Skip to content

Aqua Cycling, fitness ca la cinema, Plimbarea “Mindful” – sedinte fitness distractive care imbina sportul si relaxarea

In ultimii ani, fitness-ul s-a axat din ce in ce mai mult pe creativitate, incorporand elemente antrenante, distractive.  Aceste sedinte au devenit alternativa perfecta la acele antrenamentele intense, uneori prea dure.

Antrenamentele fitness “hibrid” sunt distractive, interesante, dar si eficiente, ajutandu-va sa slabiti sau sa va modelati frumos corpul. Cititi in continuare mai multe despre aceste clase fitness, populare deja peste ocean, care, in timp, vor si la noi.

Antrenamentele fitness “ca la cinema”, care ofera o alta perspectiva sunt mai eficiente si usor de practicat

Salile de sport din Statele Unite ale Americii au inceput sa integreze in antrenamente elemente din domenii diferite astfel incat sa creeze senzatia unui “taram al fitnessului”. La cluburi din Santa Monica, Chicago sau New York este ceva obisnuit sa mergi pe bicicleta in timp ce, pe ecranul gigant din fata ta, ruleaza imagini inspirate din Blade Runner sau Interstellar.

In aceeasi nota, alte cluburi introduc in timpul sesiunilor de yoga imagini video cu cerul, apa, copacii, modele geometrice, apeland totodata si la sunete relaxante de gonguri sau boluri tibetane. Pentru ca aceste experiente sunt deocamdata destul de departe de noi, puteti descarca pe tableta aplicatia Virtual Runner, cea care va ajuta sa faceti jogging in Central Park din Manhattan, in Australia sau chiar pe dealurile din Bali.

Aqua Cycling este un antrenament provocator, care arde mai multe calorii decat o sedinta clasica de aerobic

Centre din Indianapolis, California si New York au combinat doua antrenamente fitness obisnuite, Aqua Gym-ul si Cycling-ul, si au creat Aqua Cycling. Antrenamentul in cadrul caruia bicicletele stationare sunt introduse intr-o piscina este din ce in ce mai popular in Statele Unite ale Americii. Aqua Cycling lucreaza muschii mai mult, este mai eficient decat alte tipuri de antrenament, asta chiar daca in timpul sedintei nu simtiti ca transpirati sau ca urmati un antrenament riguros.

Dans si yoga intr-un singur antrenament este noua moda in centrele fitness din Statele Unite ale Americii

Sedintele de yoga simple sau dansul propriu zis nu mai sunt in tendinte, asa ca unii instructori americani s-au gandit sa le mixeze pentru a avea o alternativa mai antrenanta, mai distractica, dar si mai eficienta.

Clasele hibrid de yoga-dans sunt la mare cautare astazi, existand posibilitatea de a va descarca online aceste programe si a le incerca acasa. Cele mai multe combina dansuri africane sau bollywoodiene cu tehnici de yoga traditionale.

Plimbarea “Mindful” ia locul alergarii sau joggingului in parcuri, acolo unde suntem atenti numai la numarul de pasi

Anul 2020 in materie de fitness pune accent pe antrenamentele de tip mind-body. Corpul, dar si mintea sunt acum implicate in miscare, asa ca sedintele de “plimbare mindful” va vor ajuta sa atingeti obiectivul sportiv setat, dar si sa va relaxati si sa deveniti mai prezenti si eficienti in ceea ce aveti de facut.

Astfel de antrenamente sunt disponibile ca aplicatii, incluzand ghidari, sunete si ritmuri muzicale pe care sa le ascultati atuci cand plecati la plimbare sau alergat. 

Clasele inspirate din surfing imbina elemente de surfing si interval training

Antrenamentele realizate pe o placa de surf sunt o modalitate noua si interesanta de a arde calorii, asta in timp ce va imaginati pe vreun val inalt al Oceanului Pacific. Pentru acest tip de antrenament nu trebuie sa stiti sa inotati sau sa calatoriti intr-o destinatie indepartata, ci doar sa ascultati recomandarile instructorilor specializati. Miscarile fitness realizate pe o placa de surf cresc rezistenta organismului si va tonifica toti muschii corpului.

Citește în continuare