Skip to content

Acum pe Orange TV Go poti vedea The Banshees of Inisherin/ Spiritele din Inisherin. Filmul cu Colin Farrell in rolul principal a avut 7 nominalizari la Oscar.

In aceasta saptamana urban.ro si Orange TV Go va propun un film exceptional care a fost si pe lista premiilor Oscar din acest an, cu sapte nominalizari: The Banshees of Inisherin/ Spiritele din Inisherin.

Cum urban.ro a participat la lansarea mondiala a acestui film avem cateva detalii de culise.

La sfarșitul anului 2019, producatorul Graham Broadbent calatorea in Argentina cand a primit un e-mail de la Martin McDonagh, scenaristul și regizorul cu care colaborase pana la acel moment la trei filme – In Bruges (2008), Seven Psychopaths (2012) și Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017).  „Cititi asta”, a scris McDonagh in e-mailul sau.

In timpul unui zbor de la Buenos Aires la Patagonia, Broadbent a fost cufundat in povestea „The Banshees of Inisherin”/”Spiritele din Inisherin”. Lumea pe care McDonagh a creat-o  inseamna o insula fictiva de pe coasta de vest a Irlandei, unde doi prieteni se instraineaza, ceea ce duce la consecinte dezastruoase și anarhice.

Filmul rezultat a avut toate caracteristicile scriitorului și regizorului: a fost amuzant, trist, intunecat și plin de umanitate

„The Banshees of Inisherin este povestea unei insule, a micului grup de oameni de pe acea insula și a doi prieteni care, la inceputul filmului, sunt fortati de decizia de a mearge pe drumuri separate”, a rezumat la lansare actorul Colin Farrell („The Lobster”, „Minority Report”), care il interpreteaza pe Pádraic in film. „Celuilalt prieten ii este deosebit de greu sa faca fata acestui lucru”.

Suntem in 1923, iar pe insula fictiva Inisherin se aud peste apa sunetele razboiului civil irlandez oferind un fundal sonor adecvat pentru luptele interne care vor urma. In fiecare zi, la ora 14.00, fermierul Pádraic (Colin Farrell) il cheama la ferma pe cel mai bun prieten al sau, Colm (Brendan Gleeson) ca sa mearga apoi la carciuma din sat. Ei sunt o pereche stranie: primul este un suflet simplu care poate vorbi ore intregi despre balega unui cal; cel de-al doilea este „un ganditor” care scrie muzica, canta la vioara și cade prada crizelor de disperare existentiala.

Padraic banuiește ca este al doilea cel mai mare idiot din sat dar este vicios de istet atunci cand este beat si predispus la acte de nebunie, iar Farrell se asigura ca fiecare aspect al personajului sau suna adevarat.

Filmul abordeaza teme serioase, ca prietenia si relatiile toxice, dar totul este conceput sub crezul regizorului McDonagh care spune ca, intr-o vreme in care suntem atat de mult afectati de informatiile din jurul nostru, “nimeni nu mai incearca cu adevarat sa faca filme triste”.

E un film tandru despre prietenie si masculinitate realizat cu mult umor si cu participarea unor actori exceptionali, asa ca e o optiune perfecta pentru un week end in familie.

Puteti vedea „The Banshees of Inisherin”/ „Spiritele din Inisherin” la orice ora va doriti daca sunteti abonat Orange sau utilizator prepay Orange; el poate fi gasit aici pana pe 31 martie 2024.

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si când sunteti in miscare, in plus, puteti câstiga super premii la concursurile din aplicatie.

Citește în continuare