Skip to content

Week-endul acesta se deschide cel mai inalt patinoar din Paris. La 210 metri inaltime, are o priveliste in 360 de grade deasupra capitalei franceze.

default

In ultima vreme apar tot mai multe experiente inedite, imersive, multisenzoriale, unele extreme menite sa readuca turistii inapoi in cele mai vizitate locuri din lume. Un astfel de caz este si Parisul care a avut o scadere cu 80% a turistilor, de la 35 de milioane in 2019 la 12,6 milioane de vizitatori in 2020.

Una dintre noile atractii ale Parisului va fi cel mai inalt patinoar la capitalei franceze. Aflat pe acoperisul unei cladiri, la 210 metri deasupra nivelului marii, patinoarul merita vizitat chiar si pentru privelistea superba in 360 de grade deasupra orasului.

Incepand de sambata, 5 februarie 2022, terasa acoperisului uneia dintre cele mai inalte cladiri din Paris va gazdui un patinoar in aer liber care poate fi utilizat si vizitat in conditii de maxima siguranta. Se afla pe Turnul Montparnasse, are 230 de metri patrati si ofera ceea ce multi vizitatori de pe TripAdvisor considera a fi „cea mai frumoasa priveliste din Paris”.

Patinoarul a fost construit de compania BOAZ Concept si este prevazut cu pereti inalti din sticla masiva si o serie de bariere de siguranta astfel incat nimeni sa nu fie pus in pericol. Pe langa ocazia de a patina si o vedere superba la apus, spatiul este dotat si cu un food corner si tonete cu bauturi calde.

Organizatorii ii sfatuiesc pe vizitatori sa fie foarte bine imbracati deoarece, pe langa vremea rece de afara, vantul de la 200 de metri inaltime creeaza senzatia unei temperaturi mult mai scazute. In schimb, patinoarul este realizat din gheata sintetica si ecologica.

Preturile sunt rezonabile pentru Paris, o sesiune de 30 de minute de patinaj costa intre 11 si 23 de euro, in functie de varsta si de metoda de plata. Va fi deschis pana pe 6 martie, biletele pot fi cumparate de aici.

Turnul Montparnasse are 56 de etaje plus acoperisul si poate fi vizitat pe toata perioada anului. Primavara si vara va puteti bucura de o cafea sau de un pahar de sampanie in cel mai inalt rooftop bar din Paris. In plus, in zilele senine, privelistea se poate intinde pana la 40 de kilometri distanta.

Mai jos puteti descoperi cele mai recente experiente culturale si de lifestyle care au fost deschise in Paris.

Citește în continuare