Skip to content

Gardienii Galaxiei, Star Trek, Dune, John Wick, Wonka, Fast&Furious 10, Indiana Jones, Mission: Impossible 7 si Barbie sunt printre cele mai asteptate filme in 2023

Cu doi ani pandemici care au amanat marile productii pentru a aduce cat mai multi oameni in cinematografe, 2023 vine cu aparitii noi si continuari mult asteptate ale filmelor deja cunoscute.  Urban.ro a pregatit lista celor mai asteptate filme in 2023.

Eroii, super-eroii si anti-eroii din filmele Marvel Cinematic Universe au fost anuntati ca „Phase 5” si „Phase 6”, programul de premiere cinematografice pentru urmatorii 3 ani. 

„Phase 5” incepe pe 17 februarie 2023 cu premiera „Ant-Man and the Wasp: Quantumania” care ii are in distributie pe Jonathan Majors, Paul Rudd, Kathryn Newton, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer si Evangeline Lilly.

Va fi urmat de „Secret Invasion” in primavara 2023 cu Samuel L.Jackson, Don Cheadle, Martin Freeman, Olivia Colman si Emilia Clarke. Urmeaza „Guardians of the Galaxy Vol.3” pe 5 mai 2023 cu Chris Pratt, Karen Gillan, Pom Klementieff, Sean Gunn, Will Poulter si Maria Bakalova.

In vara anului 2023 sunt programata premierele serialului „Echo” (sezonul 1) si „Loki (sezonul 2), ambele pe Disney+. Sunt urmate de lungmetrajul „Blade” pe 3 noiembrie 2023, „Ironheart” in toamna 2023 si serialul „Agatha: Coven of Chaos” in iarna 2023-2024.

Al patrulea film din seria „John Wick” va ajunge in cinematografe pe 24 martie 2023, unde Keanu Reeves se va reuni cu fostul sau coleg de scena din „Matrix”, Laurence Fishburne. 

Pe langa McShane, filmul va fi marcat de revenirea lui Charon (Lance Reddick), care se alatura distributiei formata din Donnie Yen, Shamier Anderson, Bill Skarsgård, Rina Sawayama, Hiroyuki Sanada, Scott Adkins si Clancy Brown.

De la lansarea primului film cu John Wick in 2014, franciza regizata de Chad Stahelski a crescut exponential, cu alte trei filme, inclusiv mult-asteptatul John Wick 4 care va aparea in primavara viitoare. In plus, se lucreaza si la al cincilea film al seriei si la un serial de tip prequel care se va numi „The Continental” si se va concentra pe primii ani din viata lui Winston si hotelul pe care va ajunge sa il conduca.

La inceputul lunii mai, Peter Quill isi reuneste echipa in Gardienii Galaxiei III, a 32-a productie Marvel, pentru a apara universul si pe unul dintre ei – o misiune care ar putea insemna chiar sfarsitul Gardienilor, in cazul in care lucrurile nu merg conform planului. 

Volumul trei din seria cu super-eroi este regizat si scris de James Gunn, si ii are in distributie pe Chris Pratt, Zoe Saldaña, Dave Bautista, Vin Diesel, dar si pe Sylvester Stallone, Will Poulter, Karen Gillan. 

Pe 19 mai 2023, Brie Larson (Captain Marvel) se alatura seriei Fast & Furious 10, cu Vin Diesel, Jason Momoa si Charlize Theron in distributie.

Regizorul Justin Lin coordoneaza si cea de-a zecea editie a francizei de film Universal, programata sa apara in cinematografe pe 19 mai 2023. Diesel va reveni in rolul lui Dom Toretto, la fel ca si restul echipajului sau, inclusiv Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Sung Kang si Charlize Theron, care a jucat rolul Cipher inca de la „Soarta furiosului”.

Totodata, Vin Diesel a confirmat ca „Fast and Furious” se va termina dupa al 11-lea film: „Fiecare poveste merita sa aiba un final. Stiu ca oamenii vor simti ca nu ar trebui sa se termine dar cred ca toate lucrurile bune ajung la un final. Exista motive pentru un sfarsit iar franciza aceasta il merita. Franciza s-a ridicat de la pamant iar lumea intreaga l-a sustinut pe acest personaj subestimat pana intr-un punct in care a depasit deja toate celelalte francize. Dar franciza are si un suflet iar sufletul acela are nevoie de odihna.” 

In vara, publicul va putea vedea si Indiana Jones 5, continuarea filmului „Regatul craniului de cristal” din 2008.Pe langa Harrison Ford, din distributia filmului vor mai face parte Mads Mikkelsen (Casino Royale), Antonio Banderas (The Mask of Zorro) si Phoebe Waller-Bridge (Killing Eve).

Cel de-al cincilea film al francizei Indiana Jones, numit „The Dial of Destiny”, include cateva scene cu un Harrison Ford intinerit digital, iar primul teaser trailer lansat la inceputul lui decembrie 2022 a oferit o mostra a ceea ce pot astepta fanii in aceasta privinta.

Pentru moment au fost facute publice 43 de secunde in care un tanar Indiana Jones este dezvaluit dupa ce i se indeparteaza o punga care ii acopera fata. Este clar ca ceea ce vedem este un flashback, dar nu este o scena din unul dintre filmele anterioare. Efectele digitale de intinerire au avut un rezultate discutabile in alte proiecte dar, dupa cum puteti vedea din comparatia de mai jos, asemanarea cu adevaratul star mai tanar este impresionanta.

James Mangold a preluat sarcinile de regie de la Steven Spielberg, care este producator executiv alaturi de George Lucas. John Williams, care a compus coloana sonora pentru fiecare aventura a lui Indy din 1981 incoace, va compune din nou coloana sonora.

Mult asteptatul „Mission: Impossible 7” cu Tom Cruise este programat sa fie lansat in cinematografe pe 14 iulie 2023.

Pentru ultimele doua filme din seria „Mission: Impossible”, Tom Cruise va juca alaturi de Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby si Hayley Atwell. Christopher McQuarrie este regizorul urmatoarelor doua lungmetraje „Mission: Impossible 7” si „Mission: Impossible 8” care se filmeaza simultan. Decizia regizorului de a merge cu doua filme in paralel a aparut din nevoia de a avea libertate de a spune povestea emotionanta si convingatoare, nu doar a personajului principal, ci a intregii echipe.

„Misiune: Imposibila/ Mission: Impossible” 7 si 8 vor fi realizate ca doua parti ale unei singure povesti si erau programate pentru lansare in 2021 si 2022, dupa cum a anuntat revista Variety. Dupa succesul filmului lansat in 2018, franciza va continua sa urmareasca aventurile agentului jucat de Cruise inca din 1996.

Tot in iulie va fi lansat si filmul „Barbie”, cu Margot Robbie si Ryan Gosling in rolurile principale.

Dupa lansarea trailerului, filmul „Barbie” pare ca face parte dintr-o campanie de rebrading a companiei, o campanie in care ironizeaza toate mesajele gresite pe care le-a transmis de-a lungul anilor.

Starul din „Suicide Squad”. Margot Robbie, preia rolul papusii si da viata unui sex simbol al multor generatii. Din distributia plina de vedete mai fac parte Ryan Gosling in rolul lui Ken, precum si Will Ferrell, Issa Rae, Kate McKinnon, Simu Liu, Michael Cera, America Ferrera, Ncuti Gatwa, Emerald Fennell, Rhea Perlman si Kingsley Ben-Adir.

Filmul Barbie a intrat in fata de preproductie initial in 2015 si a schimbat mai multe echipe de scenaristi pana la aceasta varianta care a fost filmata, printre optiuni s-au aflat Diablo Cody si Amy Schumer (care voia sa o si interpreteze pe Barbie).

Urmatorul film al lui Christopher Nolan prezinta procesul de cercetare si dezvoltarea bombei atomice in anii 1940, „Oppenheimer”, cu premiera pe 21 iulie 2023.

Christopher Nolan, cunoscut publicului larg pentru megaproductia „Tenet”, a finalizat a 12-a sa productie, „Oppenheimer”, care se concentreaza pe fizicianul teoretician J. Robert Oppenheimer, care a jucat un rol cheie in procesul de cercetare si dezvoltarea bombei atomice in anii 1940. Filmul este bazat pe cartea „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”, scrisa de Kai Bird & Martin J. Sherwin, castigatoare a Premiului Pulitzer.

Sub numele de cod The Manhattan Project, Oppenheimer a condus efortul SUA de a dezvolta o bomba nucleara functionala, care a fost determinata de temerile ca Adolf Hitler se pregateste sa foloseasca tehnologia nucleara dezvoltata de oamenii de stiinta germani. 

Ulterior, Universal Pictures a dezvaluit ca primul trailer pentru „Oppenheimer” va debuta exclusiv in cinematografe, iar incepand din aceasta saptamana, este disponbil si online. Filmul „Oppenheimer” este in productie de la inceputul anului 2022 si va ajunge in cinematografe pe 21 iulie 2023.

Léa Seydoux, Christopher Walken, Florence Pugh si Austin Butler vor juca in „Dune: partea a doua”, film programat in toamna lui 2023, mai exact pentru 3 noiembrie.

Produs de Warner Bros. si regizat de Denis Villeneuve in continuarea blockbusterului „Dune” care a fost lansat anul trecut, filmul o va avea pe Seydoux in rolul personajului Lady Margot care este mentionat in romanul lui Frank Herbert din 1965 drept o servitoare mai veche a Fraternitatii.

Christopher Walken il va interpreta pe Imparatul Shaddam al IV-lea, fiul lui Elrood al IX-lea si al 81-lea membru al Casei Corrino care sta pe Tronul Leului de Aur.

Desi Imparatul nu apare in „Dune Part One”, el este catalizatorul povestii, ordonand Casei Atreides sa porneasca intr-o misiune sortita esecului pentru a prelua stapanirea planetei miniere Spice Arrakis, cunoscuta si sub numele de Dune. Invidios pe puterea si respectul pe care le are familia Atreides in univers, Imparatul colaboreaza cu fostii supraveghetori ai lui Dune, Casa Harkonnen, pentru a nimici pentru totdeauna familia Atreides. Acest plan esueaza in cele din urma atunci cand Paul Atreides (Chalamet) si mama sa, Lady Jessica (Rebecca Ferguson), evadeaza in desert si il pun pe Paul pe drumul destinului sau de a deveni figura mesianica cunoscuta sub numele de Kwisatz Haderach – care va culmina in evenimentele din „Dune, partea a doua”.

Timothée Chalamet il va juca pe Willy Wonka in filmul „Wonka” despre copilaria ciocolatierului nebun in decembrie anul viitor.

Noul film in care Chalamet va juca rolul principal va fi bazat pe povestea unui Willy Wonka din tinerete si aventurile prin care a trecut inainte sa deschida cea mai faimoasa fabrica de ciocolata din lume. Va fi regizat pe Paul King cunoscut pentru cele doua filme „Paddington” iar scenariul a fost scris impreuna cu Simon Farnaby, unul dintre colaboratorii sai frecventi alaturi de care a primit 3 nominalizari la BAFTA pana in prezent. Anterior, la scenariu au mai scriu si Simon Rich, Simon Stephenson, Jeff Nathanson si Steven Levenson.

Noul film va concentra atentia asupra lui Wonka si va fi primul din seria de trei lansate de Warner Bros care nu il va include pe micul Charlie Bucket. In schimb, vor aparea simpaticii Oompa-Loompa care lucrau in fabrica de ciocolata a lui Willy.

Punctul de plecare va ramane cartea lansata in 1964 de autorul britanic Roald Dahl: „Charlie and the Chocolate Factory”. Printre creatiile sale se numara si James and the Giant Peach, Matilda sau Fantastic Mr. Fox.

O alta intalnire mult asteptata este si cea cu Viola Davis, care va juca in noul The Hunger Games, „The Ballad of Songbirds and Snakes”, in regia lui Francis Lawrence, din 17 noiembrie 2023.

La 10 ani dupa lansarea primului film, regizorul Francis Lawrence revine la conducerea universului „The Hunger Games”. Cele patru filme lansate intre 2012 si 2015 – dintre care trei au fost regizate de Lawrence – au transformat lumea distopiana a Panemei intr-una din cele mai profitabile francize cinematografice din istorie, cu peste 3 miliarde de dolari stranse din incasarile de box office.

Actiunea noului lungmetraj are loc cu 64 de ani inainte de povestea originala din „Jocurile foamei”, scenariul fiind bazat pe romanul lansat de Suzanne Collins in 2020.  

Pe langa Viola Davis, distributia este completata de Tom Blyth, Rachel Zegler, Pieter Dinklage, Jason Schwartzman si Hunter Schafer.

In „The Ballad of Songbirds and Snakes”, personajul principal este Coriolanus Snow (Tom Blyth), surprins cu cateva decenii inainte ca acesta sa devina cel mai puternic om din tinutul distopian Panem. Viitorul presedinte, care a fost jucat cu succes de Donald Sutherland in primele filme – se dovedeste a fi un tanar ambitios, prins intre doua forte ale naturii: Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) si Dr.Volumnia Gaul (Viola Davis) care va fi antagonista noilor filme.

„Start Trek IV” apare pe 22 decembrie 2023, cu Chris Pine in rolul capitanului Kirk, Zachary Quinto in rolul lui Spock, Zoe Saldana in rolul lui Uhura, John Cho in rolul lui Sulu, Karl Urban in rolul lui Bones si Simon Pegg in rolul lui Scotty. 

Filmul va fi regizat de Matt Shakman (WandaVision), iar Abrams va fi producator, iar scopul este de a aduce inapoi multe dintre starurile originale ale lui Abrams din 2009, cand a relansat franciza de lunga durata.

Cu filmul sau din 2009, Abrams a resetat cronologia Star Trek, stabilita initial in celebrul serial de televiziune SF al lui Gene Roddenberry din anii 1960. El a continuat cu Star Trek Into Darkness din 2013, dar ultima data când personajele au fost vazute pe marele ecran a fost in Star Trek Beyond din 2016, produs de Abrams si regizat de Justin Lin.

Planurile de a le aduce inapoi – inclusiv o continuare anuntata pentru 2018, care va face echipa cu Pine si cu raposatul tata al lui Kirk, asa cum a fost portretizat de Chris Hemsworth in filmul din 2009 – s-au impotmolit pe parcurs. Pentru o vreme, Quentin Tarantino era in discutii pentru acest proiect.

Inca din 2021, Jason Momoa a inceput promovarea celui de-al doilea film care il are pe Aquaman in rolul principal: „Aquaman and The Lost Kingdom”, care va intra in cinematografe din 23 decembrie 2023.

Noul film este regizat de James Wan care s-a ocupat si de primul „Aquaman” lansat in 2018. Alaturi de Momoa, in „Aquaman and The Lost Kingdom” vor mai reveni si Amber Heard in rolul Mera, Patrick Wilson in rolul lui Orm, Abdul Mateen II in rolul Black Manta si Dolph Lundgren in rolul Regelui Nereus. Primul film a avut incasari-record de peste 1,148 de miliarde de dolari, devenind cel mai de succes film inspirat din universul DC Comics.

Citește în continuare