Skip to content

LEGO celebreaza capodoperele Parisului prin noi seturi pentru adulti: Mona Lisa 3D si Catedrala Notre-Dame. Sunt printre cele mai spectaculoase modele create pana acum.

Acum va puteti construi propriul colt parizian cu ajutorul noilor seturi lansate de LEGO: Mona Lisa si Catedrala Notre-Dame. Capitala Frantei va gazdui anul acesta Jocurile Olimpice de Vara, va fi aglomerata de turisti si desi multe dintre obiectivele turistice vor fi inchise cu ocazia evenimentului, acum va puteti aminti de constructii iconice din confortul casei. 

Cele doua seturi de miniaturi sunt inspirate de farmecul si istoria Parisului si sunt dedicate adultilor,  in ultimii s-au aflat printre cele mai cerute modele cerute de fanii de brandului.

LEGO Mona Lisa face parte din colectia de arta a companiei si are 1.503 piese. Noutatea este ca setul are nuantele vibrante ale picturii, conform culorilor originale folosite de Leonardo da Vinci in urma cu 500 de ani. 

Setul este cadoul perfect pentru pasionatii de arta deoarece permite recrearea celebrei picturi a lui Leonardo in 3D. Pachetul include si o rama aurita detasabila care face posibila expunerea lucrarii de perete. In timpul constructiei puteti invata mai multe despre Mona Lisa prin scanarea codurilor QR  care va ofera acces la inregistrari audio din catalogul cu instructiuni. 

Pictura originala se afla la Muzeul Luvru inca din 1797 si este „cea mai cunoscuta, cea mai vizitata, cea mai descrisa si parodiata” lucrare de arta din lume, fiind si cea despre care s-a scris si cantat cel mai mult. 

Setul este disponibil pentru precomanda aici. Pretul acestuia este de 550 de lei si va fi livrat incepand cu 1 octombrie. 

In trecut LEGO a mai transformat picturi celebre in modele cu caramizi de jucarie, printre care cel mai vandut si popular set este „Noapte instelata” de Vincent Van Gogh. Cititi mai multe la articolul de mai jos. 

Pentru persoanele fascinate de arhitectura si monumente istorice, setul Notre-Dame de Paris este o provocare fascinanta. Cu 4.383 de piese, modelul este o replica in miniatura a celebrei catedrale pariziene. 

Desi Notre-Dame se afla in continuare in restaurare dupa incendiul din 2019, LEGO a decis sa comemoreze monumentului prin noul set, care face parte din colectia dedicata arhitecturii. Miniatura acopera inclusiv evolutia catedralei prin pasii de montare a pieselor: incepand cu fundatiile ridicate in 1163, zidurile si turnurile construite intre 1200-1220, trecand prin reproiectarea monumentului in secolul al XIX-lea de catre arhitectul francez Viollet-le-Duc si pana la aspectul sau de dinainte de incendiu. 

Setul cuprinde si un acoperis detasabil care va permite sa studiati interiorul detaliat al machetei, inclusiv rozetele, vitraliile si celebrele arcade gotice ale catedralei. LEGO Notre-Dame de Paris va fi disponibil incepand cu 1 iunie la un pret de 1180 de lei. Poate fi pre-comandat de aici

Daca va intrebati unde este Turnul Eiffel, cel mai recognoscibil simbol al Parisului si unul dintre monumentele reprezentative ale Frantei, acesta a fost recreat de LEGO in 2022 intr-o macheta record de un metru si jumatate. 

Este cel mai inalt si complex model LEGO creat pana acum, fiind impartit in 4 sectiuni principale care le permit celor care construiesc sa asambleze sau sa dezasambleze turnul mai usor. Datorita gradului de dificultate si a celor 10.001 de piese, modelul este recomandat adultilor.

Puteti citi mai mai multe despre Turnul Eiffel creat de LEGO la articolul de mai jos. 

La articolele urmatoare puteti descoperi cele mai spectaculoase modele lansate de LEGO in ultimii ani. 

Citește în continuare