Skip to content

The Beatles lanseaza doua noi videoclipuri animate la reeditarea albumului Revolver (1966). Producatorii albumului doresc sa atraga tineri printre fani

In aceasta toamna, The Beatles au revenit cu reeditarea extinsa a albumului „Revolver” din 1966, si au fost lansate doua noi videoclipuri muzicale animate pentru a-i reinterpreta piesele pentru fanii mai tineri, pasionati de animatii.

Acest nou album extins ofera oportunitati de a crea continut complet nou, spune Danny Sangra, care s-a ocupat de videoclipul revitalizat pentru Taxman. „Abordarea mea a fost influentata de Yellow Submarine amestecat cu benzi desenate si spectacole de desene animate de sambata dimineata”, scrie Sangra pe site-ul sau.

Abordarea regizorului Em Cooper fata de The Beatles a fost destul de diferita, acesta prezentand versiunea video a melodiei „I’m Only Sleeping”. Cooper a prezentat starile de vis si de veghe cu 1.300 de lucrari de arta in ulei pictate manual, toate unite pentru a forma o vizualizare fluida a gâadurilor lui John Lennon.

Cu interpretarea suprarealista, Cooper l-a surprins pe John Lennon plutind si iesind din somn ca un vartej de momente de vis, amintiri cu The Beatles si sentimentele lor vizavi de razboi.

„Revolver” este al saptelea album al trupei The Beatles, lansat pe 5 august 1966, unde multe din piesele de pe acest material discografic sunt marcate de un sound rock de chitara electrica, aflat in contrast cu influentele folk-rock de pe precedentul album „Rubber Soul”

Clasat pe locul 3 in lista celor mai bune 500 de albume ale tuturor timpurilor stabilita de revista Rolling Stone, albumul este considerat adesea ca fiind unul dintre cele mai mari realizari din istoria muzicii rock si totodata unul dintre cele mai bune albume de studio ale beatlesilor.

Albumul a fost lansat inaintea ultimului turneu al formatiei din august 1966, insa grupul nu a cantat melodii de pe album in concerte pentru ca unele dintre ele, ca „Tomorrow Never Knows” sau „Love you to”, erau prea complexe pentru a putea fi cantate cu echipamentul disponibil la acea vreme.

„Revolver” a avut la timpul lansarii sound-ul cel mai divers de pana atunci al formatiei Beatles, ceea ce istoricii muzicieni mentioneaza ca in materie de sound, piesa „Tomorrow Never Knows” ii situeaza pe Beatles in avangarda miscarii psihedelice.

The Beatles este una dintre formatiile englezesti cele mai cunoscute si mai influente din istoria muzicii rock din intreaga lume.

A aparut in anul 1960 in Liverpool si este cunoscuta publicului in formula: John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney si George Harrison, cu care a inregistrat si cele mai mari succese de-a lungul timpului.

In 2008 a fost plasata in fruntea clasamentului dedicat celor mai buni artisti din toate timpurile, realizat de Billboard. De asemenea, trupa detine recordul celor mai multe piese ajunse pe primul loc in clasamentul Hot 100, cu 20 de melodii.

“Love Me Do”, “Help!”, “Don’t Let Me Down”, “Let it Be”. “She Loves You”, “All You Need is Love” sau “A Day in the Life” sunt printre cele mai frumoase si cunoscute melodii ale formatiei fredonate de o lume intreaga.

Trupa are 27 albume de studio, 52 de compilatii si 4 albume live care au fost vandute in intreaga lume. A fost nominalizata de 24 de ori la premiile Grammy si a fost recompensata cu 8, si cu 1 premiu Oscar pentru Cea mai buna coloana Sonora in 1970, cu filmul “Let It Be”.

Cei 4 membri au fost inclusi si in selectia revistei “Time” cu cele mai influente 100 de personalitati ale secolului XX.

Citește în continuare