Skip to content

Unvinpezi.ro – 10 ani, 10 zile de reduceri, transport gratuit. Recomandari pentru cum depozitati acasa vinurile pentru a-si pastra proprietatile.

In iunie platforma Unvinpezi.ro aniverseaza 10 ani de lansare un prilej pentru a oferi iubitorilor de vin, cunoscatorilor si celor care vor un rasfat special, 10 zile de reduceri, transport gratuit si o selectie de vinuri de colectie la cel mai mic pret din online.

Unvinpezi.ro are o crama virtuala impresionanta cu vinuri selectate cu participarea oenologior, bloggerilor pasionati, toti cu experienta vasta in intelegerea vinului, a sutelor de stiluri si tehnici de vinificare, a terroir-urilor, a soiurilor, a aromelor: platforma trimite la degustare catre colaboratorii pasionati de vin peste 500 de etichete si listeaza apoi pe site doar vinurile care trec de filtrul acestora.

Daca vreti o lectie virtuala de oenologie, va recomandam o excursie prin cele peste 3000 de recenzii postate incepand din 2012.

Astazi, 21 iunie, in ziua aniversarii, utilizatorii pot comanda pe www.unvinpezi.ro vinul Belstar Prosecco Brut de la Crama Bisol la cel mai bun pret din online-ul romanesc – un spumant fin si elegant, intr-o frumoasa culoare de galben cu irizatii verzui, care aduce in prim plan arome florale si fructate.

Timp de 10 zile, in perioada 21-30 iunie, beneficiati de 10% reducere si transport gratuit la toate produsele de pe site si, in plus, fiecare comanda va aduce o sansa de a castiga unul dintre cele 20 de premii oferite prin tragere la sorti:

  • 10 pachete a cate 10 sticle de vin premium: Luscan – 1000 de Chipuri, Navicella Orange – Crama Jelna, Abstrac Rosu – Crama Trantu, Grand Vin Merlot – Crama Alira, Soare Roze – Vinarte, Imperfect Roze – Crama Rasova, Sauvignon Blanc Premium – Villa Vinea, Epiphanie – Vin Viticola, Via Marchizului Pinot Noir – Vitis Metamorfosis, Maestoso Merlot Barrique – Crama Dorului;
  • 10 abonamente valabile timp de 10 luni in Clubul Unvinpezi.ro lansat in 2017, una dintre cele mai mari comunitati de iubitori de vinuri din Romania si singura care ofera o serie de avantaje exclusiviste, printre care garantia celui mai mic pret online, servicii premium si livrarea gratuita oriunde in tara, indiferent de valoarea comenzii.

Recomandari despre cum sa depozitati vinurile de colectie pentru a-si pastra si potenta calitatile.

Temperatura este cheia pentu a pasta un vin in conditii optime. Temperatura ideala pentru depozitarea vinului este intre 7 si 15 grade celsius,

E bine sa stiti ca o temperatura foarte scazuta ar putea usca dopul si ar permite oxigenului sa patrunda in interiorul sticlei. Cum figiderele casnice, pentu alimente, sunt de obicei reglate la 3-5 grade, nu este recomandat sa pastrati vinul pe termen lung in frigider.

Daca aveti o colectie, e recomandat un frigider doar pentru sticlele de vin, dar si un loc umbros, o debara in care sa puneti vinul cat mai aproape de gresie/dusumea, poate fi o solutie. De asemenea e foarte important sa pastrati temperatura constanta. Schimbarile extreme de temperatura vor face ca dopul sa se dilate si sa se contracte, ceea ce ar putea provoca scurgeri.

Sticlele de vin se pastreaza la orizontala pentru a mentine lichidul intr-o pozitie care impiedica uscarea dopului, deci si posibilitatea ca aerul sa se infiltreze in interior. In loc sa va tineti sticlele in picioare pe tejgheaua din bucatarie, investiti intr-un suport de vin din lemn care sa le tina pe orizontala.

Citește în continuare