20 martie e Ziua Internationala a Fericirii, marcata pentru a constientiza ca fericirea e o stare pe care alegem sa o cultivam si dezvoltam. 5 lucruri simple pe care le putem face zilnic pentru a fi mai fericiti

20 martie e ziua Internationala a fericii si nevoia de a marca o asemenea zi arata ca fiecare dintre noi avem nevoie sa luam o pauza de la nebunia indepliniirlor sarcinilor zilnice pentru a ne concentra pe starea noastra de bine si cum o obtinem.
E momentul tau pentru o pauza de bine. Lumea e mai frumoasa cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.
Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline.
Obiceiurile conteaza. Daca ati incercat vreodata sa renuntati la un obicei prost, stiti prea bine cat de bine sunt inradacinate. Si obiceiurile bune sunt adanc inradacinate si o practica sustinuta ne poate ajuta ca obiceiurile pozitive sa faca parte din rutina noastra.
Iata o privire asupra unor obiceiuri zilnice, lunare si anuale care sa va ajute sa incepeti cautarea. Amintiti-va doar ca versiunea fiecaruia de fericire este putin diferita, la fel ca si calea de a o atinge.
Daca unele dintre aceste obiceiuri creeaza un stres suplimentar sau pur si simplu nu se potrivesc stiluluidvs de viata, renuntati la ele. Cu putin timp si practica, va veti da seama ce functioneaza si ce nu functioneaza pentru dvs.
Urmatoarele obiceiuri zilnice va pot ajuta sa obtineti mai multa fericire in viata dumneavoastra.
Zambiti. Oamenii au tendinta de a zambi atunci cand sunt fericiti, dar, de fapt, functioneaza si procesul invers pentru ca zambetul determina creierul sa elibereze dopamina, care ne face mai fericiti.
Cercetatorii au descoperit ca legatura dintre zambet si fericire ar putea fi atribuita „ipotezei feedback-ului facial”, in care expresiile faciale pot avea o influenta modesta asupra emotiilor. Asta nu inseamna ca trebuie sa umblem cu un zambet fals lipit pe fata tot timpul. Dar data viitoare cand va simtiti deprimat, schitati un zambet si vedeti ce se intampla. Sau incercati sa incepeti fiecare dimineata zambind la dvs. in oglinda.
Faceti exercitii fizice. Ele nu sunt doar pentru corpul tau. Exercitiile fizice regulate pot ajuta la reducerea stresului, a sentimentelor de anxietate si a simptomelor de depresie, sporind in acelasi timp stima de sine si fericirea.
Chiar si o cantitate mica de activitate fizica poate face diferenta. Nu trebuie sa va antrenati pentru un triatlon sau sa escaladati o stanca – cu exceptia cazului in care acest lucru va face fericiti, desigur. Trucul este sa nu va suprasolicitati. Daca va aruncati brusc intr-o rutina extenuanta, s-ar putea sa sfarsiti doar frustrat (si dureros). Puteti sa incepeti cu 5 minute de stretching dimineata si/ sau o plimbare in jurul blocului in fiecare seara dupa cina.
Dormiti suficient de mult.
Majoritatea adultilor are nevoie de cel putin 7 ore de somn in fiecare noapte. Daca va gasiti luptand cu nevoia de a trage un pui de somn in timpul zilei sau, in general, va simtiti ca si cum ati fi intr-o ceata, corpul dvs. va poate spune ca are nevoie de mai multa odihna. Indiferent cat de mult ne indruma societatea noastra moderna spre mai putin somn, stim ca un somn adecvat este vital pentru o sanatate buna, functionarea creierului si bunastarea emotionala. De asemenea, dormitul suficient reduce riscul de a dezvolta anumite boli cronice, cum ar fi bolile de inima, depresia si diabetul.
Mancati intelligent. Stiti deja ca alegerile dvs. alimentare au un impact asupra sanatatii dvs. fizice generale, dar unele alimente va pot afecta si starea de spirit.
– Carbohidratii elibereaza serotonina, un hormon de „stare de bine”. Aveti grija insa sa tineti carbohidratii simpli – alimente bogate in zahar si amidon – la minimum, deoarece acel val de energie este de scurta durata si nivelul de energie va scadea relative repede. Alegerea carbohidratilor complecsi, cum ar fi legumele, fasolea si cerealele integrale, va poate ajuta sa evitati o cadere nervoasa, furnizand in acelasi timp serotonina.
Alimentele bogate in proteine elibereaza dopamina si norepinefrina, care stimuleaza energia si concentrarea. Carnea slaba, carnea de pasare, legumele si lactatele sunt bogate in proteine.
– S-a constatat ca acizii grasi Omega-3, cum ar fi cei care se gasesc in pestele gras, au efecte antiinflamatorii care se extind la sanatatea generala a creierului dumneavoastra.
Practicati recunostinta si renuntati la ranchiuna si dusmanii, la ganduri negative fata de ceilalti.
Stim ca astazi avem o multimer de pseudo guru care vor sa ne invete sa avem o viata mai buna sim ai fericita plecat de la cateva adevaruri pe care apoi le ambaleaza in feluri care mai de care mai stranii si mai departe de beneficiile reale medicale. Cumva ca sistemul prin care apar fake news.
Dar e demonstrat stiintific ca simplul fapt de a fi recunoscator va poate da un impuls mare la starea de spirit, printre alte beneficii. De exemplu, un studiu in doua parti a constatat ca practicarea recunostintei poate avea un impact semnificativ asupra sentimentelor de speranta si fericire. Ati putea incerca sa incepeti fiecare zi prin a va gandi la un lucru pentru care sunteti recunoscator. Puteti face acest lucru in timp ce va spalati pe dinti sau pur si simplu asteptati sa sune alarma sau va beti cafeaua. In timp ce va petreceti ziua, luati in considerare posibilitatea de a fi atent la lucrurile placute din viata dumneavoastra. Acestea pot fi lucruri mari, cum ar fi sa stii ca cineva te iubeste sau sa primesti o promovare bine meritata. Dar pot fi si lucruri marunte, cum ar fi un coleg de serviciu care v-a oferit o cafea sau vecinul care v-a facut cu mana. Poate ca ar putea fi chiar doar caldura soarelui pe pielea dvs.
Opusul gratitudinii e ranchiuna, a duce supararea la extrem si a pastra in minte ganduri negre fata de cineva pentru mult timp. E demonstrate stiintific ca o emotie negativa are effect in corpul nostru pentru 90 de secunde, restul de energie negative e generate de mintea noastra care nu accepta situatia. Uneori nu o putem schimba, alteori e doar ego-ul nostrum care si-ar fi dprit un alt final, iar vocea din capul nostrum rescrie scenarii si face povesti imaginare pentru un alt final al intamplarii. Dar ast anu ajuta la nimic.
Uneori, oferirea iertarii sau renuntarea la ranchiuna tine mai mult de grija de sine decat de compasiunea pentru ceilalti. Faceti un bilant al relatiilor dvs. cu ceilalti. Daca aveti resentimente fata de cineva, luati in considerare posibilitatea de a lua legtura cu ei intr-un efort de a ingropa securea razboiului. Aceasta nu trebuie sa fie o reconciliere. S-ar putea sa aveti nevoie doar sa puneti capat relatiei si sa mergeti mai departe.
Daca nu este o optiune, incercati sa va exprimati sentimentele intr-o scrisoare. Nici macar nu trebuie sa le-o trimiteti. Simplul fapt de a va scoate sentimentele din minte si de a le expune in lume poate fi eliberator. Puteti chiar sa distrugeti scrisoarea dupa aceea, daca doriti.
Si incercati ca orice gand negativ pentru cineva, orice observatie critica sa o ambalati politicos. E mai frumos si mai util inclusive pentru stare advs de bine, nu doar pentru destinatar, sa faceti mai multe complimente decat critici.
Fericirea e o alegere personala, nu are legatura nici cu banii, nici cu validarea publica. Insa aceasta alegere a noastra ne influenteaza fundamental sanatatea si calitatea vietii.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline si totul e mai frumos atunci cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.
New York e o stare de spirit, traita la superlativ. Maybelline isi gaseste inspiratia in pulsul metropolei, încurajandu-ne să exploram si sa ne afirmam creativitatea, pentru ca „if it last it NY it lasts anywhere”…
Uplift yourself si descopera produsele cu formule avansate si texturi revolutionare care iti transmit energia vibranta a New Yorkului si curajul de a fi tu insuti.