Skip to content

Alec Baldwin, dat in judecata de familia directoarei de imagine pe care a ucis-o accidental. Avocatii au reconstituit incidentul pentru a demonstra ca s-au incalcat cel putin 15 reguli in timpul filmarilor.

Familia Halynei Hutchins, directoarea de imagine ucisa toamna trecuta pe platoul de filmare al filmului „Rust”, a intentat un proces pentru ucidere din culpa impotriva lui Alec Baldwin, companiilor de productie a filmului, producatorilor si unor membri cheie ai echipei pe care ii considera responsabilul pentru incidentul tragic.

Hutchins a fost impuscata mortal in octombrie anul trecut, in timpul unei repetitii pentru o scena a lungmetrajului „Rust” care era filmat langa Santa Fe in New Mexico. Regizorul Joel Souza a fost si el ranit dupa ce Baldwin a exersat cu un revolver si a tras cu arma spre Souza si Huthchins, nestiind ca este incarcata cu gloante reale.

In procesul deschis de familia lui Hutchins se sustin numeroase incalcari ale standardelor din industrie atat de catre Baldwin dar si de alti membrii ai echipei care erau responsabili de siguranta pe platoul de filmare. 

Alec Baldwin la cateva ore dupa conferinta de presa in care a fost anuntat ca este dat in judecata

Anuntul procesului a fost realizat de avocatul Brian Panish intr-o conferinta de presa in care s-a mentionat ca presupusii vinovati, companiile de productie si producatorii „au taiat colturi si au ales sa angajeze cel mai ieftin echipaj disponibil”, mentionand in mod special ca au „angajat cu buna stiinta un armurier complet necalificat” si i-au cerut sa-si imparta timpul intr-un al doilea rol de asistent de recuzita.

In acelasi timp, Aaron Dyer, avocatul care ii reprezinta pe Baldwin si pe producatorii filmului a declarat pentru CNN ca „vom continua sa cooperam cu autoritatile pentru a stabili, in primul rand, cum a ajuns munitia reala pe platourile de la „Rust”. Orice afirmatie conform careia Alec a fost nesabuit este complet falsa. El, Halyna si restul echipajului s-au bazat pe declaratiile celor doi profesionisti responsabili de verificarea armei ca era un „pistol rece” – ceea ce inseamna ca nu exista nicio posibilitate de descarcare, in gol sau altfel.”

Atat armurierul Hannah Gutierrez Reed, cat si maestrul de recuzita Sarah Zachry sunt numiti in proces, impreuna cu directorul asistent Dave Halls, care, conform unei declaratii pe propria raspundere depuse anterior, i-a inmanat arma lui Baldwin chiar inainte de incident. Avocatul lui Halls a spus ca el nu se considera responsabil pentru verificarea armei.

„Conduita nesabuita si masurile de reducere a costurilor din partea inculpatilor au dus la moartea Halynei Hutchins. (…) Daca ar fi urmat protocoalele adecvate, Halyna Hutchins ar fi in viata si ar fi bine, imbratisandu-si sotul si fiul de 9 ani.”, a spus avocatul Brian Panish.

Se asteapta ca procesul sa aiba loc in aproximativ un an si jumatate. Desi Panish refuza sa mentioneze suma de bani pe care ar dori familia lui Hutchins sa o obtina in urma acestui demers, avocatul a adaugat ca procesul ar putea dura aproximativ o luna.

Pentru a demonstra punctul lor de vedere, avocatii familiei Hutchins au creat o reconstituire a incidentului bazata pe declaratiile martorilor care au fost prezenti pe platourile de filmare „Rust” din Bonanza Creek Ranch de langa Santa Fe pe 21 octombrie 2021.

Mai jos puteti urmari reconstituirea despre care Parish spune ca demonstreaza cum „productia a ignorat cel putin 15 standarde de siguranta ale industriei.”

Momentan, Biroul Serifului din Sante Fe nu a pus pe niciunul dintre cei implicati sub acuzare, ancheta politiei americane este in plina desfasurare iar rezultatele vor fi facute publice la finalul acesteia. In schimb, se stie faptul ca autoritatile i-au cerut telefonul lui Alec Baldwin si, dupa mai multe insistente, acesta l-a predat insa se pare ca ar fi sters anumite informatii de pe mobil.

Intr-un interviu acordat televiziunii ABC la inceputul lunii decembrie, Baldwin a declarat ca nu ar fi apasat niciodata pe tragaci daca ar fi crezut ca este o arma mortala si ca era doar o repetitie in care exersa o miscare de „tragere rapida”. Actorul a fost intervievat de biroul serifului din Santa Fe imediat dupa impuscatura si a fost eliberat fara conditii sau restrictii.

Dupa mai multe saptamani de solicitari din partea politiei din New Mexico si dupa ce au fost depuse alte cateva procese in legatura cu acest incident, Baldwin si-a predat intr-un final telefonul mobil departamentului serifului prin intermediul fortelor de ordine din New York. In prezent, telefonul este examinat pentru informatii relevante.

Mai multe detalii despre firul acestei povesti puteti afla mai jos.

Citește în continuare