Skip to content

5 iahturi spectaculoase care au aparut in productii de Hollywood. Vasele pe care s-au filmat The Crown, Succession, Triangle of Sadness, Tenet si Lupul de pe Wall Street.

Iahturile au fost in ultimele decenii elemente importante pentru decorul unora dintre cele mai mari productii realizate la Hollywood. Acestea reprezinta puterea financiara la un nivel suprem iar in filme sunt detinute de cele mai multe ori de miliardari, magnati si oameni de afaceri.

Cele mai spectaculoase iahturi de lux au fost folosite in ultimii ani si pentru videoclipuri muzicale sau pentru seriale TV. Desi ar parea ca sunt locuri in care se poate filma cu usurinta, in spate se afla un proces complex de pregatire a vasului si de utilizare a unor barci speciale care insotesc iahtul si care permit filmarea din orice punct. 

Christina O. este iahtul folosit de Ruben Östlund pentru „Triangle of Sadness” — Triunghiul tristetii —, filmul pentru care a castigat cel de-al doilea Palme d’Or din cariera sa. 

Christina O. are o lungime de 99,15 metri si este unul dinte cele mai cunoscute vase pentru Hollywood, gazduind de-a lungul timpului petreceri private cu celebritati precum Marilyn Monroe, Grace Kelly, Greta Garbo, Elizabeth Taylor, Maria Callas si Frank Sinatra. Östlund a folosit iahtul pentru a filma parti importante din filmul sau, „Triangle of Sadness”, triplu nominalizat la Oscar.

Mai jos puteti citi si un interviu cu regizorul Ruben Östlund in care vorbeste si despre filmarile pe iaht. 

Acesta a fost folosit de asemenea si pentru cel de-al cincilea sezon al serialului „The Crown”, reprezentand vasul Alexander pe care Printesa Diana si Charles au sarbatorit cea de-a 10-a aniversare a nuntii in Italia.

Iahtul a fost cumparat in 1954 de magnatul grec Aristotel Onassis, care a cheltuit patru milioane de dolari pentru a-l restaura si adapta la cele mai inalte standarde. Unele decoratiuni si elemente ale vasului au fost alese de Jackie Kennedy, fiind casatorita cu Onassis din 1968 pana la moartea acestuia din 1975. 

Solandge este unul dintre cele mai noi iahturi de lux, cunoscut mai ales pentru aparitia in cel de-al doilea sezon al serialului „Succession”. Are 85,1 metri lungime si a fost fabricat in 2013.

Iahtul a putut fi vazut mai ales in ultimul episod al sezonului al doilea, fiind filmat integral pe vas, prezentand interioarele spectaculoase ale acestuia si stilul de viata extravagant pe care il afiseaza familia Roy si apropiatii acestora. Printre facilitatile oferite de vas se afla o sala de sport interioara si una exterioara, un cinematograf, o zona pentru petreceri de noapte si o piscina generoasa. In serial, principala atractie a iahtului este un spa care include o sauna, o sala de masaj si un salon de infrumusetare.

Whisper este unul dintre iahturile premiate pentru design si functionalitate si poate fi vazut in filmul de actiune „6 Underground”, cu Ryan Reynolds.

Whisper, denumit anterior Kismet, a fost finalizat in 2014 cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie la vremea respectiva si are un design exterior realizat de Espen Øino, una dintre cele mai importante firme de design de yachturi din lume. 

Are 4 punti, zone dedicate pentru divertisment si relaxare, o platforma de observare cu pat in aer liber, o piscina cu jacuzzi si doua heliporturi. In filmul cu Reynolds vasul este aruncat in aer intr-una dintre numeroasele secvente cu schimburi de focuri si explozii, insa in realitate echipa de filmare a avut mare grija sa nu afecteze in vreun mod structura si elementele de finisaj ale iahtului.

Iahtul Planet Nine a fost unul dintre elementele principale ale thrillerului SF „Tenet” a lui Christopher Nolan si a fost folosit ca un vas cu estetica militara.

Iahtul de 73,2 de metri lungime a fost construit in 2018 si are un design exterior semnat de Tim Heywood. Cu un buget de 190 de milioane de euro pentru filmul sau lansat in perioada pandemiei, Nolan a ales vasul de lux pentru ca se potriveste excelent cu atmosfera si povestea productiei. 

Pe langa designul existent, echipa de filmare a adaugat si lansatoare de rachete pe punti pentru a adapta iahtul la estetica filmului. Vasul include o platforma de aterizare pentru elicoptere, un jacuzzi, locuri de relaxare in aer liber si zone de luat masa.

Iahtul M3 a devenit probabil unul dintre cele mai recognoscibile vase de lux dupa ce a fost folosit in filmul de succes a lui Martin Scorsese, „The Wolf of Wall Street” — Lupul de pe Wall Street.

M3 a fost finalizat in 2002 si a reprezentat iahtului Nadine in celebrul film a lui Scorsese, in care joaca Leonardo DiCaprio, Jonah Hill si Matthew McConaughey. Vasul are o lungime de 41 de metri si un deisgn luxos si elegant realizat de Daniella Speicht la interior si de compania Intermarine Savannah la exterior. 

Iahtul are facilitati impresionante, printre care o punte mare pentru relaxare pe sezlong, un bar, jacuzzi, o sala de mese spectaculoasa, o loja cu un sistem de divertisment modern si un salon principal generos in care se afla un pian. 

Va invitam sa descoperiti mai jos mai multe stiri despre iahturi.

Citește în continuare