Skip to content

Destinatia Anului by Prima TV. Alegerile urban.ro ca sa descoperiti o Timisoara culturala spectaculoasa, savuroasa si… foarte gustoasa

In sezonul trei al emisiunii Prima TV, Destinatia anului, au fost prezentate destinatiile castigatoare rezultate din voturile publicului in 10 emisiuni, iar locurile turistice si povestile din spatele lor au fost prezentate spectatorilor ca optiuni de petrecerea timpului liber.

Proiectul dezvoltat de Prima TV si sustinut de Fuzetea isi doreste sprijinirea comunitatilor locale in efortul lor de afirmare ca puternice branduri turistice atat pentru publicul din Romania, cat si pentru cel international.

Una dintre comunitatile inscrise in concurs a fost cea a orasului Timisoara care, mai ales in acest an cu multe evenimente culturale spectaculoase, este o destinatie perfecta pentru un city break perfect pentru orice roman.

Fosta resedinta regala, capitala regionala, gazda a trei imparati si zeci de regi, la inceputul secolului al XX-lea, Timisoara era considerata al treilea oras ca importanta din fostul Imperiu Austro-Ungar, dupa Viena si Budapesta, iar la inceperea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, unul dintre cele mai dezvoltate orase din Romania, lucru valabil si astazi.

In acest an, in mod special Timisoara e o destinatie de neratat pentru fiecare roman, e Capitala Culturala Europeana si e locul care gazduieste unele dintre cele mai spectaculoase expozitii si spectacole de teatru sau dans.

Pana in ianuarie anul viitor, aici se afla cea mai mare expozitie Brancusi care a fost vreodata in Europa si este un eveniment exceptional pentru care vin turisti din toata lumea.

Pe langa evenimentele culturale, pe care le recomandam constant in sectounea urban.ro dedicate Capitalei Culrurale Europene, in Timisoara mai puteti vizita zona pietonala din centrul istoric al orasului care cuprinde 33 de strazi, 5 piete si 2 piatete.


Piata Victoriei este una dintre cele mai frumoase piete din Timisoara, caracterizata prin cladirile sale in stil Seccesion. A fost amenajata la inceputul secolului al XX-lea si se intinde intre Opera si Catedrala. Cladirea Teatrului National si Operei Nationale (1875) a fost construita, in stil neorenascentist, de catre arhitectii vienezi Helmer si Fellner. Catedrala Mitropolitana Ortodoxa (1946) a fost construita in stil neobizantin, cu influente moldovenesti.

Piata Unirii este fosta piata comerciala a vechii cetati si este delimitata de cladiri frumoase in stil baroc si Secession. Aici se afla Domul Romano-Catolic, inaugurat in 1774. Piata Unirii adaposteste numeroase monumente istorice, precum: Muzeul National de Arta Timisoara (Palatul Baroc), Casa cu Lei, Catedrala Ortodoxa Sarba, Palatul Episcopal Sarb, Statuia Sfintei Treimi, Casa Brück si fosta Banca de Scont.

Piata Libertatii era centrul administratiei civile si militare a orasului. In centrul ei se afla Monumentul Fecioarei Maria si a Sfantului Nepomuk. Aici se mai gasesc Primaria Veche, Cazinoul militar, Comenduirea Garnizoanei.

Cu deschiderea la Vest, Timisoara a fost tot timpul un oras cosmopolit, iar asta se vede si in gastronomia locala.

Daca ajungeti in Timisoara va recomandam sa mancati la “Sabres”, “La Calul Alb”, “Le Monelline” sau “Vinto”, dar trebuie neaparat sa gustati o bere artizanala locala pentru ca orasul e renumit pentru asemenea locuri. Aveti de ales Berarescu, Clinica de Bere, Bereta TM, Double Drop Crew Brewery  sau Brauhaus Sincu.

Acum cand inca este cald, o plimbare pe Bega cu Vaporetto va poate arata o partem ai putin vazuta a orasului, dar foarte frumos colorana in natua de toamna.

Recomandarile urban.ro din localitatile si atractiile turistice parte din Destinatia Anului by Prima TV va sunt prezentate de Fuzetea.

Citește în continuare