Skip to content

5 tipuri de pilates practicate de vedetele internationale pe care merita sa le incerci

Multe celebritati se antreneaza din greu pentru a-si mentine silueta, in principal datorita cerintelor mari din industria in care lucreaza. De asemenea, sunt de multe ori considerate modele pentru cei care ii admira, motiv pentru care se straduiesc sa isi mentina conditia fizica si astfel isi intensifica programul de antrenament. 

Exista mai multe de tipuri de pilates si fiecare vine cu ceva in plus fata de cel traditional, deci merita incercate pentru a vedea care vi se potrivesc.

Ce trebuie sa stiti inainte de a va apuca de acest sport daca il faceti pentru prima oara.

  • Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este ca desi pare, nu este o activitate de intensitate mica, nu este o disciplina care implica doar relaxare, ci solicita toate grupele musculare importante dar si articulatiile. Asadar trebuie sa va pregatiti psihic pentru un efort fizic solicitant.
  • Tinuta trebuie sa fie una confortabila, pilatesul se executa descult sau cel mult cu sosete speciale cu antiderapant. 
  • Clasele se fac in grupuri mici si dureaza 60 de minute, suficient pentru a finaliza toate exercitiile pentru toate grupele musculare.
  • Nu uitati ca inainte de inceperea claselor sa faceti incalzire pentru toate grupele musculare principale. 
  • Respiratia in pilates este un element fundamental, este primul lucru pe care trebuie sa il invatati sa il controlati.

5 tipuri de pilates cunoscute la nivel global.

Reformer pilates

Reformer este pilatesul modern dar cat mai aproape de cel original. Echipamentul este foarte asemanator cu cel inventat de Joseph Pilates in 1920.  Acesta arata ca un pat cu arcuri si scripete. El permite o varietate mare de exercitii si se spune ca este superior pilatesului clasic.

Puteti incerca acest tip de pilates in Bucuresti la PilatesFIT Studio Reformer. Adresa Bucuresti: Str. Nicolae Caramfil, Nr. 10, Parter, Sector 1 Telefon 0724 900 906 .

Pilates classic Mat work

Exercitiile sunt executate pe podea, folosind o saltea speciala. Salteaua a fost introdusa doar pentru confortul celor care executa, insa la inceput se facea direct pe pamant sau iarba. 

Mat work pilates foloseste echilibrul si greutatea propriului corp. E o optiune mai convenabila pentru ca poate fi executat si acasa, dar poate fi practicat si in grup in salile de sport. 

Puteti incerca acest tip de pilates la sala World Class din Hotelul Marriot, lantul detine cluburi care acopera toate zonele Bucurestiului, adresele lor le gasiti aici

Clinical Pilates 

„Clinical Pilates” este exercitiul fizic folosit pentru recuperare in urma unor afectiuni.  Acesta se concentreaza asupra durerilor musculare, a durerilor de spate sau a articulatiilor. Este nevoie si de o radiografie in prealabil sau un diagnostic medical, pentru a personaliza tipul de exercitii. 

In Bucuresti puteti incerca aceste exercitii la clinica WellCare din Str. Uranus, nr. 100, bl. 53, sector 5, București; au acest tip de pilates pentru recuperarea fizica, dar si  o multime de aparatele de fizioterapie. 

Pilatesul pe saltea, cu accesorii

Acesta se face in grup de aproximativ 12 persoane si este foarte solicitant. In acest tip de pilates este nevoie sa aveti o buna stapanire pe corp si sa introduceti in exercitii accesorii precum gantere, bile sau benzi elastice. Exercitiul cu banda elastica ajuta foarte mult la mentinerea articulatiilor intr-o forma foarte buna. 

 Acesta, de regula, se realizeaza in sali de sport, pentru ca necesita o infrastructura adecvata, clasele sunt mai personalizate iar nivelul de precizie la clase este mult mai mare decat la alte tipuri de pilates. Daca doriti totusi sa faceti acest sport in aer liber, puteti achizitiona accesoriile din magazine cu articole sportive, Intersport sau Decathlon.

Aqua Pilates

Piscinele au devenit o noua destinatie pentru clasele de tip „mind & body” (minte si trup). Specialistii au ramificat sportul in apa incluzand clase de Pilates. Acest tip de efort ajuta la imbunatatirea fortei musculare, a echilibrului si va dezvolta aparatul respirator intr-un mod in care pilatesul traditional nu il poate face.  

Aqua Pilates-ul este ideal mai ales pentru persoanele cu dureri ale articulatiilor, cu dureri ale spatelui sau chiar pentru femeile insarcinate.

Kate Winslet, Cameron Diaz, Kate Hudson, Madonna si multe alte doamne care tin la sanatatea corpului lor fac pilates

Pilatesul a devenit popular si prin prisma faptului ca o multime de vedete de la Hollywood declara in interviuri ca isi mentin corpul facand acest tip de exercitii minim 20 de minute pe zi.  

Kate Hudson practica pilates de foarte multi ani pentru tonifiere si se antreneaza impreuna cu antrenorul Nicole Stuart.

Kate Winslet, nu merge deloc la sala dar face acasa pilates timp de 20 de minute. Madonna este una dintre primele vedete care au promovat pilatesul. Printe multe alte antrenamente, Madonna alege sa faca pilates chiar si in turnee. Cand a concertat la Bucuresti,  ea a cerut organizatorilor sa aiba in camera o banda de alergat si benzi elastic pentru pilates.

Cameron Diaz, lucreaza de ani buni cu antrenorul Teddy Bass si pe langa pilates face si foarte mult cardio.

Citește în continuare