Skip to content

(video) Compania Disney a cheltuit azi noapte la Super Bowl 21 de milioane de dolari pentru difuzarea unui singur spot. Anul acesta Walt Disney Company va celebra 100 de ani de existenta

Pe 16 octombrie, Walt Disney Company va celebra 100 de ani de existenta, iar pe parcursul intregului an are in plan celebrari ale momentelor cheie din activitatea studiourilor si parcurilor de distractie care au schimbat industria divertismentului .

Parte din aceasta aniversare a fost si o reclama pentru televiziune in timpul emisiunii Super Bowl LVII difuzata azi noapte pe Fox.

„În timp ce celebram cea de-a 100-a aniversare istorică, este remarcabil să privim înapoi la moștenirea lui Walt Disney și la căutarea pasionată a excelenței, care continuă să propulseze compania și astăzi”, a declarat directorul general Bob Iger. „Disney100 reprezintă o celebrare a tuturor fanilor și familiilor noastre, precum și a povestitorilor și vizionarilor noștri creativi, ale căror talente și imaginație au creat momentele magice care fac din Disney o parte atât de durabilă a culturii globale.”

Noua reclama aniversara are 90 de secunde, iar cum pretul difuzarii a 30 de secunde in timpul Super Bowl a fost 7 milioane de dolari, rezulta ca difuzarea reclamei Disney de azi noapte a costat studiourile 21 de milioane, fara sa luam in calcul costurile de productie, un cost foarte mare având in vedere anuntul de austeritate fiscala făcut de Iger pe 8 februarie, prin care a comunicat ca va reduce cheltuielile cu 5,5 miliarde de dolari, inclusiv 7.000 de locuri de munca in acest an.

Pentru spectatori aniversarea are insa partea de glam si de istorie. Pe Disney+ a fost facut public la sfarsitul anului trecut un documentar despre cel mai puternic personaj al corporatiei Disney, Mickey Mouse: Mickey: The story of a Mouse 

Urban.ro a vorbit cu Floyd Norman, legendarul animator Disney care a scris povestile cu Mickey Mouse si ne-a povestit despre colaborarea sa cu Walt Disney.

“Mickey este campionul Disney pentru ca Mickey este chiar Walt. Iar Walt este Mickey”, spunea Floyd in discutia noastra, puteti citi mai multe despre culisele acestui personaj legendary in articolul de mai jos.

Citește în continuare