Skip to content

LEGO a lansat un calendar de Advent „Star Wars”, alaturi de calendare tematice Harry Potter si Avengers. Puteti numara zilele ramase pana la Craciun alaturi de cei mici in timp ce descoperiti zilnic o jucarie noua.

Compania de jucarii LEGO a lansat un calendar de Advent pentru 2023 inspirat de universul Star Wars. Este dedicat copiilor de peste sase ani si contine o multime de personaje, mini-constructii si accesorii bazate pe mai multe filme din seria Razboiul steleor, printre care Intoarcerea lui Jedi si Razboiul clonelor.

Piesele din pachet pot fi combinate si cu alte seturi LEGO Star Wars si ar putea fi cadoul ideal pentru copii si fanii seriei. 

Calendarul de Advent conceput de LEGO are ca scop numararea zilelor pana la Craciun in timp veti descoperi in fiecare zi o noua jucarie ascunsa. Pachetul a fost lansat in preajma aniversarii de 40 de ani a filmului „Razboiul stelelor: Intoarcerea lui Jedi”. 

In calendar sunt ascunse o serie de 8 minifigurine reprezentate in costume specifice sarbatorilor de iarna. Printre personaje se numara Imparatul Palpatine, un Ewok, un Droid de boxa, Printesa Leia, un Droid Gonk costumat in ren si Omega alaturi de o sanie. 

Pe langa figurine, LEGO a lansat si 15 noi constructii care recreaza elemente iconice din universul Star Wars: un speeder STAP, nava stelara N-1 a Mandalorianului, Centrul de comanda al Clonelor si un sat Ewok. Printre ele se afla si un turbotanc, o naveta imperiala, o motocicleta rapida si tronul Imparatului Palpatine. 

Cu ajutorul acestui calendar, fanii isi pot crea propriile povesti Star Wars, cat si propriul sat de Craciun, inspirat de universul stiintifico-fantastic al filmelor.

Figurinele si mini-constructiile au in total 320 de piese, iar in pachet este inclus si un set de instructiuni de constructie si fundaluri care pot fi utilizate pentru a recrea scene emblematice din seria Star Wars. Pretul calendarului este de 195 de lei sau 38 de euro. Datorita vanzarii in editie limitata, pot fi cumparate maxim 5 pachete de acest fel per adresa. Il puteti achizitiona de aici

Pe langa pachetul cu tematica Star Wars, LEGO a lansat pentru ultima luna a lui 2023 si calendare de Advent cu universurile Harry Potter, Marvel Avengers, LEGO Friends si LEGO City. Toate sunt dedicate copiilor cu varste de cel putin 5 si 7 ani si pornesc de la pretul de 135 de lei/27 de euro. Pot fi achizitionate de aici

Calendarul de Advent isi are originea la inceputul secolului al 19-lea, cand germanii luterani au inceput sa numere primele 24 de zile din luna decembrie, pana la sarbatoarea Craciunului. 

Modul in care acestia numarau zilele pana la Craciun varia de la trasarea unei linii cu creta pe usa, pentru fiecare zi trecuta; altii desenau in fiecare zi cate un desen cu tematica religioasa, apoi o agatau pe perete, sau prin aprinderea unei lumanari in fiecare zi. Perioada a inceput sa fie recunoscuta sub numele de „Advent”, iar anul acesta incepe duminica, 3 decembrie si se incheie tot duminica, pe 24 decembrie, in Ajunul Craciunului.

Istoricii mentioneaza ca primul calendar de Advent dateaza din 1851, iar primul calendar tiparit a fost facut la Hamburg, in 1902. Alte surse mentioneaza ca primul calendar tiparit a fost facut de preotul Gerhard Lang, pornind de la un model pe care il facea mama lui, care in fiecare an ii pregatea 24 de fursecuri pe care le punea in saculeti de panza inscriptionati cu cifre de la 1 la 24 si cusuti pe o plansa din carton. 

El este cel care a gandit varianta actuala a calendarului de Advent, cu 24 de imagini mici, asa cum il stim astazi. Daca doriti sa aflati povestea din spatele calendarului de Advent si cum acesta a devenit intre timp un obiect comercial atat pentru copii, cat si pentru adulti, va invitam sa cititi articolul de mai jos. 

De asemenea, LEGO a lansat in ultimele luni diferite seturi inspirate de lumi fantastice, de la Rivendell, fortareata elfilor din „Stapanul Inelelor”, pana la castelul Hogwarts din seria Harry Potter. Puteti citi mai multe in articolele urmatoare. 

Citește în continuare