Skip to content

Ca sa va incarcati bateriile pana la vacanta, incercati activitati care sa va bucure si sa va relaxeze. Jazz-ul si rock-ul relaxeaza, voluntariatul va da energie pozitiva, iar scrisul de mana dezvolta creativitatea.

Astazi, ritmul de viata este atat de alert incat ramanem deseori fara energie sau timp pentru noi. De aici pana la extenuare nu mai este decat un pas, insa acest deznodamant poate fi prevenit prin aplicarea unor metode simple si eficiente.

Cu rigoarea cu care ne incarcam telefonul in fiecare zi, ar fi frumo sa facem acelasi lucru si cu noi. Iata cateva recomandari care sa va relaxeze si sa va ofere energia necesara pentru a continua in zilele aglomerate.

Deconectarea din weekend va face mai productivi in timpul saptamanii

O singura ora lucrata sambata sau duminica va interveni in acest ritm al relaxarii. Deconectarea de la telefon sau email este esentiala, la fel si practicarea acelor activitati care va fac placere. Plimbati-va, iesiti cu prietenii, faceti sport, yoga, meditati, dormiti pana tarziu sau plecati in excursii de ultim moment pentru ca toate acestea ofera o alta perspectiva organismului vostru, care va deveni in timp mult mai pregatit pentru provocarile care vor urma.

Somnul in reprize scurte va relaxeaza mai mult decat un somn de cateva ore

In cazul in care timpul si programul va permite, 15 minute de somn sunt mai benefice decat 1-2 ore de odihna. Studiile arata ca de atat aveti nevoie pentru a va odihni si a continua lucrul. Chiar daca nu veti putea face asta in fiecare zi, ati putea pune in aplicare aceasta recomandare atunci cand sunteti mai liberi, iar efectele se vor vedea pe o perioada mai lunga de timp.

Rock-ul si jazz-ul sunt cele mai potrivite pentru a va reincarca bateriile

Sunetele diferite au rolul lor in acest proces de relaxare: sunetul ploii va apropie mai mult de natura, muzica clasica va ajuta sa fiti mai prezenti in ceea ce faceti, iar ritmurile rock si jazz sunt cele mai potrivite pentru a va deconecta si a fi apoi mai productivi si energici.

Practicarea unei activitati cu care nu sunteti obisnuiti sau pe care nu ati mai facut-o de mult timp va pregateste mintea pentru sarcini mai grele

Reincarcarea bateriilor nu este doar despre relaxare, ci si despre a experimenta. Pentru ca organismul, dar si creierul sa lucreze la cote maxime atunci cand avem nevoie, ar fi bine sa le oferim din cand in cand mici provocari. Ati putea incerca un sport despre care credeati ca nu vi se potriveste sau sa invatati cateva versuri pe care sa le recitati apoi cu voce tare. Alegeti-va o activitate diferita si practicati-o timp de 30 sau 21 de zile pentru a o transforma intr-un obicei.

Visarea cu ochii deschisi va reincarca mental si va ofera numai sentimente pozitive

Chiar daca preferati actiunea, cateva minute de “visare cu ochii deschisi” in fiecare zi va aduce numai avantaje. Reconfigurarea planurilor si sperantelor voastre ofera o stare de bine si va ajuta sa va conturati o imagine mentala pozitiva a ceea ce urmeaza sa se intample.

Implicarea intr-un proiect de voluntariat cu a carui cauza va identificati va imbunatateste starea de spirit

Reincarcarea bateriilor tine foarte mult si de schimbarea perspectivei in care priviti viata. Voluntariatul aduce satisfactie, implinire, conectare cu ceilalti, iar aceste sentimente va deconecteaza de la problemele voaste si va determina sa priviti cu mai multa detasare ce aveti de facut in continuare.

O activitate artistica reduce stresul si calmeaza mintea

Orice forma de arta ajuta, mai ales daca aveti un job mai practic sau nu sunteti firi artistice. Fie ca pictati, invatati sa cantati la un instrument sau scrieti intr-un jurnal/blog, toate aceste activitati sunt benefice pentru minte pentru ca va reincarca bateriile, va relaxeaza si va creeaza experiente intr-un domeniu diferit de ceea ce faceti in fiecare zi.

Citește în continuare