Skip to content

(galerie foto) Dior a deschis unul dintre cele mai exclusiviste spa-uri din Paris la 5 minute de Muzeul Luvru.

Profitand de Saptamana Modei de la Paris care a adus cei mai influenti oameni din moda in capitala franceza, Dior a lansat unul dintre cele mai exclusiviste spa-uri din Paris si din lume, in interiorul hotelului Cheval Blanc.

Desi este greu de obtinut o rezervare la spa deoarece experienta fiecarui client este planuita cu cateva luni in avans, noul spa Dior ofera un pachet de servicii gandit pentru cei mai pretentiosi si instariti oameni din lume. Este vorba despre cei care sunt mai multe decat cunoscatori sau consumatori ai luxului, cei care traiesc in el si pentru care un prosop Dior nu inseamna un prosop de firma ci un standard al calitatii serviciilor si un rasfat absolut.

Experienta spa-ului este descrisa ca o intalnire intre „savoir faire” si expertiza, o experienta originala in care fiecare oaspete este abordat din punct de holistic, tinand cont de bunastarea fizica dar si emotionala si psihologica.

Noul spa Dior a fost integrat in noul hotel al grupului Cheval Blanc, al cincilea din lantul hotelier de lux, intr-o cladire Art Deco de pe marginea Senei, la cativa pasi de Pont Neuf si 5 minute distanta de la Muzeul Luvru. Constructia hotelului a durat 15 ani iar rezultatul consta in 72 de camere decorate de faimosul arhitect Peter Marino, toate cu tavane inalte si un acoperis cu una dintre cele mai frumoase privelisti din Paris.

Mai jos puteti urmari campania video a spa-ului Dior din Cheval Blanc.

In receptie, oaspetii sunt intampinati de creatiile Haute Couture ale casei de moda, realizate de designerul Maria Grazia Chiuri. 

Intreaga paleta de culori in care este decorata zona oscileaza intre nuante de roz pudrat, bej pal si lemn decolorat, culori menite sa relaxeze si sa ofere o senzatie de confort si blandete. Rafturile sunt decorate cu esarfe de matase, carti si elemente marca Dior in timp ce un colt al receptiei este dedicat unei colectii speciale de produse de ingrijire a pielii si parfumerie, inclusiv un parfum special creat pentru hotelul Cheval Blanc de catre parfumierul Francois Demachy. De altfel, parfumul este dispersat cu moderatie si in aerul din incaperi, oferind o aroma unitara locului, a fost gandit special sa induca senzatia de relaxare prin alegerea ingredientelor organice potrivite.

Meniul spa-ului a fost creat pe parcursul a 5 ani in care au fost incercate noi produse revolutionare in materie de ingrijire personala si rasfat.

Exista 50 de optiuni, printre care linia de Solution Professionnelles pentru fata sau Sapphire Crystal Micro-abrasion, un instrument acoperit in particule fine de safir care vibreaza pe suprafata tenului pentru a exfolia usor si a spori regenerarea celulara. Pe partea de tratamente faciale, exista masaje delicate, masti cu efect calmant si un cocktail de seruri aplicat la final care ofera tenului un aspect luminos si intinerit. Fiecare client este rasfatat in produse Dior din cap pana in picioare, inclusiv papucii din plus pentru spa includ monograma Dior intr-un colt.

In functie tratamentul preferat ales, sau de combinatia de tratamente, va fi creat un traseu al camerelor tematice, 6 la numar, fiecare reprezentand o alta fateta a casei Dior, inspirata de parfumurile brandului. Spre exemplu, suita „Sauvage” are o masa sub forma unui postament inalt (ridicata de la pamant pana la nivelul braului, menita sa ofere senzatia de plutire) care este acoperita in cuart alfa. In camera „Bonne Etoile” exista un pat cu asternuturi Dior in care fiecare oaspete se poate relaxa in timp ce pe tavan ii este proiectata propria constelatie astrologica.

Pe langa suitele spa-ului, mai exista si o sala de sport si una dintre cele mai mari piscine ale unui hotel din Paris (30 de metri) in care podelele sunt decorate cu mozaicuri realizat minutios de artistul Michael Mayer. Tavanele sunt acoperite cu oglinzi iar pe peretii sunt ecrane video pe care sunt proiectate vederi cu orasul luminilor – au fost alese ilustratii in slow motion special pentru a crea o atmosfera serena.

Mai jos puteti descoperi alte spa-uri din Paris, din Franta, din Europa dar si din Bucuresti, pentru rasfat in week-endul care urmeaza.

Citește în continuare