Skip to content

Ce tipuri de terapii wellness vor fi populare in 2020. Unde va puteti face abonamente in Bucuresti.

In ultimii ani tot mai multe persoane au inceput sa investeasca in practici holistice pentru simptomele aparute in cadrul celei mai stresate generatii din istorie.

Sfarsitul decadei si inceputul lui 2020 marcheaza o noua tendinta si in ceea ce priveste practicile de wellness: activitatile se vor concentra mai mult pe o bunastare interioara prin exercitiile facute chiar la voi acasa.  

Multumita tehnologiei, oamenii nu mai sunt legati de un program sau o sala speciala pentru a se intalni cu un antrenor, in 2020 vom face mai multe antrenamente la domiciliu

Acum putem accesa cu usurinta videoclipuri de antrenament, ghiduri de referinta si motivare 1:1 chiar de pe telefon. In Romania avem platforma Yoga Online, un spatiu virtual dedicat aspirantilor si practicantilor de yoga, cu peste 50 de clase de yoga cu profesori romani, acreditati de Yoga Alliance International.

O alta optiune care se va dezvolta va fi implementarea unor abonamente si cursuri live prin intermediul acestor platforme. Revvolution, o platforma dezvoltata de antrenorul si nutritionistul Valentin Vasile, ofera programe de nutritie si sport in cadrul unor pachete online cu exercitii practicabile acasa pe grade de dificultate.

Dupa ani de zile in care interesul multora s-a concentrat asupra antrenamentelor intense, atentia se va indrepta catre recuperarile fizice.

In zilele libere puteti practica crioterapie, stretching, pilates si acupunctura pentru ca organismul sa se relaxeze.

Sedintele de crioterapie (un tratament cu temperaturi scazute pana la aproape minus 200 grade Celsius)  e puteti practica in saloane specializate ca Noblezza. Tratamentul a fost initial folosit in dermatologie pentru rezolvarea unor afectiuni ale pielii, chiar pentru a trata leziuni precanceroase. Este o terapie aplicata cu succes sportivilor, avand numeroase beneficii la nivel muscular, scade nivelul inflamatiilor, regenereaza celular, imbunatateste calitatea pielii, are efecte anti imbatranire.

O alta optiune poate fi si terapia Shiatsu, acupunctura fara ac, care imbina practicile traditionale orientale cu tehnicile occidentale de osteopatie. Prin traducerea literala, Shiatsu inseamna presiunea degetului – shi (degetul) si asu (presiunea). Coatele, genunchii si picioarele, sunt principalele puncte care odata puse sub presiune, elibereaza canalele blocate de energie. Este o metoda holistica de ameliorare a durerii si de propagare a sanatatii in intreg corpul. Aceasta poate fi practicata in saloanele de welleness & spa precum Country Spa Retreat, aflat in apropierea Bucurestiului.

HIIT, sau High Intensity Interval Training, este o tehnica de antrenament cardio si consta in alternarea intervalelor de antrenament de intensitate redusa si controlata, cu cele de intensitate sporita.

Perioadele de antrenament de intensitate mare sunt foarte eficiente pentru arderea grasimilor, iar combinate cu cele de intensitate redusa permit recuperarea organismului. In timpul unui astfel de antrenament organismul atinge consumul maxim de oxigen intr-o perioada foarte scurta de timp. Pentru ca efortul depus este unul mare, muschii lucreaza la capacitatea lor maxima. In astfel de conditii corpul va avea nevoie de mai mult oxigen, iar acest lucru va creste perioada de ardere a grasimilor cu pana la 48 de ore dupa finalizarea antrenamentului. Aceste exercitii par a fi topul alegerilor din 2020. Beat45 a implementat astfel de antrenamente, care sunt gandite in asa fel incat corpul sa continue sa lucreze mai multe ore dupa ce parasiti sala – alergare pe o banda nemotorizata, exercitii de forta cu variatii nenumarate sau cardio – totul in 45 de minute.

In 2020, calatoriile dedicate practicilor wellness vor continua sa atraga persoanele care combina fitness-ul si practicile mindfulness cum ar fi yoga in locatii uimitoare.

Agentia de turism Carpatour, ofera pachete complete pentru acest tip de experiente in tari precum Cehia sau Ungaria, iar daca va doriti destinatii exotice, cei de la Eturia au pachete all inclusive Wellness si Spa in tari precum Bali, Sri Lanka sau Maldive.

Vom vedea mai multe optiuni pe baza de plante la restaurante si lanturi fast-food, mai multe alternative de carne in supermarketuri si restaurante si multe altele mese gatite cu alimente integrale, pe baza de plante.

Companiile au inceput deja sa ofere mai multe informatii despre provenienta mancarii si despre cum este produsa, iar consumarea constienta incepe sa ia amploare. Plantarea plantelor aromatice in ghivece este o metoda buna de pus in practica si deloc costisitoare, care poate fi si o metoda de relaxare in timpul liber. De asemenea, producatorii locali sunt o alta optiune de unde va puteti procura mancare mai sanatoasa si sigura. O platforma unde puteti gasi alimente oferite de producatori locali este Taraba virtuala.

Consumul constient este o tendinta care a inceput sa creasca pe masura ce modul in care mediul si-a pus amprenta asupra alimentelor ne influenteaza tot mai mult.

Interesul pentru alimentatia pe baza de plante continua sa creasca in 2020 si este extrem de important ca plantele sa fie o parte semnificativa a meselor, pentru a reduce riscul de a dezvolta boli cronice. Daca optati pentru o asemenea alimentatie puteti gasi preparate delicioase la restaurantele Divan, Le Bab sau Pukka Tukka.

De la meditatii cu bai de sunet la cursuri de respiratie, antrenamentele nu se vor limita doar la activitatea fizica.

Pe masura ce se vor cauta instrumente pentru a gestiona stresul si anxietatea se va da prioritate din ce in ce mai multa bunastarii spirituale prin intermediul unor clase dedicate meditatiei, respiratiei si intinderii muschilor prin stretching.

Daca vreti sa incercati aceasta practica acasa, o aplicatie utila este cea numita Stretching Sworkit – Increase Flexibilty & Pilates 4+ si poate fi descarcata gratuit.

Una dintre cele mai creative si exhaustive aplicatii yoga este Daily Yoga, aceasta este gratuita dar are si extensii cu plata. Puteti incerca cele cinci sesiuni gratuite disponibile inainte de a plati extensiile. Fiecare sesiune, asana si toate celelalte ramuri au fost complet decodificate si descifrate in mod simplu, permitand unui incepator sa obtina rapid o mana de yoga. Incercati diverse antrenamente, descrise de instructori intr-un fundal muzical linistitor, in functie de nivelul de dificultate pe care-l doriti.

Citește în continuare