Skip to content

543 de personaje Disney se reunesc in scurtmetrajul „A Fost Odata Un Studio”, lansat pe Disney+. Proiectul centenar include o inregistrare cu regretatul Robin Williams dar si noi replici de la Ana si Elsa (Kristen Bell si Idina Menzel) sau Scar din „The Lion King” (Jeremy Irons).

Noul scurtmetraj de animatie Disney „A Fost Odata Un Studio” a fost lansat pe platforma de streaming Disney+ ca parte a celebrarii celei de-a 100-a aniversari Disney. 

Prezentand 543 de personaje Disney din peste 85 de lungmetraje si scurtmetraje, „A Fost Odata Un Studio” aduce in prim plan eroi si raufacatori, printi si printese, invatacei si vrajitori – in animatii noi desenate manual si computerizate – pentru a sarbatori 10 decenii de povesti, maiestrie si realizari tehnologice. 

Mickey Mouse este cel care ghideaza reintalnirea emotionanta si plina de bucurie a indragitelor personaje Disney, care se reunesc pentru o fotografie de grup pentru a marca cea de-a 100-a aniversare Disney. 

Scurtmetrajul este scris si regizat de Dan Abraham si Trent Correy, iar productia este realizata de Yvett Merino si Bradford Simonsen.

In scurtmetrajul de 12 minute, Mickey si Minnie Mouse, cu ajutorul lui Tinker Bell, conduc actiunea de a reuni cele 543 de personaje Disney – inclusiv raufacatorii – pentru a marca aceasta ocazie speciala in istoria companiei fondate de geniul Walt Disney. 

Burny Mattinson, un animator care a lucrat pentru studio timp de 70 de ani, incuie usile studioului de animatie Disney din Burbank in timp ce personajele ies. Un momente cheie este cand Mickey Mouse, in agitatia lui tipica, se opreste pe un hol unde vede un portret al lui Walt Disney. Mickey isi scoate palaria si o inclina in semn de respect fata de omul care l-a creat.

In total sunt prezentate personaje din peste 85 de filme Disney de-a lungul a zece decenii.

Kristen Bell si Idina Menzel, care dau voce personajelor din „Frozen”, Anna si, respectiv, Elsa, alaturi de Jeremy Irons (Scar din „The Lion King”), Jodi Benson (Ariel din „The Little Mermaid”) si alti 40 de actori care si-au imprumutat vocea unor personaje iconice au revenit pentru acest proiect cu totul special pe care va invitam sa il urmariti pe Disney+.

In ceea ce il priveste pe Duhul din „Aladdin”, caruia i-a dat voce regretatul Robin Williams, acesta apare, de asemenea, in scurtmetraj. Potrivit producatorului Brad Simonsen au fost utilizate inregistrari originale ale cu vocea lui Williams.

Toate cele 543 de personaje, in frunte cu Goofy, se aduna cantand la unison celebra melodie „When You Wish Upon a Star” din desenul animat “Pinocchio” din 1940.

In plus, abonatii Disney+ pot viziona si noua ecranizare 4K a filmului clasic de animatie „Alba ca Zapada si cei sapte pitici”. 

Aceasta versiune restaurata a filmului clasic din 1937 este rezultatul eforturilor combinate ale echipei de restaurare si conservare a studiourilor Walt Disney, care a lucrat indeaproape cu artisti cheie de la Walt Disney Animation Studios, aceeasi echipa care a lucrat recent impreuna si la restaurarea aclamata de critici a clasicului animat din 1950 al lui Walt Disney, „Cenusareasa”, care a debutat in luna august. 

Disney+ a dat startul sarbatorii la inceputul acestui an cu adaugarea a 27 de scurtmetraje clasice restaurate de Walt Disney Animation Studios, cu vedete emblematice precum Mickey si Minnie Mouse, Donald Duck, Goofy, Pluto, Chip n’ Dale si prima vedeta a studioului, Oswald the Lucky Rabbit. 

Fanii pot continua sa sarbatoreasca cea de-a 100-a aniversare prin vizionarea tuturor filmelor si serialelor de televiziune preferate, organizate in functie de data lansarii deceniului, in colectia Disney100.

Mai jos puteti descoperi alte proiecte care fac parte din centenarul Walt Disney Company.

Citește în continuare