Skip to content

Rutinele detaliate de sport si dieta ale lui Natalie Portman pentru rolul din Thor. Actrita a pus masa musculara si s-a pregatit sa-si faca singura cascadoriile.

Pentru a-si face cascadoriile pentru rolul Jane Foster din Thor: Iubire si tunet, Natalie Portman a trebuit sa-si adapteze meniurile zilnice si practica sportiva. Intr-un inteviu pentru insider, Naomi Pendergast – antrenoarea ei povesteste despre cele patru luni de pregatire intense adaptate pentru stilul ei de viata.

Portman e recunoscuta pentru implicarea ei totala in transformarile din filmele in care a jucat: si-a ras parul in V for Vendetta, a slabit mai mult de 10 kg pentru a avea un corp de balerina pentru Black Swan si, mai recent, a facut multe exercitii fizice pentru brate bine definite si cu multa masa musculara pentru cel mai recent film Marvel, Thor: Love and Thunder, regizat de Taika Waititi. Noul Thor intra in cinematografele din Romania pe 8 iulie.

In prima faza Portman a avut o dieta suplimentata cu proteine

Pentru a castiga masa musculara, actrita vegana a trebuit sa consume mai multe calorii. „Pentru a determina nevoile ei, Natalie a facut un test metabolic. Este un test care va ofera o citire foarte precisa a necesarului zilnic de calorii. Pornind de la aceste cifre, am putut calcula de cate calorii in plus pe zi avea nevoie pentru a-si dezvolta musculatura”, a expplicat Naomi Pendergast.

Practic, Natalie Portman a luat un mic dejun cu fulgi de ovaz si fructe de padure. Pranzul a constat intr-un fel de mancare falafel, in timp ce cina a inclus un curry de legume. Daca actrita avea o pofta de mancare, recurgea la gustari precum fructe, nuci si salate. In cele din urma, toate mesele au fost insotite de o bautura proteica pe baza de plante.

In aceeasi perioada a avut cinci zile de antrenament pe saptamana

Antrenorul sportiv a supravegheat pregatirea fizica a lui Natalie Portman timp de patru luni. Actrita s-a antrenat cinci zile pe saptamana si a efectuat nu mai putin de 15 exercitii diferite. „Scopul initial al antrenamentului a fost sa aiba brate puternice si musculoase, dar ne-am dat seama rapid ca rolul ei a depasit cu mult aspectul fizic. Natalie a trebuit sa execute o serie de cascadorii care au necesitat ca trupul ei sa fie agil si foarte puternic in zona centrala.”

Pentru a-si construi abdomenul, Portman a efectuat diferite tipuri de exercitii, cum ar fi traditionalele abdomene, dar in forme diferite; clasice cu picioarele in jos, cu picioarele in sus si apoi cu o rasucire abdominala. Fiecare set a trebuit sa fie repetat de 20 de ori.

Pentru o definitie a bratelor care trebuiau sa arate foarte puternice antrenoarea a creat exercitii speciale, circuite diferite de exercitii, fiecare dintre ele constand in mai multe serii de miscari de intarire a muschilor bratelor. Unul dintre circuite a constat in 12 tractiuni cu o banda elastica, repetate de 4 ori la rand.

Dupa aceea, Natalie Portman a facut 4 seturi de 25 de ridicari laterale, s-a odihnit un minut si jumatate si apoi a trecut la urmatorul set. Pentru restul corpului, actrita a facut, printre altele, plank invers (cu fata in sus) si jump squats.

Antrenamentul s-a incheiat cu o faza de rezistenta. Pentru a lucra cardio, Portman a facut trei seturi de doua minute: unul de box si unul de sarituri cu coarda. S-a odihnit timp de un minut si jumatate, apoi a facut din nou acelasi circuit.

Avand in vedere dimensiunea corpului lui Natalie Portman in cel de-al patrulea film Thor, efortul a dat roade. Actrita are 41 de ani, 1,60m si inainte de a incepe aceste antrenamente avea 52 de kg.

 

Citește în continuare