Skip to content

Keanu Reeves, Leonardo DiCaprio si Martin Scorsese vor lucra impreuna la serialul „Devil in the City”. Va fi cel mai mare rol al lui Reeves in televiziune de pana acum.

Platforma de streaming Hulu a confirmat in week-end ca a dat unda verde proiectului „Devil in the White City” produs de Leonardo DiCaprio si Martin Scorsese. Aflat in lucru de mai bine de un deceniu, proiectul si-a gasit intr-un final un protagonist pe masura: Keanu Reeves. 

Desi nu se stie daca DiCaprio si Reeves vor juca impreuna in noul serial, proiectul „Devil in the White City” este unul de suflet pentru DiCaprio. In 2010, a castigat licitatia pentru drepturile de ecranizare ale romanului „The Devil in the White City: Murder, Magic, and Madness at the Fair That Changed America” publicat de Erik Larson in 2003 si devenit un best-seller multi-premiat.

Publicatia The Hollywood Reporter a confirmat vestea distributiei lui Keanu Reeves – care se afla in discutii pentru acest rol inca din luna ianuarie – si a mentionat ca „va fi cel mai mare rol pe care l-a avut pana acum in televiziune”.

Cu un portofoliu bogat in filme de actiune, Keanu Reeves s-a remarcat in anii ’90 in televiziune prin serialul de animatie „Bill & Tedd”  iar de atunci a mai jucat doar in mini-seria „Swedish Dicks” difuzata pe platforma de streaming Viaplay intre 2016 si 2018. In rest, actorul a fost reticent in privinta rolurilor de televiziune.

Cand DiCaprio a achizitionat pentru prima data drepturile pentru „The Devil in the White City” in 2010, el a conceput initial proiectul ca un lungmetraj. Planuia sa joace rolul principal, avandu-l pe Martin Scorsese la bord pentru a regiza filmul, cei doi fiind colaboratori frecventi. 

Au existat numeroase dificultati de dezvoltare si programare astfel ca proiectul a fost readaptat ca un serial de televiziune iar Hulu a preluat drepturile de difuzare in 2019.

Povestea romanului urmareste Expozitia Mondiala Columbiana din 1893 din Chicago iar protagonistul este Daniel Burnham – care va fi jucat de Keanu Reeves – un arhitect care a proiectat targul de arta si care a fost implicat in planurile urbanistice pentru Chicago, Manila si Washington. In carte, Burnham se intersecteaza si cu criminalul in serie H.H.Holmes care si-a atras victimele in constructia elaborata „Murder Castle” pe care a prezentat-o in cadrul expozitiei. Momentan nu se stie cine il va juca pe Holmes.

Showrunnerul serialului va fi Sam Shaw, scenaristul si producatorul seriilor „Manhattan” si „Castle Rock”. Scenariul a fost adaptat de Shaw alaturi de Billy Ray iar momentan, fisa de productie de pe IMDB indica un sezon cu 8 episoade. 

„The Devil in the White City” va fi regizat de Todd Field, cineast triplu-nominalizat la Oscar care va lansa in curand al treilea lungmetraj din cariera, „TAR”.

Atat pentru Reeves dar si pentru DiCaprio si Scorsese, noul serial este un proiect dintr-o lista lunga de alte filme pe care le au in lucru in acest moment.

Dupa lansarea „The Matrix Resurrections” de anul trecut si vocea lui Batman din „DC League of Super-Pets” din vara aceasta, Reeves va lansa anul viitor „John Wick: Chapter 4” si se pregateste sa filmeze „John Wick: Chapter 5”. In acelasi timp, lucreaza si la „BRZRKR”, ecranizarea revistei sale de benzi de desenate intr-un film live-action si o serie anime pentru Netflix.

BRZRKR este povestea unui luptator nemuritor. Vreme de 80.000 de ani ii este urmarita lupta sa. Numele lui este “B”, este pe jumatate muritor, pe jumatate zeu. Dupa ce a cutreierat intreaga lume vreme de secole, isi gaseste intr-un final un loc al lui – incepe sa lucreze pentru guvernul american si se implica in acele misiuni prea violente si prea riscante pentru un muritor.

Reeves a fost cel care a creat conceptul si povestea, lucrand cu artistii Ron Garney si Matt Kindt. Benzile desenate au fost extrem de cautate. Pe 3 martie 2021 au fost lansate si s-au vandut deja in 615.000 de exemplare.

Intre timp, Scorsese si DiCaprio se reunesc pentru al saptelea film la care vor lucra impreuna: „The Wager” care va fi lansat pe platforma de streaming Apple TV. Cea mai recenta colaborare a fost „The Wolf of Wall Street” din 2013 care le-a adus 5 nominalizari la Oscar si aproape 400 de milioane de dolari din incasarile de box-office.

Scorsese va regiza filmul „The Wager”, o adaptare dupa cartea „The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder” a jurnalistului David Grann de la The New Yorker. Cartea va fi publicata abia anul viitor in luna aprilie si spune povestea unei nave britanice din 1700. In timpul unei misiuni secrete de a fura o corabie spaniola plina de comori, echipajul navei esueaza pe o insula de pe coasta Patagoniei. Fiind izolati si fortati sa supravietuiasca in pustietate, se instaleaza anarhia iar in momentul in care revin in civilizatie, se trezesc in mijlocul curtii martiale, fiind acuzati de crima si tradare.

David Grann a scris si cel mai recent proiect la care au lucrat Scorsese si DiCaprio si care va fi lansat anul viitor „Killers of the Flower Moon”. Din distributie fac parte, pe langa DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons, Lily Gladstone, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, William Belleau, Louis Cancelmi, Tatanka Means, Michael Abbott Jr., Pat Healy, Scott Shepherd, Jason Isbell si Sturgill Simpson. Presa de specialistate estimeaza ca lansarea va avea loc in cadrul unuia dintre cele 2 mari festivaluri de film europene, de la Cannes sau de la Venetia.

In acelasi timp, DiCaprio si Scorsese vor lucra impreuna si la „Roosevelt”, un film biografic despre celebrul presedinte american Theodore Roosevelt in care DiCaprio va fi protagonist. Cea mai memorabila aparitie recenta a actorului a fost in „Don’t Look Up” la finalul anului trecut.

Citește în continuare