Skip to content

Sofranul, maca sau ardeii iuti sunt folositi ca afrodisiace din cele mai vechi timpuri. Care sunt alimentele si suplimentele naturale care va relaxeaza si imbunatatesc libidoul.

Afrodisiacele, numite dupa zeita greaca a iubirii, Afrodita, sunt alimente despre care se spune ca iti sporesc dorinta sexuala.

Cercetatorii din domeniul stiintei alimentare au cautat conexiuni care sa arate ca anumite alimente duc la o crestere a dorintei. Desi nu reprezinta neaparat cheia pentru a va condimenta viata amoroasa, anumite alimente au compusi care va fac sa va simtiti bine, cum ar fi capsaicina din ardeii iuti care sporesc senzatiile corporale sau antioxidantii din fructe precum ciresele, rodiile, smochinele si capsunele care imbunatatesc fluxul sanguin. Altele, cum ar fi stridiile, sparanghelul si smochinele, pur si simplu seamana cu cele mai intime parti ale corpului nostru.

Iata cateva dintre cele mai comune alimente despre care se spune ca sunt afrodisiace cunoscute.

Daca acestea iti dau sau nu chef pentru o seara amoroasa este de discutat: anghinare, sparanghel, ciocolata, smochine, stridii, ardei iute, capsuni, pepene verde

Experimentarea unui libido crescut in timp ce mancati aceste alimente poate fi mai mult un efect placebo decat orice altceva, dar daca o cina romantica cu stridii, sparanghel si capsuni inmuiate in ciocolata se afla in meniul dumneavoastra si al iubitei dumneavoastra, atunci de ce sa nu va rasfatati? Desi nu strica sa incercati cateva dintre acestea din cand in cand, o dieta mai echilibrata este probabil mai buna pe termen lung. O abordare sanatoasa pentru inima a alimentatiei, cum ar fi dieta mediteraneana, combinata cu mentinerea unei activitati fizice active este o combinatie castigatoare pentru a va simti cel mai bine, gata pentru orice s-ar intampla in continuare.

O multitudine de medicamente farmaceutice sunt disponibile si comercializate special pentru efectele lor de stimulare a libidoului. Cu toate acestea, unele persoane prefera alternativele naturale, deoarece acestea sunt in general mai sigure si tind sa aiba mai putine efecte secundare.

Daca va ganditi sa incercati un supliment, discutati mai intai cu medicul dumneavoastra.

Maca este o leguma radacina dulce cu mai multe beneficii pentru sanatate.

In America de Sud, oamenii o folosesc in mod obisnuit pentru a stimula fertilitatea. iar porecla sa este „Viagra peruviana”. Aceasta creste in principal in muntii din centrul Peru si este inrudita cu legumele crucifere, inclusiv broccoli, conopida, varza kale si varza.

Studii pe animale au constatat cresteri ale libidoului si ale functiei erectile la rozatoare dupa ce au consumat maca.

Ginkgo biloba este un supliment pe baza de plante derivat din una dintre cele mai vechi specii de arbori – arborele Ginkgo biloba. Medicina traditionala chineza il foloseste pentru a trata numeroase afectiuni, inclusiv depresia si functia sexuala deficitara.

Se spune ca Ginkgo biloba actioneaza ca un aphrodisiac ajutand la relaxarea vaselor de sange si la cresterea fluxului sanguin.Cu toate acestea, studiile au produs rezultate mixte.

In 1998, de exemplu, un mic studiu a raportat ca ginkgo biloba a redus pierderea libidoului pe care utilizarea antidepresivelor o provoca la aproximativ 84% dintre participanti. Atat participantii de sex masculin, cat si cei de sex feminin au declarat ca au experimentat o crestere a dorintei, a excitatiei si a capacitatii de a avea orgasm dupa ce au consumat 60-240 mg de supliment zilnic, desi efectele au parut mai puternice in cazul participantilor de sex feminin.

Planta poate interactiona, de asemenea, cu anticoagulantele, asa ca consultati-va cu medicul inainte de a o utiliza.

Ginsengul este o alta planta populara in medicina chineza.

Un anumit tip – ginsengul rosu – este utilizat in mod obisnuit pentru a trata o varietate de afectiuni la barbati si femei, inclusiv libidoul scazut si functia sexuala.

Mai multe studii au observat ca ginsengul rosu este mai eficient decat un placebo la imbunatatirea functiei erectile. Cu toate acestea, unii experti pun la indoiala puterea acestor studii. Acestia avertizeaza ca este nevoie de mai multe cercetari inainte de a face concluzii puternice.

In majoritatea studiilor, participantii au luat 1,8-3 grame de ginseng rosu zilnic, timp de 4-12 saptamani.

In unele cazuri, ginsengul poate provoca, de asemenea, dureri de cap, constipatie sau mici tulburari de stomac.

Sofranul este un condiment derivat din floarea Crocus sativus.

Este originar din sud-vestul Asiei si este unul dintre cele mai scumpe condimente in functie de greutate.

Acest condiment este adesea folosit ca remediu alternativ pentru a ajuta la tratarea depresiei ,reducerea stresului si imbunatatirea starii de spirit. Mai mult, sofranul este, de asemenea, popular pentru potentialele sale proprietati afrodisiace, in special la persoanele care iau antidepresive.

Citește în continuare