Skip to content

8 cadouri simpatice de Craciun pentru iubitorii de arta

Pentru iubitorii de arta din Romania, 2023 a fost un an in care s-au bucurat de expozitii importante dedicate unora dintre cei mai importanti artisti modernisti la nivel international: Pablo Picasso, Victor Brauner si Constantin Brancusi.

S-a dovedit stiintific ca timpul petrecut uitandu-te la lucrari de arta are beneficii terapeutice iar in acest sens, v-am pregatit o serie cu sapte idei de cadouri pentru cei dragi pasionati de pictura, sculptura, desene, arhitectura, fotografie sau filme. Sunt cadouri perfecte pentru Craciun si le puteti comanda astfel incat sa ajunga inainte de 25 decembrie.

Va propunem sa daruiti un cadou care va aduce un iubitor de arta mai aproape de mediul preferat si de cei mai cunoscuti, apreciati si iubiti artisti din istorie, de la Picasso la Frida Kahlo, Leonardo Da Vinci sau Van Gogh.

Lumanari plate decorate cu tablouri de Monet, Van Gogh si Klimt.

Brandul Flatyz este unul dintre singurii producatori de lumanari plate din lume. Lumanarile lor sunt turnate si decorate manual in stilul celor mai cunoscute tablouri create de maestrii pictori europeni. Fiecare piesa este realizata din ceara cu parafina, un suport de otel si fire de bumbac. Ceara nu curge si nu emana fum, se evapora pe masura ce arde. Timpul de ardere este de 3-4 ore.

Printre variantele disponibile se numara „Irisii”, „Florile de migdal” si „Noaptea instelata” ale lui Vincent Van Gogh, „Sarutul” si „Adele” ale lui Gustav Klimt si „Nuferii” si „Podul japonez” ale lui Claude Monet.

Le puteti cumpara de aici.

Un set de sosete amuzante in stilul lui Andy Warhol, Mondrian, Picasso sau Yayoi Kusama.

ChattyFeet produce sosete de inalta calitate cu mesaje distractive, menite sa starneasca un dialog. Chipurile celor mai cunoscuti artisti din ultimii 100 de ani sunt reinterpretate in stilul care i-a consacrat pe fiecare dintre ei.

Pe langa aspectul creativ, fiecare pereche de sosete are un nume amuzant: „Feetasso” pentru Picasso, „Toesama” pentru Kusama, „Vincent van Toe” pentru Van Gogh, „David Sock Nee” pentru David Hockney sau „Sole Adore Dali” pentru Salvador Dali.

Le puteti cumpara de aici, atat in perechi cat si in seturi de cate patru.

O carte care prezinta legaturile speciale dintre artisti si pisicile lor.

Un lucru pe care Picasso, Warhol si Frida Kahlo l-au avut in comun a fost dragostea pentru pisici. Cartea „Artistii si Pisicile lor” include 50 de portrete si povesti nestiute despre artisti faimosi si felinele lor care le-au fost animale de companie, prieteni si muze pentru numeroase lucrari cunoscute.

Include povesti despre Babou al lui Dali, Minouche si Coussi ale lui Henri Matisse, Katze al lui Gustav Klimt, Karoun al lui Jean Cocteau, Bimbo a lui Paul Klee, Salt si Pepper, pisicile lui John Lennon si Yoko Ono si prezinta o alta latura a unor genii artistice. Expresia care defineste cartea este „In spatele fiecarui artist maret este o pisica mareata.”

Cartea a fost creata de Alison Nastasi si Chronicle Books si poate fi comandata de aici.

Figurine pentru birou cu cei mai cunoscuti artisti expusi in muzee.

Figurinele cu Van Gogh, Frida Kahlo, Leonardo Da Vinci si Rene Magritte sunt atat suveniruri creative dar si educationale, pentru cei mici. Fiecare cutie cu figurine include 10 informatii esentiale despre fiecare artist.

Van Gogh vine cu 2 urechi detasabile, o ureche bandajata, un mini-sevalet din carton si cinci capodopere in miniatura: „Noapte instelata”, „Floarea soarelui”, „Autoportret”, „Dormitorul din Arles” si „Cafeneaua-terasa noaptea”.

Magritte vine cu palaria bowler, un mar parfumat, o pipa si un pantof. Frida are o inima suprarealista detasabila, un papagal, o maimuta si patru opere.

Alte variante mai sunt Monet, Klimt si Dali. Le gasiti aici.

O harta a Hollywood-ului cu 900 de filme.

Compania Dorothy a creat o harta spectaculoasa in care numerele strazilor si zonelor din vechiul Los Angeles si Hollywood au fost inlocuite cu titlurile a peste 900 dintre cele mai de succes filme din toate timpurile.

De la zona de agrement Jurassic Park la Valley of the Dolls, Chinatown, the Wolf of Wall Street, The Shape of Water, La La Land, harta include si cartiere dedicate lui Hitchock, unor filme cult britanice si un cartier de tipul „Red Light”. Recent, harta a fost actualizata cu cele mai recente nominalizari de la Oscar: „1917” si „A Beautiful Day in the Neighborhood”.

Harta costa 30 de lire sterline si poate fi cumparata de aici.

Puzzle-urile cu lucrari celebre de arta sunt o activitate care aduc la final si o amintire frumoasa.

Puzzle-urile raman unul dintre cele mai subapreciate cadouri. Activitatea de a pune piesele impreuna pentru a forma un tablou are numeroase beneficii, de la antrenarea mintii, a rabdarii si a creativitatii si pana la deconectarea de haosul din exterior.

Aici veti descoperi un puzzle cu „Noaptea instelata” a lui Van Gogh, aici este o reproducere a crearii lui Adam de pe tavanul Capelei Sixtine, capodopera lui Michelangelo. O puteti reconstrui pe Mona Lisa lui Da Vinci – aici, „Rondul de Noapte” al lui Rembrandt – aici – sau chiar „Taranca din Muscel” a lui Nicolae Grigorescu – aici. Compania D-Toys are o intreaga serie de puzzle-uri dedicate pictorilor renascentisti.

Un cadou ideal ar putea fi un set pentru pictura in ulei, pentru incepatori.

Aproape orice iubitor de arta isi imagineaza cum ar fi sa pictezi o capodopera precum „Dejunul pe iarba” al lui Manet sau „Primavera” lui Botticelli. Un prim pas in explorarea unui parcurs artistic ar fi exersarea picturii acasa, la nivel amator. Pictura este utilizata deseori ca un mod de terapie iar setul pentru pictura in ulei pentru nivelul de incepatori pare un cadou ideal in acest sens.

Setul include un sevalet cu cremaliera reglabila pe inaltime, 3 panze, un set de culori in ulei, 6 pensule de marimi diferite, diluant pentru culori si ulei de in pentru amestecarea acestora. Poate fi achizitionat de aici.

Tot din seria activitatilor distractive va recomandam si legourile inspirate de opere de arta.

Dupa o serie de seturi lego inspirate din cultura pop, Lego a lansat in ultimul an mai multe seturi in care sunt recreate una dintre cele mai celebre picturi si constructii arhitecturale din istoria artei. Puteti darui setul „Noapte instelata” inspirat de pictura lui Vincent Van Gogh, o macheta a Turnului Eiffel cu peste 10.000 de piese sau vaporul Titanic la o scara de 1:200 fata de originalul care a inspirat filmul lui James Cameron.

Citește în continuare