Skip to content

Ce puteti face in weekend-ul 12-14 august: Arctic Monkeys la Festivalul SummerWell, Seara Perseidelor, o premiera la Teatrul in Culise, Nocturne de Poezie pe teresa Magheru One si spectacole de teatru in cartiere

Dupa cum deja ne-am obisnuit, proiectul Strazi Deschise continua, in intervalul 11-23, sambata si duminica, pentru a reda orasul pietonilor, insa urban.ro recomanda si alte cateva dintre evenimentele weekend-ului.

Cel mai asteptat festivalul cu muzica live a Bucurestiului, SummerWell, si-a deschis deja portile pentru fani. Pana duminica, peste 30 de trupe vor urca pe scenele din zona domeniului Stirbey.

A 11-a editie Summer Well aduce una dintre cele mai cunoscute trupe alternative din lume, Arctic Monkeys, in al doilea weekend din august, 12-14 august, la Domeniul Stirbey din Buftea.

Pe langa line-up cu vedete internationale si locale, organizatorii au gandit si o experienta speciala pentru cei mici, vineri seara, cand in castile copiilor va fi difuzat concertul celor de la Future Islands intr-o varianta special reinterpretata pentru ei.

Teatrul Masca are spectacole de weekend in mijlocul bucurestenilor. In acest weekend, are loc spectacolul „Alta ora de dans”, produs, realizat, interpretat, improvizat si adaptat de Razvan Rotaru si Filip Stoica de la trupa „Scuze, noi”, pe 13 august. 

In „ Alta ora de dans!”, se va dansa tot spectacolul si vor vorbi despre dualitatea si ipocrizia oamenilor, despre seriozitatea si comedia din viata lor si din viata noastra.

In Parcul Ferentari, Asociatia Sirius Art organizeaza spectacolul „Farse medievale in stil nemedieval”, pe 12 august, de la ora 18.30, dar si de la ora 20.00.

Spectacolul „Farse medievale-in stil nemedieval ”, in regia lui Vlad Trifas, este un spectacol ce se intoarce la un gen de teatru care are ca baza dramaturgia medievala, mai precis stilul farsei medievale. Spectacolul a mai fost jucat in spatiul public, la Piata de Flori din Bucuresti si in Parcul Romniceanu.

Teatrul in Culise propune premiera spectacolului „Political Correctness”, dupa un text de Theo Herghelegiu, cu Ioana Nichita, Ionuț Iftimiciuc, Alexandra Ionita si Razvan Ilie in distributie, pe 14 august.

„In contextul in care clasicele desene animate precum Peter Pan, Pisicile Aristocrate si Dumbo au fost scoase din grila TV pentru copii pentru ca promoveaza rasismul sau Alba ca Zapada si Frumoasa adormita se cer a fi rescrise din cauza ca eroinele sunt sarutate fara consimtamant, Political Correctness de la Teatrul In Culise este un spectacol necesar, al momentului, cu un umor acid si o puternica amprenta sociala, care ne arata ca aceasta corectitudine politica, gandita ca un instrument de ajutor in respectarea drepturilor umane si evitarea discriminarii, poate deveni o adevarata amenintare cu privire la libertatea omenirii, daca este denaturata si exploatata in scopuri radicale”, mentioneaza organizatorii. 

Spectacolul o prezinta pe Madame Diamandesco, o cetateana nonconformista a noii societati Political Corectness, care isi duce existenta terna in propriul glob de cristal, o viata fara umor si fara bucurie. Pentru ca reuseste sa incalce din nou legea rostind un cuvant interzis, aceasta este pasibila de inchisoare si intra in vizorul justitiarului Agent Operational.

ARCEN organizeaza a 8-a editie a Nocturnelor de poezie contemporana, INSEMNARI, care aduce impreuna peste 25 de poeti si artisti, pe terasa Magheru One, in cadrul a 7 evenimente cu lecturi, performance, dialoguri si Q&A cu publicul.

Vineri, 12 august, de la ora 19.30, pe terasa Magheu One, Andrei Codrescu va citi poezie si va participa la dialogul moderat de Bogdan Cosa. Biletele pentru eveniment pot fi achizitionate de aici.

Pana pe 15 august 2022, are loc Festivalului International de Carte Litera, exclusiv online, pe www.litera.ro si pe pagina de facebook a Editurii Litera. 

Programul festivalului ofera tuturor celor pasionati de lectura, indiferent de locul in care se afla, optiunea de a descoperi un regal de evenimente editoriale, dezbateri, intalniri, lansari de carte si interviuri online cu cei mai in voga scriitori ai momentului.

Printre invitati sunt scriitori de bestselleruri internationale si romanesti, traducatori, critici literari, istorici, jurnalisti culturali, ca Damon Galgut, Ali Hazelwood, Lori Gottlieb, Charmaine Wilkerson, Richard Flanagan, Nina de Gramont, Peter Swanson, Emily Gunnis, Shelle Rose Charvet, Ilaria Tuti, Marius Lazurca, Marius Chivu, Marius Constantinescu, Nadine Vladescu, Justina Bandol, si multi alti invitati.

AstroShow are loc pe Teresa Promenada Mall, unde pe 12 august, de la ora 19:30, se va discuta despre Seara Perseidelor, dar si a Planetelor Gigant, intr-un dialog moderat de Profesorul Trasnit si vanatorul de eclipse – Catalin Beldea.

Pana la ora 23.30, in cadrul evenimentului se pot face observatii astronomice prin telescoape profesionale, unde vor fi disponibile 4 telescoape, dintre care cel mai mare telescop portabil din Bucuresti – cu oglinda de 400mm. Detalii aici.

Muzeul Municipiului Bucuresti face o invitatie in gradinile si parcurile pictate de Theodor Aman in casa memoriala si muzeul dedicat artistului.

Intitulata „Aman in plen-air. Invitatie in gradinile si parcurile lui Theodor Aman”, noua expozitie de la Muzul Theodor Aman din strada C.A. Rosetti la numarul 8 va putea fi vizitata in perioada 7 aprilie – 31 martie 2023.

Sunt expuse lucrari realizate de pictor in ultimele doua decenii din viata, cand ajunsese in perioada sa de maturitate artistica.

Ghidul cafenelelor si restaurantelor de pe Calea Victoriei. Povestile celor mai importante cladiri de vizitat in weekend-uri cand Calea Victoriei e pietonala.

De mai bine de 300 de ani Calea Victoriei a fost locul de plimbare al celor mai bogati si mai influenti oameni ai fiecarei epoci. Scriitori, fete regale, sotiile politicienilor importanti, dar si tinerele fete care ieseau in societate in vederea unui mariaj cat mai bun, se plimbau sambata seara „la sosea”.

Inainte de a fi inaugurata de Constantin Brancoveanu, strada nu facea parte din Bucuresti. Partea dintre Natiunile Unite si intersectia cu Bd. Elisabeta unde acum este Grand Hotel Du Bulevard avea numele Ulita Mare spre Sarindar, iar partea de la Cercul Militar (era o biserica acolo, la vremea respectiva ) si pana la actuala Piata Victoriei se numea drumul Brasovului.

Strada a aparut 1702 la solicitarea lui Brancoveanu, fiind pavata cu trunchiuri de copaci. 100 de ani mai tarziu a fost pavata cu piatra de rau, iar in 1824 a fost adusa piatra cubica din Scotia pentru un drum modern. Abia in 1878 a fost numita Calea Victoriei si putin dupa aceea au aparut si primele instalatii electrice. 

In explorarea centrului Bucurestiului dupa locuri retrase unde sa putem lucra sau adaposti de caldura zilei, urban.ro a facut o lista cu gradini din oras, astfel incat zilele de vara sa fie mai putin toride.

Contego The Coffee Factory, Gradina Olari, terasa Casei Monteoru, Gradina Sticlarilor, Curtea Scoalei sau Casa Assan sunt cateva dintre recomandarile noastre.

Daca nu vreti sa iesiti din casa, pe Orange TV Go este „Encanto” – povestea fetitei care, desi nu are nicio putere magica, salveaza satul magic in care traieste.

“Encanto” este un muzical animat, creatie Disney care se petrece in Columbia si o are ca protagonista pe Mirabel Madrigal (vocea ii apartine lui Stephanie Beatriz), cea mai tanara nepoata a unei familii care isi protejeaza satul fermecat cu puterile magice pe care le au de doua generatii…

E ceva special cu Mirabel: intr-un sat in care fiecare locuitor are puteri magice, fetita nu face nimic iesit din comun, iar asta ii acentueaza neincrederea de sine pentru ca nu se simte potrivita pentru lumea in care traieste.

Citește în continuare