Skip to content

Anul viitor puteti porni intr-o vacanta magica in jurul lumii. Calatoria va plimba 80 de zile prin 13 tari de pe 4 continente la bordul celor mai luxoase trenuri existente.

Daca va planuiti o vacanta pentru anul viitor, posibilitatile de calatorie sunt din ce in ce mai bogate. Platforma Railbookers a anuntat un itinerariu in jurul lumii cu trenuri de lux care va trece prin cele mai importante puncte turistice ale planetei.

Calatoria va fi lansata in luna august a anului viitor si este descrisa ca “aventura vietii” pentru ca traverseaza patru continente si 13 tari la bordul unor trenuri de lux.

Pe parcursul a 11 saptamani va puteti plimba prin locuri captivante, calatoria avand inclusiv o oprire de doua zile in Romania.

Itinerariul dureaza 80 de zile si reprezinta o modalitate perfecta de a lua o pauza de la stresul cotidian si a va bucura de bogatia culturala, culinara si istorica regasita in America de Nord, Europa, Asia si Africa.

Calatoria este planificata cu sapte dintre cele mai luxoase trenuri din lume, deseori cazarea se face in tren, alteori sunt incluse in pret hoteluri de trei si patru stele. Sunt incluse si mese la restaurante de lux si chiar cabine private in trenuri. In total, cuprinde 20 de orase extraordinare si o multime de situri din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Este tipul de experienta pe care o planuiesti o singura data in viata si care iti poate prezenta tot ce are mai bun fiecare colt al lumii. Acest lucru se reflecta si in pretul vacantei care este de 103.495 de euro pentru cele trei luni. 

Pretul include cazarile la hoteluri, transferuri cu automobile, transportul in anumite obiective turistice, mesele de dimineata si uneori chiar si pranzul si cina, cateva zboruri cu avionul si tururi private in locuri care sunt de obicei foarte aglomerate.

Pentru cei care nu isi doresc sau nu isi permit intreaga calatorie, exista si posibilitatea sa rezervati unul sau mai multe segmente, o perioada mai restransa din programul care incepe in luna august a anului viitor. 

Expertii Railbooker au conceput traseul pentru a raspunde cererii tot mai mari de calatorii feroviare de lux si bucuria de calatori lent. Sunt programate mai multe zile in care puteti explora liber fiecare oras pentru a descoperi cultura locala.

Itinerariul incepe din Vancouver, in Canada, unde veti fi intampinati la sosire la aeroport si veti fi dusi direct la hotelul Fairmont Downtown pentru un sejur de doua nopti. Insa exista posibilitatea de a incepe itinerariul si din Romania unde traseul ajunge in zilele 57 si 58.

Daca porniti din Canada, veti calatori la bordul trenului Rocky Mountaineer prin muntii stancosi, pe langa Lacul Louise si Parcul National Banff timp de trei zile. Apoi urmeaza transferul cu avionul pana la Edinburgh, pentru un tur de o saptamana prin lacurile si varfurile din Highlands, la bordul superbului tren Belmond Royal Scotsman. 

Calatoria prin Scotia include si ceaiul de la ora 5 servit la bordul trenului care trece pe langa magnificul Loch Lomond, apoi urca pe Glen Falloch, cu cascade frumoase, si se indreapta spre nord, spre Spean Bridge, unde se va opri pentru o noapte.

Trenul merge mai departe spre Londra unde la Kings Cross va intampina un sofer care va conduce la hotel pentru un sejur de patru nopti, cu mic dejun inclus. Turul londonez include o oprire la Palatul Buckingham, vizite la St. Paul’s Cathedral si Turnul Londrei si un spectacol pe celebrul West End.

Traseul se continua spre Paris — cu vizite private la Luvru, plimbari pe Sena si o urcare cu liftul in Turnul Eiffel — si spre Venetia, cu trenul Belmond Venice-Simplon Orient Express, considerat o legenda a industriei feroviare.

Trenul include un vagon-bar intitulat 3674 unde un pianist va canta pentru calatori in timp ce barmanii prepara cocktailuri dupa retete clasice.

Calatoria continua prin Laguna Venetiana, Florenta, Roma iar apoi un avion va face transferul catre Delhi. In India veti vedea Taj Mahalul si alte locuri superbe, datorita celor sase nopti petrecute la bordul The Maharajas Express de la Delhi la Mumbai. 

Din Mumbai urmeaza un zbor pana la Istanbul, iar dupa cateva zile in Turcia, inclusiv o plimbare cu balonul cu aer cald in Capadoccia, trenul Golden Eagle Danube Express isi va croi drumul spre Muntii Carpati, oprind in Romania timp de doua zile.

In Romania, calatoria trece prin Sinaia, cu tur al Castelului Peles — descris in ghidul Railbookers ca “unul dintre cele mai impresionante din Europa” —, prin Brasov, o vizita la Castelul Bran, innoptarea la bordul The Golden Eagle Danube Express, o vizita matinala in Sighisoara, un pranz luat la bordul trenului si cateva ore petrecute prin Sibiu.

Traseul continua cu trenul prin Ungaria, apoi un zbor spre Johannesburg, plimbari prin safari, cu trenul prin Pretoria si Cape Town, un zbor in Singapore iar dupa aceea se face imbarcarea la bordul Eastern and Oriental Express. Calatoria continua prin Malaezia si revine in Singapore unde se incheie itinerariul oficial. Ulterior puteti reveni acasa cu avionul sau puteti continua vacanta in alte locuri.

Mai multe despre aceasta calatorie gasiti aici.

Citește în continuare