Skip to content

Sigur pe net – primul show din România despre bunele și relele din online, realizat de Orange. Artisti si creatori de continut vorbesc despre pericolele ascunse ale internetului.

Orange Romania a lansat showul online „Sigur pe net”, o initiativa de responsabilitate digitala ce face parte din campania de constientizare a pericolelor din online „Mai mult loc pentru incredere”.

Cate un nou episod din showul “Sigur pe net” apare din 2 in 2 saptamani pe canalul YouTube Orange Romania si are invitati speciali din diferite domenii.Acestia raspund cu maxima deschidere la intrebari despresituatii in care internetul ne e util, dar si despre cele in care ne poate face rau.

Sunt foarte reale, deschise, autentice discutiile cu artisti ca actorii Dana Rogoz si Alex Bogdan sau cantaretul Jean Gavril, despre cum isi controleaza ei imaginea online, ce greseli au facut in expunerile imaginilor sau activitatii lor de pe net sau cum i-au ajutat in meseria lor informatiile pe care le gasesc in lumea digitala. Sunt abordate subiecte precum cyberbullying, phishing, hacking, cancel culture, catfish sau furt de identitate online, pentru ca utilizatorii sa fie informati si sa stie cum sa-si protejeze identitatea, datele personale si financiare, asa incat sa se poata bucura in siguranta de tot ceea ce are de oferit lumea digitala.

Sunt foarte interesante marturisirile lui Alex Bogdan despre momentele cand a folosit o identitate falsa, despre teama lui Jean Gavril ca Inteligenta Artificiala va reaseza in alte contexte o parte din muzica sa, fara ca el sa aiba controlul, sau regulile pe care le-a impus in familie Dana Rogoz pentru ca fiul ei sa aiba voie sa utilizeze internetul (are legatura cu cititul), fiecare invitat aduce in discutie experiente si puncte de vedere diferite, in care cei care urmaresc showul se pot regasi si se se pot inspira in deciziile lor pentru a se simti mai in siguranta pe net.

In alte episoade mai apar medical stomatolog și bloggerița pe teme de parenting Miruna Ioani, biologul & scriitorul Sandu Stermin si regizorul Bogdan Theodor Olteanu si. Episoadele de pana cum sunt disponibile aici. Iar dand subscribe canalului Orange Romania nu ratezi viitoarele episoade.

Proiectul “Sigur pe net” de la Orange continua misiunea de a inspira oamenii sa faca inca un pas spre un „maine” mai sigur, prin utilizarea responsabila a tehnologiei. In descrierea fiecarui episode de pe YouTube este pus la dispozitie si un link catre pagina campaniei ”Mai mult loc pentru incredere”- orange.ro/sigurpenet. Acolo, utilizatorii au la indemana servicii si sfaturi utile pentru situatii care i-ar putea afecta in mediul online. De exemplu, Orange le faciliteaza accesul la numarul special 119, prin care pot primi consiliere psihologica si juridica in caz de cyberbullying si le pune la dispozitie informatii pretioase pentru situatii de phishing, bullying in cadrul jocurilor video etc.  

Citește în continuare