Skip to content

Cele mai eficiente 5 sporturi anti-stres, perfecte pentru aceasta perioada

Pentru ca in aceasta perioada trebuie sa facem fata unui nivel mult mai mare de stres, cu tot cu efectele lui nocive, apelati la un mic truc care v-ar putea readuce energia si zambetul pe buze: faceti sport.

Iata mai jos care sunt 5 dintre cele eficiente sporturi “anti-stres”, alegeti-va preferatul. Sportul modeleaza frumos si corpul, nu doar mintea, asa ca nu strica sa scapati de 1-2 kilograme in plus asa, cat sa va bucurati din plin si de preparatele traditionale de Craciun.

Kickboxing

Cu kickboxing bifati doua beneficii dintr-o lovitura: ardeti foarte multe calorii, asta in timp ce va eliberati de toate frustrarile, stresul si nemultumirile acumulate in aceasta perioada. Kickboxingul este un antrenament care stimuleaza metabolismul, dar ne modeleaza si mintea, fiind de fapt o imbinare intre artele martiale si box. Practicat corect si integrand tehnici de respiratie, el reduce stresul, creste increderea in sine, oferindu-va acel boost de energie atat de necesar acum.

Dans

Cumva la polul opus, dansul este alternativa kickboxingului pentru persoanele carora nu le sta in fire sa se dezlantuie pe ringul de box. Cu toate astea, efectul este asemanator: miscarile de dans sunt un mod perfect de a va exprima, de a elimina toate gandurile negative si de a va descatusa creativitatea. In sala de balet sau in sala in care veti practica alt tip de dans veti uita de griji, probleme, chiar si de pregatirile de Craciun si va veti concentra la miscarile care actioneaza ca un antrenament mind-body: va scapa de stres, dar va ajuta si sa aveti o conditie fizica mai buna.

Inot

Chiar daca afara e frig si ati uitat de vacantele la mare, nu conteaza. Cautati un bazin de inot aproape de voi si duceti-va de cateva ori pe saptamana sa inotati. Pentru a va fi mai usor, aici puteti gasi o lista a bazinelor de inot din Bucuresti. Inotul, ca de altfel si alte activitati practicate in apa (inclusiv Aqua Gym-ul, care nu necesita sa stiti sa inotati), va ajuta sa va relaxati, sa va tonifiati corpul, dar si sa scapati de stres, avand in vedere ca poate creste nivelul de serotonina, cunoscut si ca “hormonul anti-stres”.

Alergarea

Cand lucrurile devin prea complicate, tindem sa “fugim”. Studiile in domeniu arata ca exercitiile fizice, in special alergatul in perioadele de stres maxim, ne ajuta sa percepem situatia mult mai usor si sa o depasim mai repede. In plus, un alergator constant va face mult mai usor fata perioadelor de stres, insa pentru asta trebuie sa fiti foarte organizati si sa aveti un program de alergat regulat, pe care sa il respectati indiferent ca sunteti obositi, ocupati sau stresati.

Yoga

Considerat unul dintre sporturile cele mai eficiente in controlul nivelului de stres, Yoga este perfect mai ales acum, inainte de Sarbatori. Daca printre sarcinile de bifat va veti face timp sa ajungeti o ora si la sala de Yoga, acolo nu doar ca va veti relaxa si deconecta, ci va veti lucra frumos si corpul.  Yoga inseamna mai mult de-atat: controlul corpului si al mintii, tehnici de respiratie si meditatie, executarea corecta a miscarilor – insa pe toate le veti deprinde treptat.

Citește în continuare