune.

Escalada, considerata in antrenament mind-body, este mai complexa decat un antrenament fitness

Recomandata atat adultilor, cat si copiilor, escalada indoor are marele avantaj ca poate fi practicata tot timpul anului, fara a fi necesara experienta, toate manevrele si tehnicile fiind executate sub subravegherea instructorilor.

Ca activitate fizica, escalada este ceva mai diferita de un antrenament fitness, de exemplu, pentru ca vine in fiecare zi cu ceva nou, asta in timp ce tonifica toti muschii corpului, “lucrandu-ne” totodata si mintea. Practicat regulat, escalada este un eficient antrenament cardio, creste forta si rezistenta fizica, imbunatateste coordonarea, flexibilitatea si echilibrul. In plus, este un bun antrenament pentru minte, o modalitate de a va relaxa si a scapa de stres dupa o zi plina.

4+1 sali de escalada din Bucuresti unde sa practicati acesti sport

Fabrica de catarat

Adresa: Strada 11 iunie nr. 50, in incinta Club Fabrica, Bucuresti
 http://www.fabricadecatarat.ro

In sala deschisa in 2013 in Bucuresti se poate face escalada bloc (bouldering), Fabrica de catarat incluzand astazi 500 de metri patrati catarabili si mai multe panouri de antrenament de inclinatii diferite. Copiii si adultii pot lua cursuri alaturi de un instructor specializat si cu echipamentul oferit de sala (tarifele pentru o sedinta sunt: 60 lei copii, 70 lei adulti, 100 lei parinte si copil) sau pot intra direct la escalada (copii/studenti: 30 lei o intrare, adulti: 35 lei).

Galactic Gym

Adresa: Bd. Constructorilor nr. 16A, in incinta uzinei GRAND METAL, intrarea prin str. Rusetu nr. 4
 http://sala-escalada.ro

Cea mai mare sala de escalada din Romania, Galactic Gym a fost fondata in 2006, iar in 2013 a fost modernizata cu noi facilitati si zone specifice. Galactic Gym include astazi 780 de metri patrati catarabili, plus 125 de metri patrati panoul de boulder, 11 manse de catarat si 106 trasee cu dificultati diferite. De altfel, sala este impartita in trei zone: zona de escalada, zona de anduranta si antrenamente specializate si zona de boulder.

Tarifele pot diferi daca optati pentru instructor sau echipamentul inchiriat de acolo, insa in linii mari, o intrare pentru adulti este de 40 lei, iar pentru copii 30 lei, fara instructor si fara echipament inchiriat de la sala.

Carpatic – Sala de escalada

Adresa: Splaiul Independentei 319A, Bucuresti, sector 6, Sema Parc
 https://carpatic.ro

Sala Carpatic ofera atat cursuri de escalada, cat si acces liber in sala de escalada sau petreceri escalada. Cursurile tinute de instructori specializati sunt destinate adultilor, dar si copiilor, tariful unei sedinte fiind de 75 lei adulti si 70 lei copii. Intrarea libera la escalada, toata ziua, este 40 lei adulti si 35 lei copii. In acest pret nu intra si echipamentul necesar care poate fi inchiriat de la sala. Mai multe despre costul diverselor abonamente, puteti gasi pe site.

Vertical Spirit


Au doua sedii – Strada Baicului, Nr. 80, Sector 2, Bucuresti si Strada Tudor Arghezi, Nr.46, Sector 2, Bucuresti (zona Universitate – Intercontinental, in spatele Ambasadei SUA) http://www.verticalspirit.ro

La Vertical Spirit gasiti de toate in materie de escalada, de la cursuri pentru copii si adulti si petreceri pentru copii pana la teambuildinguri indoor si tabere de escalada si alpinism. Tarifele difera in functie de locatie, inchiriere echipament sau cursul alaturi de un instructor specializat.

Tarifele pentru o sedinta in sala din zona Universitate, fara echipament si instructor este de 25 ron adulti si 20 ron copii. In schimb, daca doriti sa optati pentru sedinte de initiere, o sedinta de 2 ore, cu echipamentul inclus si instructor costa 65 ron adulti si 60  lei pentru copii.

Clubul Sportiv Climb Again – Primul centru de terapie prin escalada pentru copii si tineri cu dizabilitati din Romania


Adresa: Soseaua Berceni, nr. 8, Sector 4, Bucuresti
https://www.climbagain.ro/

Climb Again, primul centru de terapie prin escalada pentru copii si tineri cu diverse dizabilitati, este o organizatie non-guvernamentala afiliata la Federatia Romana de Alpinism si Escalada. Centrul organizeaza sesiuni gratuite de terapie prin escalada, kinetoterapie si consiliere psihologica pentru copii si tineri cu dizabilitati. Aceste cursuri au loc atat la panourile construite de ei in cadrul scolilor speciale, dar si la alte sali de escalada din Bucuresti.

Citește în continuare