Skip to content

Casa familiei lui Jane Austen este scoasa la vanzare pentru 8,5 milioane de lire. Constructia spectaculoasa e amplasata pe un teren urias cu mai multe gradini, piscina si teren de tenis.

Pentru fanii lui Jane Austen o excursie in Anglia ar putea aduce si o vizita imersiva in spectaculoasa casa in care a locuit familia scriitoarei.

 Steventon House, din Hampshire, care a inlocuit casa in care Jane Austen a scris unele dintre cele mai indragite opere ale sale, este acum scoasa la vanzare cu un pret orientativ de 8,5 milioane de lire sterline. Steventon House este amplasata pe un teren de 51,64 acri de pamant

Magnifica casa georgiana a fost construita la inceputul secolului al XIX-lea de fratele mai mare al lui Jane Austen, Edward, pentru a inlocui casa in care s-a nascut Jane. Autoarea a locuit in Steventon House originala, care se afla in incinta proprietatii actuale, din 1775 pana in 1801, cand tatal lui Jane, rector al bisericii timp de peste 40 de ani, s-a retras și a mutat familia la Bath. In timpul celor 25 de ani petrecuti la resedinta oficiala, Austen a scris Sense and Sensibility (1811), Pride and Prejudice (1813) și Northanger Abbey (1817).

Familia a locuit in casa datorita rudei lor, Thomas Knight din Chawton, reverendul George Austen devenind rector al bisericii St. Nicholas’ prin influenta lui Knight. Memoriile lui Jane Austen scrise de nepotul ei, James Edward Austen-Leigh, relateaza ca locuinta lor de la Steventon i-a fost „data lui [George Austen] de varul sau, domnul Knight”.

Thomas Knight nu avea copii și l-a facut pe Edward, al treilea fiu al lui George Austen, moștenitorul sau legal. El a locuit la Steventon House pana cand a vandut-o celui de-al doilea Duce de Wellington in 1855.

Amplasata pe 51,64 acri, cu vedere la gradini, cireși, padocuri și parcuri, fermecatoarea Steventon House are elevatii din stuc alb, ferestre cu zabrele. Se ajunge la ea pe o alee marginita de copaci și are o parcare proprie cu pietriș, o piscina incalzita, o gradina cu flori spectaculoase, dar si o gradina cu legume pentru cele necesare in bucatarie, un teren de tenis și o casa de oaspeti cu doua dormitoare, Clover Cottage, in incinta sa.

In interior, proprietatea a fost renovata cu bun gust, cu șase dormitoare elegante, patru bai și patru camere de receptie, completate cu elemente de epoca cu caracter, cum ar fi șeminee sculptate ornamental, tavane inalte cu cornișe complicate și podele din lemn masiv. De asemenea, a fost dotata cu facilitati moderne de lux, cum ar fi unitati de bucatarie personalizate, o pivnita de vinuri cu temperatura controlata și un dressing amplu alaturat dormitorului principal.

Citește în continuare