Skip to content

O companie japoneza a lansat un aparat de aer conditionat portabil. Are forma unei curele care ofera o briza racoritoare de jur imprejurul corpului, setarile sunt controlate printr-o aplicatie instalata pe telefon.

Pentru ca se vorbeste tot mai mult de incalzirea globala iar vara aceasta stabileste noi recorduri de temperatura in majoritatea tarilor de pe glob, o companie japoneza a inventat un gadget inteligent care ii ajuta pe oameni sa redescopere confortul in mijlocul zilelor caniculare.

De-a lungul timpului au existat numeroase inventii legate de aer conditionat, ventilatie si racirea corpului uman pe timp de vara insa compania japoneza Gloture a reusit sa creeze un dispozitiv care ar putea face viata de zi un pic mai confortabila.

Este vorba despre gadgetul Wearcool, un aparat de aer conditionat portabil, conceput pentru a oferi o briza racoritoare oriunde te-ai afla. Aparatul se ataseaza de talie, ca o centura.

Cu sediul in Tokyo, Gloture imbina pasiunea japonezilor pentru designul minimalism si practic cu o nevoie care s-ar putea dovedi tot mai stringenta in urmatorii ani.

WearCool este o centura sau o curea inteligenta. Desi in imaginile care o promoveaza pare ca exista anumite raze, lumini sau impulsuri electrice, acesta este doar un aspect vizual exagerat, menit sa accentueze faptul ca trimite jeturi de aer rece de jur imprejurul trunchiului.

Poate fi utilizat continuu timp de pana la 17 ore cu o baterie de capacitate mare de 5000mAh si sufla aer rece cu viteza de 5 metri pe secunda.

Dispozitivul are la baza un ventilator puternic care se roteste la o viteza impresionanta de 5500 de rotatii pe minut si genereaza un flux de aer constant,  creand o rafala puternica de vant racoritor si canalizandu-l in sus, care poate ajuta la scaderea rapida a temperaturii corpului.

Centura este invelita intr-un material care absoarbe caldura si include o serie de cinci ventilatoare, plasate inteligent pe tot dispozitivul, pentru o briza de jur imprejur, fluxul de aer fiind directionat in sus.

WearCool cantareste 488 de grame si este unisex, banda din talie este ajustabila si poate fi potrivita formei si si dimensiunii corpului purtatorului.

Centura flexibila se poate adapta purtatorilor cu talia intre 70 si 105 centimetri.

Gadgetul este controlat prin intermediul unei aplicatii dedicate care se instaleaza pe telefonul mobil. Prin intermediul asistentului digital – care are interfete in japoneza si engleza – utilizatorii pot ajusta diverse setari, inclusiv directia fluxului de aer sau comutarea intre fata si spate, si pot alege dintre trei viteze diferite ale ventilatorului.

Este gandit pentru a avea un ciclu de incarcare de 7 ore, astfel incat sa poata fi purtat in timpul zilei (17 ore) si lasat deoparte la incarcat in timpul programului de somn obisnuit. Este protejat de materiale care il fac hidrofug, este durabil si rezistent la uzura si murdarie, permitandu-i sa reziste la rigorile utilizarii zilnice. 

WearCool a fost pus in vanzare martea trecuta si poate fi achizitionat prin intermediul magazinului online Gloture, Modern G, aici, la un pret de 225 de dolari. 

Daca sunteti in cautarea altor solutii pentru a va racori in aceasta perioada, mai jos gasiti alte recomandari.

Citește în continuare