Skip to content

Topul celor mai bune 50 de hoteluri din lume in 2023. Pe primul loc este Hotel Passalacqua de pe Lacul Como. Majoritatea locurilor sunt din Europa.

Lista celor mai bune 50 de hoteluri din lume a fost votata recente de experti din domeniul ospitalier, alaturi de jurnalisti de turism, hotelieri si calatori experimentati in vacante de lux. Colectivul de specialisti a ales de asemenea un singur hotel care a primit titlul de cel mai bun hotel din lume in 2023. 

Incepand cu hoteluri de pe varful muntelui si apartamente luxoase de la varful zgarie-norilor, pana la vile de pe malul marii si case de lemn construite in copaci vechi de sute de ani, acestea sunt doar cateva dintre cazarile care fac parte din lista anului 2023. Va invitam sa le descoperiti in urmatoarele randuri. 

Hotel Passalacqua de pe cunoscutul Lac Como din nordul Italiei este pe primul loc in clasament. Este un hotel de tip boutique decorat intr-un stil specific interioarelor italiene traditionale, cu mobilier si decoratiuni opulente, dar cu facilitati moderne si servicii de lux. 

Hotelul a fost deschis in 2021 si a ajuns intre timp la cele mai inalte standarde de calitate, fiind cel mai apreciat de catre juriul de anul acesta. Se afla intr-o vila din secolul al XVIII-lea care are in jurul ei sapte hectare de gradini si terase cu maslini, trandafiri, magnolii si vegetatie bogata, specifica zonei din jurul lacului. Totodata, in gradini a fost amenajata si o piscina generoasa si o zona de sezlonguri.

Camerele hotelului sunt impartite in trei cladiri distincte: vila, care gazduieste 12 camere; Casa al Lago, o casa cu patru camere situata chiar pe malul lacului si Palazzo, fostele grajduri au fost reconditionate si transformate in opt camere de lux. Camerele sunt decorate cu fresce originale, decoratiuni si sculpturi din secolul al XVIII-lea si mobilier reconditionat, specific epocii. De asemenea, in vila sunt expuse si picturi cu portrete din secolul al XIX-lea ale fostilor proprietari.

Pe langa gradinile generoase si camerele spectaculoase, hotelul are si un centru de wellness care include o sauna si un centru de fitness, oferind toate facilitatile de care ar fi nevoie pentru a nu parasi deloc incinta.

Printre facilitati sunt incluse sesiuni de masaj, clase de yoga si activitati in aer liber pe proprietate, dar si un restaurant cu mancaruri traditionale, specifice zonei. De asemenea, iubitorii de gelato pot participa la un curs gratuit de preparare a inghetatei, dupa o metoda traditionala italiana. 

Restaurantul hotelului a fost creat pe baza conceptului de bucatarie deschisa in care oaspetii pot intra si discuta cu bucatarii. Meniul include preparate traditionale care valorifica ingredientele locale si de sezon. Pentru un plus de confort, mancarurile servite pot fi consumate oriunde pe proprietate, inclusiv pe terasa sau la piscina.

Pretul pentru o noapte de cazare la Hotel Passalacqua incepe de la 1.215 euro, pentru rezervari puteti accesa link-ul de aici

Printre hotelurile care au ajuns in top 50, mai mult de jumatate din ele se afla in Europa alte cinci se afla in Marea Britanie, iar 18 se afla in Asia si in alte locuri din lume. 

Patru dintre hotelurile aflate in clasament se afla in Londra, printre care se numara Claridge’s si The Savoy. 

Parisul detine de asemenea patru dintre hotelurile acestui top, dintre care Le Bristol si La Réserve s-au clasat la mijlocul clasamentului. 

In ciuda excelentei dobandite de industria ospitaliera europeana, pe cele mai multe locuri din varful clasamentului se afla hoteluri din Asia. Orase precum Hong Kong, Bangkok si Tokyo detin in prezent unele dintre cele mai luxoase si scumpe hoteluri din lume. Pe locul al doilea al topului este Hotel Rosewood din Hong Kong, urmat de hotelul Four Seasons din Bangkok pe locul al treilea. 

In top 10 se afla si hotelurile The Upper House din Hong Kong, Hotel Aman din Tokyo, La Mamounia din Marrakech, Soneva Fushi din Maldive, One&Only Mandarina din Puerto Vallarta, Hotel Four Seasons din Florenta si Mandarin Oriental din Bangkok.

Puteti consulta integral clasamentul celor mai bune 50 de hoteluri din lume aici.  

Citește în continuare