Skip to content

Spuneti “Da” provocarii Raiffeisen Bucharest Marathon, cel mai mare eveniment sportiv de alergare din Romania

Cea de-a XII-a editie a Raiffeisen Bucharest Marathon se va desfasura in weekendul 12-13 octombrie 2019, iar inscrierile se vor incheia pe 6 octombrie

Participarea la un maraton vine cu o multime de avantaje, de la un corp mai tonifiat sau o sanatate generala mai buna pana la cresterea increderii in sine sau bifarea unui obiectiv pe care inainte nu ati fi crezut ca il puteti duce la bun sfarsit.

Din 2008, Romania a fost inclusa in circuitul international al maratoanelor, iar cea mai mare si complexa dintre cursele de la noi este Raiffeisen Bucharest Marathon, eveniment care va avea loc si in acest an, in weekendul 12-13 octombrie 2019.

Organizat de catre Asociatia Clubul Sportiv Bucharest Running Club, Raiffeisen Bucharest Marathon a ajuns deja la cea de-a 12-a editie si va include 7 curse: Maraton (42 km), Semimaraton (21 km), Stafeta, Cusa Individuala (10 km), Cursa Populara, Cursa Adolescentilor si Cursa Copiilor. Persoanele cu dizabilitati se pot inscrie la Cursa Individuala sau Cursa Populara, fiind incluse in categoria “Fotolii rulante”.

Mai multe despre regulament si inscrierile care se vor sista pe 6 octombrie 2019, puteti gasi pe site-ul oficial al evenimentului, http://bucharest-marathon.com

Cele 7 curse Raiffeisen Bucharest Marathon au fiecare anumite reguli pe care ar trebui sa le stiti

Fiecare cursa Raiffeisen Bucharest Marathon vine cu reguli specifice. Iata mai jos cateva date generale, insa informatiile complete le veti gasi pe site-ul oficial al evenimentului sau adresand direct intrebarile voastre organizatorului.

Astfel, Maratonul (42km), Semimaratonul (21km), Cursa Individuala (10km) si Stafeta (42km) se vor desfasura duminica, 13 octombrie 2019, cu punctul de plecare Bulevardul Libertatii, in dreptul Parcului de Izvor si finish line-ul in Piata Constitutiei. Timpul in care trebuie sa parcurgeti distantele sunt: maximum 7 ore de la startul oficial pentru Maraton, 3 ore pentru Semimaraton, 1.5 ore pentru Cursa Individuala si 7 ore pentru Stafeta.

Celelalte probe: Cursa Populara (2.5km), Cursa Adolescentilor (2.5 km) si Cursa Copiilor (0.9 km/1.4 km) se vor desfasura sambata, 12 octombrie 2019. Niciuna dintre aceste probe nu este cronometrata electronic.

Cursa Adolescentilor si Cursa Copiilor sunt gratuite, iar persoanele cu dizabilitati care se inscriu la Cursa Individuala sau Cursa Populara au parte si ele de gratuitate.

Ca in fiecare an, Raiffeisen Bucharest Marathon aduce schimbari in traficul rutier din capitala

Fie ca sunteti participant la maraton, sustinator sau pur si simplu va veti deplasa in Bucuresti in weekendul 12-13 octombrie, trebuie sa stiti ca vor fi anumite restrictii ale traficului rutier.

Ca informatie generala, in anii trecuti, in prima zi de eveniment restrictiile s-au aplicat pe Bulevardul Unirii (ambele sensuri), intre Bulevardul Libertatii si Bulevardul I.C.Bratianu si bretelele adiacente Pietei Constitutiei, Bulevardul Libertatii intre Calea 13 Septembrie si Bulevardul Natiunile Unite, Bulevardul Libertatii (benzile 2 si 3) intre Bulevardul Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie.

In cea de-a doua zi de concurs, duminica, traficul ar putea fi restrictionat pe Bulevardul Libertatii intre breteaua Parchetului General si Ministerul de Finante, Bulevardul Libertatii intre Bulevardul Natiunile Unite si Splaiul Independentei (ambele sensuri), Bulevardul Libertatii intre Bulevardul Natiunile Unite si breteaua Parchetului General (banda 2 si 3).

Tineti minte, insa, ca aceste restrictii s-au aplicat anul trecut, in 2018, asa ca acum ar putea interveni schimbari. Pentru a fi la curent cu modificarile de ultim moment, accesati periodic site-ul oficial Raiffeisen Bucharest Marathon sau pagina de Facebook a evenimentului.

Citește în continuare